|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pravica do dopusta po izteku porodniške
28.9.2009 11:12:25   
otročnica
Delam v šolstvu, s septembrom se mi je iztekla porodniška, sem želela koristiti še nekaj dopusta, da uvajam otroka v vrtec, pa so mi v službi rekli, da ministrstvo dopusta ne plača več in da pač dopusta ne morem koristiti med šolskim letom. To pomeni, da ga lahko izkoristim le dobrih 9, 10 dni (jesenske, novoletne počitnice) ostalo mi propade, ker potem je tu že novi dopust. No meni je ravnateljica šla v toliko na roke, da mi je odobri 3 dni, pa vendar kakšne so izkušnje....HVALA.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pravica do dopusta po izteku porodniške
28.9.2009 11:58:16   
kristinaj
stari dopust moraš porabiti do konca junija 2010, vsaj pri nas je tako. ker si pa v šolstvu ga najbrž porabiš za jesenske zimske in prvomajske počitnice....jaz sem tudi prišla s porodniške in mi je ostal še cel letošnji, no en teden sem ga porabila da sem malega uvedla in bom to počasi spičila enkrat do junija.... če ne pa cel junij na morje s starim in julija z novim dopustom :=))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu otročnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2009 12:09:11   
mami 3
Sicer ne delam v šolstvu, ampak v javni upravi. Če imaš odločbo o letnem dopustu (in ti jo je delodajalec  dolžan izdati tudi če si na porodniškem/starševskem dopustu), ti pripada toliko dopusta, kot je na odločbi. Pripada ti celoten dopust, čeprav zaključiš starševski npr. 25. decembra (dopust pač koristiš v naslednjem koledarskem letu). Morebitne omejitve koriščenja morajo biti navedene na odločbi, vsekakor ne morejo biti take, da ti dopust "ukradejo". Če se je po spremembi odločbe zakonodaja spremenila, ti morajo izdati novo odločbo z vsemi omejitvamo koriščenja. 

Če delodajalec v javni upravi po svoje interpretira zakone, uslužbenci lahko zahtevamo pravno mnenje. Za javne uslužbence ga izdaja MJU, Direktorat za organizacijo in kadre, zaprosiš lahko po elektronski pošti. Če šolstvo nima svojega organa, ki daje mnenja, bi moral biti ta tudi zate dober (saj smo vsi javni uslužbenci). So hitri in pozitivni. Ni potrebno navajat konkretnega kršitelja, opišeš svoj položaj, delujejo pozitivno.

Vsekakor mislim, da bi moral biti delodajalec fleksibilen, saj pač otroka ne moreš kar pustiti v vrtcu. Če ne gre zlepa, prosi za dopust uradno, pa da me prav zanima, kakšna bo obrazložitev, če te zavrnejo.

V moji službi so zelo fer, mojemu možu so se pa kar smejali, ko je omenil očetovski dopust - zakon sicer je, naj pa raje dvakrat premisli, drugače... in seveda ni drezal dalje.

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2009 12:20:07   
otročnica
Najlepša hvala mami 3 in kristinaj za izčrpno pojasnilo.

(odgovor članu mami 3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2009 14:09:05   
bskrle
Obrni se na sindikat, bodo zagotovo pomagali.Dopust  ti morajo omogočiti. V pravilniku pa piše,da se dopust praviloma koristi med počitnicami. In ne da se mora. Pravniki trdijo,da je to velika razlika.

Mama štirih deklic in 5ra

Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?