Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pravica do dopusta po izteku porodniške 28.9.2009 11:12:25
|
|
|
|
otročnica
|
Delam v šolstvu, s septembrom se mi je iztekla porodniška, sem želela koristiti še nekaj dopusta, da uvajam otroka v vrtec, pa so mi v službi rekli, da ministrstvo dopusta ne plača več in da pač dopusta ne morem koristiti med šolskim letom. To pomeni, da ga lahko izkoristim le dobrih 9, 10 dni (jesenske, novoletne počitnice) ostalo mi propade, ker potem je tu že novi dopust. No meni je ravnateljica šla v toliko na roke, da mi je odobri 3 dni, pa vendar kakšne so izkušnje....HVALA.
|
|
|
|
RE: pravica do dopusta po izteku porodniške 28.9.2009 11:58:16
|
|
|
|
kristinaj
|
stari dopust moraš porabiti do konca junija 2010, vsaj pri nas je tako. ker si pa v šolstvu ga najbrž porabiš za jesenske zimske in prvomajske počitnice....jaz sem tudi prišla s porodniške in mi je ostal še cel letošnji, no en teden sem ga porabila da sem malega uvedla in bom to počasi spičila enkrat do junija.... če ne pa cel junij na morje s starim in julija z novim dopustom :=))
|
|
RE: pravica do dopusta po izteku porodniške 28.9.2009 12:09:11
|
|
|
|
mami 3
|
Sicer ne delam v šolstvu, ampak v javni upravi. Če imaš odločbo o letnem dopustu (in ti jo je delodajalec dolžan izdati tudi če si na porodniškem/starševskem dopustu), ti pripada toliko dopusta, kot je na odločbi. Pripada ti celoten dopust, čeprav zaključiš starševski npr. 25. decembra (dopust pač koristiš v naslednjem koledarskem letu). Morebitne omejitve koriščenja morajo biti navedene na odločbi, vsekakor ne morejo biti take, da ti dopust "ukradejo". Če se je po spremembi odločbe zakonodaja spremenila, ti morajo izdati novo odločbo z vsemi omejitvamo koriščenja. Če delodajalec v javni upravi po svoje interpretira zakone, uslužbenci lahko zahtevamo pravno mnenje. Za javne uslužbence ga izdaja MJU, Direktorat za organizacijo in kadre, zaprosiš lahko po elektronski pošti. Če šolstvo nima svojega organa, ki daje mnenja, bi moral biti ta tudi zate dober (saj smo vsi javni uslužbenci). So hitri in pozitivni. Ni potrebno navajat konkretnega kršitelja, opišeš svoj položaj, delujejo pozitivno. Vsekakor mislim, da bi moral biti delodajalec fleksibilen, saj pač otroka ne moreš kar pustiti v vrtcu. Če ne gre zlepa, prosi za dopust uradno, pa da me prav zanima, kakšna bo obrazložitev, če te zavrnejo. V moji službi so zelo fer, mojemu možu so se pa kar smejali, ko je omenil očetovski dopust - zakon sicer je, naj pa raje dvakrat premisli, drugače... in seveda ni drezal dalje.
|
|
|
|
RE: pravica do dopusta po izteku porodniške 28.9.2009 12:20:07
|
|
|
|
otročnica
|
Najlepša hvala mami 3 in kristinaj za izčrpno pojasnilo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?