|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabost 24 ur, nič bruhanja
10.6.2005 22:29:14   
januša
Sem v 8 tednu nosečnosti. Zadnjih 7 dni mi je slabo 24 ur na dan. Mogoče je slabost ponehala za nekaj trenutkov, sicer pa mi je res ves čas slabo. Nimam apetita in vsa hrana se mi zdi enakega okusa, tako da se moram prisiliti, da sploh jem. Bruhati ne morem, čeprav mi gre venomer na bruhanje.
V zadnjih dneh sem imela tudi težave s prebavo (driska).
Je katera med vami ki se (je) počuti (la) podobno?
Kakšen nasvet?

gvala vam že vnaprej!

P.S. Če bo šlo tako naprej, bo to defenitivno moj prvi in zadnji otrok.
Neposredna povezava do sporočila: 1
10.6.2005 22:35:10   
Maša
No kot lahko vidiš imam jaz do poroda samo še 7 dni. Moram ti povedati da sem se jaz tako počutila vse do 4.meseca nosečnosti. Nekako nič ne moreš proti temu, vse to spada zraven.
Tudi meni je bilo res skos slabo in niem mogla bruhati-samo ležala sem in se redila

Moram pa ti še povedati da boš čez čas razmišljala drugače-klub vsem krčem, nenormalni slabosti komaj čakam da bom drugič noseča-mine prehitro9nebesa:)

Srečno in upam da te hitro mine:angel::rozica:

lp,
midva:nosecka:

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2005 22:36:26   
Jančika_
Mene je v prvi nosečnosti takole matralo do konca 14. tdan, točno tako, kot si opisala. Pa še krvavitve iz nosu, pa še kaj bi se našlo. Tudi jaz sem se spraševala, če je to vredno večkrat dati skoz.

V drugi in tretji nosečnosti mi ni bilo slabo, oz. le par dni, tako za vzorec. Obe sta se končali s spontanim splavom. In veš kaj? Vse bi dala, vse, da bi mi bilo slabo in da se ne bi takole končalo.

Nasveta nimam nobenega posebnega - pogosto jej, ingver tudi baje pomaga, meni je za par trenutkov odleglo, če sem pojedla kisel limonin bonbon. Držim pesti, da bojo slabosti kmalu minile in da boš uživala v tem posebnem času.:rozica:

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2005 22:37:11   
pika74
kok ste boge punce. Se mi kr smilte...24ur na dan slabo:ups:.

Sam vam pa povem, da bi jst dala vse na svetu, da bi mi blo tko slabo, kt je vam. Že pet let molim za te slabosti, pa nč in nč.

Držte se - pa nej čimprej minejo slabosti :miska::miska::miska:

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2005 22:40:26   
Anonimen
Aj, še predobro se tega spomnim. Zorganiziraj se in jej točno na 2 uri, npr. jogurt, 2 keksa, štručko,... nekaj malega. Meni je definitivno pomagalo.

Otroček v tebi se razvija s svetlobno hitrostjo in zato potrebuje zelo veliko hrane. Daj mu jo, jej tisto, kar ti paše, sicer pa se prisili, da nekaj poješ.

(odgovor članu januša)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2005 8:37:46   
SaaS
Tudi meni je bilo nonstop slabo, bruhala nisem pa nič. Le če sem se ulegla je bilo bolje. Jest mi je najbolj pasalo kruh, krompir ali kaj podobnega, kar prijetno napolni želodec. Pa mi je za trenutek odleglo. Malo več takrat ješ in počivaš, ampak saj po porodu tako hitro vse zgubiš, da še veš ne kdaj je šlo dol. Pol pa kar naenkrat mine in sploh se ne spomniš, da ti je bilo slabo. Ko je pa enkrat otročiček na svetu, pa nimaš več pomislekov, a bi šla še enkrat čez to al ne?!?? Vse poplača že en njegov nasmešek.

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2005 9:48:16   
nana 27
Tudi jaz sem slišala, da ingver pomaga.

Meni bonboni sploh niso šli. Ko sem začutila nekaj na nebu, me je sililo na bruhanje. Pa slabo mi je bilo, če so se kakšni močni vonji zaradi kuhanja širili po stanovanju, da ne omenjam pranja zob - sem si kar otroško zobno pasto kupila :)

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2005 11:52:49   
ZOOJA
Jančika,

to glede slabosti in dveh ss pa nimaš prav. Slabost
pri enih žal je , pri drugih je ni. Tudi sama sem se
v prvi nosečnosti spopadla s hudimi slabostmi, zdaj v drugo pa slabosti skoraj ni in je prav tako zaenkrat vse O.K.
Upam, da tako tudi ostane. Če ti ni slabo, to še ne pomeni da ti sledi kaj slabega ali pa,da je kaj narobe.

tebi in vsem ostalim nosečkam, želim lep vikend in
vse dobro.

