Anonimen -> RE: koga naj pokličem? (17.10.2009 16:36:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: taja24 zanima me,na koga se lahko obrnem oz.koga naj pokličem,čez vikend, ker naš sosed, usak vikend popoldne,od13-ure naprej nenormalno zganja hrup in ropot. vem da obstaja en zakon,da se lahko ob sobotah do 16.ure, nedelje in praznike pa nič. ve katera kaj o tem. ne bi zganjala paniko,samo, model je doma use dneve, kao s.p.-bolj na papirju, in nič takrat ne dela. ko je pa vikend, pa skos ropota-al okrog bajte kaj štima, al vrta, al ruši kaj, al prelaga palce za oder, al travo kosi po dve uri,...skos je ropotanje od 13.ure pa tja do 19. ubistvu takrat celotna famili kr neki dela,sam da zganjajo ropot. in počas nam je že prekipelo,tud jaz bi rada imela vikend u miru,če se le da. pogovort se pa z njim tko in tko ne da,ker se ne pogovarja z nobenim ampak se samo zadira nazaj,tako da nima smisla,in prau zato bi rada poklicala pristojne za to,pa naj ga oni malo umirijo. imajo pa hišo čist zravn naše-in še tle mamo probleme,ker nam tud ograje ne da postaut in tko naprej,...da bi se usaj mal zaprla pred njimi,samo tukaj je spet kup drugih problemov. no tko da,če katera ve,na koga se naj obrnem,naj mi javi. Že 2 leti ne velja več zakon, ki je določal, da se ob nedeljah ne sme ropotati. Tako lahko vsakdo od 6. ure zjutraj in do večera do 22. ure ropota, kokr ga je volja. Preverjeno, tako ti bo tudi odgovorila policija. In glede na to, da to ne velja že 2 leti, policija tudi ne bo posredovala. Lahko se obrneš kvečjemu na inšpekcijo, vendar je spet vprašanje kako in kaj, če ni pravne podlage za ukrepanje. Glede postavljanja mej in podobno, če ste čisto blizu (mislim, da mora biti meja med parcelo manj kot 4 m ali 2 m, ne vem točno), potem rabite soglasje soseda. Se mi zdi pa, da je za postavitev ograje možnosti tudi brez soglasja soseda, s tem, da mora biti odmik 0,5 m. Glede tega se pozanimaj na Občini ali UE, ne vem, kdo to rešuje.
|
|
|
|