Anonimen
|
taja24, kako te štekam ... sicer pri nas ni nekih sporov, samo živim v strnjenem naselju stanovanjskih hiš in točno čez cesto od nas ima sosed neko kovinarsko delavnico in dela vse praktično na pločniku, mi pa imamo spalnico ravno na oni konec obrnjeno ... no vsaj čez dan mi ga ni treba poslušat. No in on se teh ur strogo drži ropota od 7ih do 22ih (zjutraj raje še prej, zvečer pa ponavadi do 21ih neha), ampak vmes pa skos viličar in njegov pip-pip, zbijanje, švasanje, vlačenje kovine po asfaltu, hupe avtomobilov, ker mora čisto vsak kur*** voznik pohupat v pozdrav, če je gazda zunaj ... v glavnem ni da ni ... no poleg nas so pa sosedje, ki imajo čez poletje vsak vikend žurko (piknik zunaj), z ogromnimi zvočniki (atomik harmonik in podobno sranje) in glasnim govorjenjem in smejanjem, jeseni, pozimi in spomladi pa pokurijo vso navlako ki jo dobijo (od iverk in naprej) in če slučajno pozabim okno odprto imamo čisto uplinjeno stanovanje, da bi cunje zunaj sušila si pa niti pomislit ne upam ... no takle imamo ... mi smo tiho zavoljo "dobrih sosedskih odnosov" pizdim pa vsak dan, ko poslušam ta hrup in voham dim ... pa kaj naj ... se držijo ur, ko oni lahko in to je to ... Glede tožbe soseda pa si res dobit enega odvetnika, da ga postavi na realna tla in potem ko bo moral plačat še vse sodne stroške, ga bo gotovo minilo, da bi se v še kaj takega spuščal ... IZVIRNO SPOROČILO: Repka Glede služnosti pa, če je ta sosed vsaj 20 let dejansko izvrševal služnost in mu prej niso nasprotovali, bi morda lahko pridobil služnostno pravico. Ne vem, ne spoznam se toliko. Repika, pomoje si tule ciljala na priposestvovanje. To je, če sosed dokaže da je vsaj 20 let uporabljal vaše zemljišče, v dobri veri, da je njegovo. Pri tem mora imet seveda piče in vse in je hudičevo težko dokazat.
< Sporočilo je popravil Otika -- 17.10.2009 21:46:01 >
|