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2005 13:02:18   
Anonimen
Tudi meni je bilo slabo 24 ur na dan. Ponoči sem ob postelji imela kar banano, in sem na vsaki 2 uri naredila grižljaj ali dva,zraven pa požirek in dva vode. Nekatere jedo ponoči prepečenec - meni je bilo presuho. Non stop sem nekaj malega grizljala, ker je bilo bolje če je bil želodec ves čas poln. Sadja prej nisem marala, zdaj ga obožujem, zelo mi pomaga...Nekaterim pomagajo mentolovi bomboni, drugim če žvečijo čigumi, tretjim ingver in ingverjevi piškoti. Opazila sem tudi, da mi je manj slabo če jem nezačinjeno hrano, oziroma začinjeno le osnovno - soljeno + peteršiljček. Blazno mi je pomagal tudi sweepes, nekaterim pomaga kokakola. Zdravniki pravijo, da slabosti omili tudi veliko uživanje vitamina B (v vseh oblikah)- jz jem vitaminske tabletke, ki poleg folne kisline vsebujejo še druge vitamine in minerale. Pa tudi v čokolešniku je veliko B vitamina. Sicer pa zdaj ko ti je tako slabo, jej tisto, kar ti v trenutku zapaše, ne sili se s hrano za katero te silijo, da jo moraš jesti ker je zdrava! Če ti zapaše npr. klobasa in ti potem ni slabo, jo kar brez slabe vesti pojej. Jz sem zdej v 9t, in so se slabosti malo umirile...upam, da ne pridejo nazaj! Edina tolažba je samo ta, da prej ali slej slabosti minejo.

(odgovor članu januša)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2005 13:04:00   
Nyah*
Tudi jaz imam take slabosti ze nekaj dni (prej nic), pa sem v 7 tednu. Nic ne bi jedla, razen cesenj, s katerimi se basem, drugace pa se silim kaj pojesti, zaradi :duda: seveda.

Mislim pa, da ko bom svoj zakladek v narocju drzala, da bom na vse pozabila :bravo::bravo::bravo:!

Upap, da bo nasa 9nebesa lepa in zdrava, ceprav nam je slabo, kaj se more :zmeden2:!

lep vikend vsem,

Nyah.

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2005 13:18:19   
šnucika
tudi meni je bilo tako hudo slabo...od 5. do 8. tedna....komaj sem stala na nogah in nič bruhala.Potem pa je minilo in zdaj sem v 14. tednu,pa me kdaj pa kdaj še zagrabi kakšna slabost,pa hitro mine.
Ko je bilo najhujše sem se tolažila,da je vredno...pomagala pa sem si z litri mlačnega šipkovega čaja....vsaka si pač najde eno "zdravilo";)

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2005 16:16:51   
smrka
Hej Januska!
Tudi meni je bilo prve tri mesece tako slabo kot tebi - in isto sem rekla: ce bo slo tako naprej nocem bit vec noseca. Vendar je res vse hitro minilo. Pomagala sem si z metinim cajem - ta je dober za zelodec malo ga umiri. Vendar nic dobesedno ne pomaga pri tem. Vse to dobis v paketu ko zanosis. Zvecilni gumiji so mi tudi dosti pomagali, stalno sem zvecila, tudi zdaj :)

Lepo nosecnost!
smrka 35t

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2005 19:12:50   
Jančika_
Zooja, saj nisem nikjer trdila, da je to povezano. Pravim samo, da bi takoj zamenjala.

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.6.2005 14:12:37   
kofetek2010
meni pa ni čisto nič pomagalo :(( samo jaz sem bruhala na 20 do 30 minut dan in noč (ja, tudi ponoči sem se zbudila in morala sem bruhat), če sem jedla kaj ali pa ne :(( in potem sem jedla samo takšne stvari, ki so fajn za bruhat :ups: npr. jagode in banane (imajo po pol ure isti vonj in okus kot prej, kar za mlečne izdelke in ostalo ne morem rečt)

pri meni je trajalo od 7 do 12 tedna, a tud ne čist vsak dan, ampak 3-5 dni slabosti z bruhanjem, potem pa 2-3 dni nič bruhanja, samo slabost, nakar je oboje ponehalo in je sedaj mir ;) aja, pa tudi svečke, ki mi jih je predpisal moj G mi niso pomagale :(

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.6.2005 14:13:55   
kofetek2010
aja, bobi palčke in šveps - hvala vama, tudi vidva sta mi pomagala :)-:)-:)-

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.6.2005 15:27:12   
januša
hvala, vsem za odgovore!
Danes mi je nekoliko bolje!:sloncek:

(odgovor članu januša)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?