Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:31:04
|
|
|
|
billa
|
nevem če ste dobile mail z vsebino kjer iščejo darovalca s tako krvjo. Stvar zgleda resna, saj je tudi kontakt iz našega ministrstva za zdravje, zato preberite. Mogoče ji kdo med nami lahko pomaga. Dorjan Marušič, dr.med., dipl.ing. Državni sekretar v.d. generalni direktor Direktorat za zdravstveno varstvo Ministrstvo za zdravje Štefanova 5 1000 Ljubljana Slovenija Tel.: 01 478 60 01, 01 478 60 08 Fax.: 01478 60 74 e-pošta: dorjan.marusic@gov.si Pozdravljeni, ali bi bili lahko tako prijazni in bi poslali naslednje sporočilo vsem ljudem, ki so v vaąih seznamih elektronske poąte. Vnaprej se zahvaljujem za vaso zavzetost. Če poznate osebo s krvno skupino A, Rh negativna (zelo redka) in ce je ta oseba po moznosti moskega spola in mlajsa od 40 let, bi le ta lahko pomagala NOELIE, ki je stara eno leto in je zbolela za redko vrsto levkemije; brez nje je namrec presaditev nemogoca. Časa je zelo malo: 2 meseca Poklicite Francoski Zavod za transfuzijo krvi, Guillaume-a +33 (0)23560 50 50. NOELIE je trenutno v juľni bolniąnici v Rennes-u. Kontakt: Fabienne HALOPEAU Normandie Est service TLE, Tel :02.31.65.60.51, fax 02.31.64.21.76 halopea@saur.fr & fhalopea@saur.fr Pascal Milleret GL TRADE 48 Rue Notre Dame des Victoires 75002 Paris Direct Line: +33 1 53 40 00 58 Switch Board: +33 1 53 40 00 00 Fax: +33 1 53 40 01 40 pascal.milleret@gltrade.com & abuse@gltrade.com Zaradi lazjega sporazumevanja dodajam se svojo telefonsko stevilko: 01/232 62 15 oz. mail: jasmina@kud-otok.si Vse vas toplo pozdravljam in upam, da bo uspelo! Jasmina
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:38:24
|
|
|
|
Mijavček
|
Oj! jaz mam tako kri, samo sem ženska! Bo kontaktirala gospo jasmino na mejl! zelo rada dam kri, če jo bodo hoteli! Sicer sem pred mesecem pri laparo mela za eno malenkost malo premalo hemoglobina in kalija, ampak to se da vse porihtat. Že pišem! Mijavček:muca:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:39:18
|
|
|
|
billa
|
jaz sem tudi pisala, imam 0 Rh-. Če se ne motim lahko nula daruje vsem? Katera ve, če je to res?
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:41:17
|
|
|
|
Neža81
|
billa, res je da lahko nula daruje vsem:miska:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:41:33
|
|
|
|
billa
|
boh, mi je vrnilo mail? Tebi tudi?
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:46:17
|
|
|
|
Anonimen
|
To že mesece kroži po meilih in forumih.
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:48:46
|
|
|
|
Mijavček
|
A si na tega g. Dorijana pisala? jaz sem poslala mejl gospe Jasmini, zaenkrat ni še nič nazaj prišlo. ja mislim, da 0 lahko daruje vsem. LP Mijavček:muca:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:49:23
|
|
|
|
billa
|
Mail je šel skozi,tako, da če bom lahko pomagala bom vesela. Mene nekaj časa ni bilo pri PC-ju, tako, da tega še nisem zasledila. Mail sem pa dobila danes. Seveda bi bilo pa najlepše, če je z deklico že vse uredu.
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:49:54
|
|
|
|
Mijavček
|
Splišni, a pa je to kakšna potegavščina? Kako da že mesece kroži, jaz pa prvič vidim? Drugače ima tudi moja sestra to isto krvno grupo, pa tudi ona ni nič dobila. Mijavček:muca:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:51:34
|
|
|
|
billa
|
Sem pa poslala na jasmino.
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:53:43
|
|
|
|
Mijavček
|
Ah šele zdele sem vidla, saj sploh ni jasno, a se gre za darovanje krvi ali kostnega mozga? To je pa že druga zadeva! A v celi Franciji niso najdli nobenga al kaj? Upam, da so res porihtal, če je vse skup resno. LP Mijavček! PS: Nisem vedla, da sem tok unikatna :)
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:57:13
|
|
|
|
Mijavček
|
No, in tukaj sporočam epitaf zgodbe, tale mejl sem ravnokar dobila: Pozdravljeni vsi, ki ste se odzvali na klic na pomoc za malo deklico Noelie. Moram se vam opraviciti, ker nisem osebno prej preverila informacije, preden sem jo poslala naprej. Je ze tako, da clovek v zelji, da bi pomagal, ne reagira vedno preudarno. Izkazalo se je, da je ta mail star ze vec kot eno leto in da sta ga v zacetku zares poslala Noelina starsa, ki sta obupano iskala resitev za svojo puncko (potreben je bil darovalec za presaditev kostnega mozga, moznost za kompatibilnost pa je v takih primerih ena na sto tisoc) in se posluzila interneta, s tem pa nevede povzrocila "zastoje" v transfuzijskih centrih in pri operaterju v kliniki v Rennesu. Darovalca so nasli preko svetovnega seznama darovalcev, ki obsega 7 miljonov ljudi. Zal je po sestih mesecih puncka umrla, stara 18 mesecev. To se je zgodilo prvega junija lani. Vseeno se vsem zahvaljujem za ponujeno pomoc in pripravljenost ter s tem dokaz, da se ljudje se zanasamo drug na drugega in smo si zeljni pomagati, kar meni osebno vzbuja lep obcutek varnosti. Hvala vam! Prosila bi, ce lahko sporocilo posljete naprej, da bodo tudi vsi ostali seznanjeni s to zgodbo. Vsem zelim lepo poletje, obilo veselja in pocitka! Jasmina P.S.: Darovalci za kostni mozeg so lahko vsi, stari med 18 in 55 let. --
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 13:57:45
|
|
|
|
billa
|
Hmmm... jaz iz teksta razumem, da rabijo kri. Ampak je pa res malo čudno napisano :zmeden:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:00:07
|
|
|
|
anadejka
|
Ejjjj mene pa zanima kje se lahko prijaviš za darovalca?
