Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 8:09:46
|
|
|
|
orhideja75
|
glede na tvoj rok moraš oddati do konca tega meseca. jaz ga imam 4.12. in moram ravno tako oddati v tem času kot ti. zadnja plača, ki gre noter je pa avgustovska, ki si jo prejela v septembru. tako je meni rekla na CSD od gin. pa zdej ne rabiš nobenega potrdila več. velja PDP, ki je vpisan v materinski knjižici.
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 8:34:00
|
|
|
|
t5t6
|
Punce, najlepša hvala, pa saj bi jaz skoraj zamudila z oddajo vloge.
|
|
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 9:10:42
|
|
|
|
tanci6
|
Nisi še nič zamudila. Jaz sem nastopila porodniško 14.9., vlogo sem mislila oddati že v začetku avgusta, pa mi je na CSD rekla, da lahko vpišem še avgustovsko plačo, ki je bila izplačana v septembru (4.9.), ker mi je bilo to bolj ugodno za povprečje porodniške. Tako da sem vlogo oddala 10 dni pred nastopom porodniške, t.j.4.9. Mislim, da moraš vlogo oddati vsaj 1 dan pred nastopom, gre samo zato, da potem porodniško nastopiš, ko še nimaš odločbe oz. odločbo kasneje dobiš.
|
|
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 9:22:53
|
|
|
|
petea
|
Vsaj pri nas G še vedno izdaja potrdilo o PDP, ki ga moraš priložiti k vlogi. To potrdilo CSD tudi navede v odločbi. V praksi oddaš vlogo NAJVEČ 60 dni pred PDP, ga prej na CSD nočejo vzeti. Točno 60 dni pred PDP-jem je včasih nemogoče uveljavljati vlogo (npr., če pride datum na nedeljo ali praznik, včasih pa te lahko porod toliko prehiti). Tudi v Pravilniku o postopkih za uveljavljanje pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo (UL RS, št 31/08) sta v 8. členu navedena dva termina: '(1) Pravico do porodniškega dopusta uveljavlja mati pri centru, ki je krajevno pristojen glede na njeno stalno prebivališče, na obrazcu S-1/1 – vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka. Pravico uveljavlja 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta ali 60 dni pred predvidenim datumom poroda. Informacijo o predvidenem datumu poroda dobi pri osebnem ginekologu. (2) Vlagateljica mora vlogi priložiti potrdilo delodajalca na obrazcu Priloga št. S-1 – podatki o zaposlitvi in plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.' V plačilni seznam pa delodajalec vpiše izplačilo plač, ki si jih do dneva, ko ti izpolnjuje obrazcec, prejela v zadnjih 12 mesecih, tako da se ti zadnja prejeta plača pred dopustom ne šteje vedno v obračun. Včasih pa je treba tudi malo preračunati, ali se ti splača bolj pohiteti z oddajo vloge ali ne; npr. če si v nosečnosti na bolniški, imaš nižjo plačo, zato je bolje, da se ti v obračun šteje en mesec od prej; če imaš zdaj višje dohodke, je bolje oddati vlogo toliko kasneje, da uloviš še to višjo plačo.
|
|
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 9:52:59
|
|
|
|
t5t6
|
Pa še to me zanima: V rubriki na 1. strani "I. Uveljavljam davčno olajšavo za naslednje družinske člane", kaj tam vpišem otroke v vsakem primeru oz. jih ne vpišem, ker za njih uveljavlja davčno olajšavo mož?
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?