emina83
|
Pa naj še jaz pristavim svoj piskrček! Ring sling (link zgoraj-altermama)- jaz imam Maya wrap ring sling (rahlo oblazinjen na ramenskem delu) in je v redu za manjše otroke (mislim na kg) in za kratkotrajnejše sprehode. Ker na dolge proge hočeš nočeš te začne malo bolet al rame, al pa križ. Kot rečeno meni je kul recimo tamalega za pomirit (ko je sitkan), al pa če mam kaj doma za nardit na brzino, al pa za krajše sprehode (do ene ure rečmo), dlje mi ni ok. Trak (ang. wrap)(npr. hoppediz, didymos, storchenwiege, girasol...) je za mene najboljša izbira. Gre za tkane trakove- niso raztegljivi,ampak diagonalno tkani, tako da so malo upogljivi (ne najdem prave besede-malo so raztezljivi, ni pa to varianta a la Moby wrap, Sleepy wrap- ti so precej raztegljivi). So zelo udobni za nošenje otrok, sploh za daljše sprehode, teža otroka se odlično razporedi po telesu, vežeš ga lahko spredaj, zadaj na hrbtu, na boku... Variant za vezanje je malo morje. Raztegljivi trakovi (Moby, Sleepy) so tudi kul, ampak bolj za manjše otroke, ko pa so večji in težji se pa ti trakovi preveč raztegnejo in niso več udobni za nosit. Za poletje je fajn kak tanjši trak (Ella Roo, Calin Bleu), samo pri teh pa tudi moraš malo paziti pri vezanju težjih otrok, ker so tanki in se radi urezujejo, če jih ne razporediš dobro. Pa naj te ne prestraši količina blaga, enkrat ko se naučiš vezat, je to mala malica, in maš otroka na seb 1,2,3, Dejstvo pri nošenju otrok pa je da ne glede na to v kateri nosilki jih nosiš, je toplo ,sploh pa poleti. Če pa te še kaj zanima, pa kar vprašaj!
|