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:01:06
|
|
|
|
Mijavček
|
A na splošno za kri misliš? Al za kostni mozek?
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:02:45
|
|
|
|
billa
|
:(kako žalostno, da se je tako končalo za malega:angel:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:03:51
|
|
|
|
Mijavček
|
Ja res, mene kar kurja polt obliva, sploh ker vem, da bi ji mogoče lahko pomagala :(
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:12:50
|
|
|
|
anadejka
|
Ahh za kri vem da so krvodajalske akcije,sej sem bla 2x,ampak mi je obakrat žal slabo ratalo,tako da zdej ne grem več. Zanima me to za kostni mozek.Ker to res po moje težko najdeš človeka ki ima taprauga in bi čist pasal.Ne morm si predstavljat občutka da bi lahko nekomu tako rešila življenje.
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:17:48
|
|
|
|
Mijavček
|
ne vem za kostni mozek, Sploh nisem vedela, da se to lahko vnaprej daruje al kako, če sem prav razumela obstaja ena baza darovalcev. Sem milila, da to samo "ad hoc" iščejo, ko nekdo zboli, potem pa nekdo od sorodnikov daruje mozek. Postopek pa ni nič preveč neprijeten; je moj stric daroval moji babici. Ampak ne vem točno kako gre. Pomojem se lahko pozanimamo na zavodu za transfuzijo krvi v LJ, pa nam bodo že povedali kam se obrnemo. Tud jaz bi se vpisala v to bazo. Sploh zdaj, ko sem videla, da mam ful redko krvno skupino. LP Mijavček:muca:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:22:37
|
|
|
|
anadejka
|
Mijavček kako pa si ti izvedela da imaš tako kri?A si že bila kdaj na krvodajalski? Veš če že nekje imajo tvoje podatke in da imaš ti tako kri,potem če bi jo nujno rabili,se lahko zgodi da pridejo k tebi domov te prosit zanjo. To se je enkrat,sicer že dolgo nazaj,zgodilo mami od moje prjatlce.In to je baje niso nč lepo prosil,ampak so kr rekl da mora dat.Ne vem pa več za katero kri se je šlo.
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:31:44
|
|
|
|
Mijavček
|
A res, a kr pridejo? No sej to sem pomislila, ko sem brala tisto sporočilo; da u bistvu imajo na ZAvodu za transfuzijo verjetno podatke od vseh, ki so si testirali krvno skupino... No ja, jaz sem lani, ko sva začela delat na :duda: šla do moje splošne zdravnice in vprašala malo kako je to s to rh-, ker vem, da jo ma skor vsa moja žlahta in da jo mam verjetno tudi jaz in da je ena fora v nosečnosti.. (zdaj vem vse za kaj gre) in mi je napiala napotnico za določitev krvne skupine. Kri sem šla dat na Zavod za transfuzijo krvi v LJ (zraven porodnišnice v LJ) in čez en teden je bil izvid pri moji zdravnici, dobiš tak listek-potrdilo, da imaš to in to skupino in ta in ta rh faktor. Drugače ti pa skupino določijo pri vsaki operaciji in med nosečnostjo. Lp Mijavček:muca:
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:32:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Za darovanje kostnega mozga se lahko prijavi vsak posameznik na Zavodu za transfuzijsko medicino. Kolikor vem, gre postopek tako, da ti vzamejo kri in jo pregledajo, da določijo njene značilnosti, potem te pa dajo na seznam. Ko nekdo zboli, npr. za limfomom, in rabi za ozdravitev darovan kostni mozeg, potem pogledajo na tisti seznam. Če se slučajno potrebni podatki o podobnosti krvi ujemajo, potencialnega darovalca pokličejo na dodatne preiskave, seveda če se on takrat še strinja. Če je vse kompatibilno, izvedejo presaditev kostnega mozga. To pa ne vem točno kako izgleda, šlo naj bi za rutinsko zadevo. Ta seznam je mednaroden, torej primerjajo podatke s cele Evrope, tako da nekdo lahko zboli v Angliji, ustrezen darovalec se najde v Sloveniji. Ali seveda obratno.
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:35:12
|
|
|
|
billa
|
No pa je celo nekaj pozitivnega v teh preiskalavh, ki jih delamo v iskanju našega :duda:, da zdaj vemo kakšno kri imamo in bomo mogoče res komu kdaj lahko pomagale. Čestitam vsem, ki ste krvodajalke. Jaz še nisem zbarala dovolj poguma.
|
|
|
|
krvna skupina A, Rh negativna 9.6.2005 14:47:52
|
|
|
|
tinatona
|
Haj! Jaz pa moram reč da sem kar pridna :) . Sem bila do zdaj že 10x... Zdaj pa čakam da bo minilo eno leto in pol od poroda (ker jo prej ne smem dat - sem rodila s carskim rezom). Imam pa drugo najbolj redko KS - B Rh neg. LP Tina:rozica:
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?