KT -> RE: ZMRZOVANJE ZELENJAVE IN SADJA (1.10.2009 21:55:51)
|
No, tole sta me naučili babici, pa tetke in mami seveda (vse so imele oz imajo ogromne vrtove, njihovih pridelkov pa smo deležni tudi mi [sm=smiley1.gif]: Zelenjavo kot je korenje (rumeno in navadno), brstični ohrovt, brokoli, cvetača, zelena, koleraba itd. dobro očistim, operem, osušim in hopa v zmrzovalnik. Določene navedene vrste tudi že v naprej narežem na palčke (za kitajsko), na kockice (za mineštre in enoločnice), določeno pa pustim kar celo (za govejo juho na primer). Tudi paradižnik dam kar cel v zmrzovalnik, pride namreč zelo prav za kakšne krepke zimske juhe, ki jih skuham iz različnih vrst žit. Gobe (jurčki itd.) - nekaj jih blanširam za omake, nekaj pa jih pustim kar cele in jih šele na pol odmrznjene režem. Določeno vrsto zelenjave pa samo zblanširam in v zmrzovalnik (špinača, blitva). V zmrzovalniku se pri meni najde tudi nasekljana čebula (ko je treba kaj brzinsko skuhati), pa peteršilj, bazilika in origano.
|
|
|
|