Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ZMRZOVANJE ZELENJAVE IN SADJA 1.10.2009 21:35:01
|
|
|
|
anabanana1981
|
Mene tud to zanima.Jaz sem zdej mela velik paradižnikov in paprik.Iz paprik sm namaz nardila iz paradižnika pa omakco pa v kozarčke.Kumarce so mi še ostale pa korenje,pa nevem če se da to zmrznt.Moja babi korenje,peteršilj,pa zeleno zelo na drobno zmelje in da zmrznt,je zlo fajn za v juhce in ričet.
|
|
|
|
RE: ZMRZOVANJE ZELENJAVE IN SADJA 1.10.2009 21:55:51
|
|
|
|
KT
|
No, tole sta me naučili babici, pa tetke in mami seveda (vse so imele oz imajo ogromne vrtove, njihovih pridelkov pa smo deležni tudi mi : Zelenjavo kot je korenje (rumeno in navadno), brstični ohrovt, brokoli, cvetača, zelena, koleraba itd. dobro očistim, operem, osušim in hopa v zmrzovalnik. Določene navedene vrste tudi že v naprej narežem na palčke (za kitajsko), na kockice (za mineštre in enoločnice), določeno pa pustim kar celo (za govejo juho na primer). Tudi paradižnik dam kar cel v zmrzovalnik, pride namreč zelo prav za kakšne krepke zimske juhe, ki jih skuham iz različnih vrst žit. Gobe (jurčki itd.) - nekaj jih blanširam za omake, nekaj pa jih pustim kar cele in jih šele na pol odmrznjene režem. Določeno vrsto zelenjave pa samo zblanširam in v zmrzovalnik (špinača, blitva). V zmrzovalniku se pri meni najde tudi nasekljana čebula (ko je treba kaj brzinsko skuhati), pa peteršilj, bazilika in origano.
< Sporočilo je popravil KT -- 1.10.2009 21:57:07 >
|
|
|
|
RE: ZMRZOVANJE ZELENJAVE IN SADJA 1.10.2009 22:06:47
|
|
|
|
KT
|
Aja še sadje? No, pri sadju se načeloma obnašam zelo sezonsko, razen dveh šibkih točk borovnic in jagod. Te deloma zmrznem cele, za pite, za preliv preko panna cotte, štrudel (ja, vem čudno se sliši, ker potem borovnice na primer spustijo veliko vode, ampak če jim dodaš skuto in pest drobtin, ne bo štrudl nič "stekel") itd. delno pa jih zmiksam (za frapeje, za zajtrk s kislim mlekom, jogurtom ali skuto). Ostalo sadje pa kupujem.
< Sporočilo je popravil KT -- 1.10.2009 22:07:07 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.10.2009 22:20:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.