Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 14.10.2009 11:48:49
|
|
|
|
mišk
|
Pri naši dvoletnici je isto. Ko je bila dojenček je imela ful temenc, sedaj pa ful suho lasišče. Se je večkrat praskala po glavi, tak da sem mislila že, da ima uši. Potem sem ji pa pregledala glavo, pa vidim, da ima tako kot bi imela prhljaj. Zaenkrat nisem še nič ukrepala, ker ne vem kako. Tako bo tudi meni prišel prav kak nasvet.
|
|
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 14.10.2009 13:16:41
|
|
|
|
felicia
|
naš kot dojenček ni imel veliko temence. Sedaj pa ta zadeva, pa tudi srbe ga zaenkrat ne. Sej ne vem a čem mu z oljem namazat pa počesat pred kopanjem pa potem samo z vodo izprat ali ne vem kaj?
|
|
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 14.10.2009 13:20:29
|
|
|
|
Lu
|
Moja dva sta imela oba kot dojenčka temenca. Potem so mi kolegice svetovale, da naj v lekarni kupim šampon od Mustelle. Zdaj pomaga. Suhega lasišča, temenc ni več. Poizkusite.
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 15.10.2009 9:05:10
|
|
|
|
nežka
|
Kaj pa če imaš preveč agresiven šampon? Lasišče naših otrok je nežno in občutljivo, in odreagira na kakšne take prehude kemikalije. Poskusi kakšen naraven šampon, ravno tako dobro umije, pa še bolj nežen je. Jaz uporabljam Avalon šampon in imamo lepe laske in nobenih težav z lasiščem.
|
|
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 15.10.2009 12:07:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš triletnik je imel do pred nedavnim grozno suho kožo po lasišču. Kako smo se tega znebili? Po vsakem šamponiranju (1x na 7-10 dni) sem mu (posušeno) glavo kar lepo namazala s kremo bepanthol (lahko tudi niveo ali mustello) in tako je suha koža počasi izginila v roku kakšnega leta. Zdaj ima čisto lepo lasišče. Krema se je zelo hitro vpila, tako da ni imel mastne glave. Je pa res, da je ves čas izgledal, kot da nima ravno sveže opranih las.
|
|
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 22.10.2009 11:26:17
|
|
|
|
romy27
|
pozdravljene, enak problem pri nas..suho lasisce,malo temenc pri 16.mesecni deklici. pediatrinja je svetovala namazati lasisce z olivnim oljem, pustiti eno uro, nato pa s tankim glavnickom odstraniti odmrlo kozo.pri nas je pomagalo lp
|
|
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 22.10.2009 13:35:55
|
|
|
|
andobra
|
Pozdravljene! Pri nas sta imela oba temence in to po celem lasišču. Poskusila sem razna olja, kreme in mustelo. Nič jima ni pomagalo. Potem sem prebrala, da je ognjičeva krema dobra pri odpravi temenc in sem probala. Res je pomagala. Fantoma sem na debelo namazala po temencah ognjičevo kremo (prvič obema z Justovo kremo) in po pol ure z glavničkom odstranila. Vse so odstopile in sem jih lahko odstranila, potem oprala glavo z nežnim šamponom. Pri enemu sem morala ponoviti, ker je imel je bolj trdovratne temence (od tu dalje sem uporabljala Pravo ognjičevo mazilo z temno rumenim pokrovčkom kupljeno v lekarni, ima še dodano jojobova olja in izvleček rmana). Potem sem jima še ob večerih pred spanjem mazala glavo z ognjičevo kremo. Všeč mi je pri tej kremi to, da zvečer namaže in vtreš v kožo in zjutraj nista nič mastna. Sedaj samo še enemu to delam po potrebi, ko se mu zopet pojavi suho lasišče. Mislim, pa, da je katerakoli ognjičeva krema dobra, ker je običajno zelo mastna. Te dve smo mi uporabili in so jima pomagali. Lep pozdrav! Andobra
|
|
|
|
RE: suho lasišče pri dvoletniku 23.10.2009 8:23:22
|
|
|
|
felicia
|
evo poročam kako sem ukrepala šla sem v lekarno po tisti šampon od mustele za temenco v peni. Zvečer sem malemu namazala lasišče z oljem ga pustila, potem medtem ko se je igral v banji počesala z glavničkom in nato umila glavo z mustelinim šamponom. Zdaj mu vsak dan zjutraj in zvečer počesem laske in se je zadeva veliko izboljšala. Verjetno je to bilo zato, ker ga nisem toliko česala in se odmrla koža ni osdtranjevala. Kupila bom tudi kakšen bolj nežen šamponček v lekarni in bom kar njega uporabljala za nego.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?