|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa v lupinici?
12.9.2009 16:14:05   
zaspančka
Imam nedonošenčka, starega 3 mesece, korigirano 1,5 meseca. V zadnjem času mu gre voziček totalno na živce, saj joka, ko ga samo položim v košaro.

Ko smo bili v razvojno, je rekla, da naj ga imamo pa v lupinici, saj imam voziček, ki je kompatibilen z lupinico pa tui moj user posted image ima rad lupinico, saj takoj zaspi v njej. Ko sem pa hodila v MŠ, so pa strogo poudarjali, da je lahko samo kratek čas v lupinici.

In zdaj sem jaz totalno zmedena, ker eni pravijo tako, drugi drugače. user posted image user posted image

Vaše izkušnje???


_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa v lupinici?
12.9.2009 17:07:44   
Najaa
Jaz sem imela prvo hčerko in zdaj drugo imam, pa je nedonošena (7t prej rojena), skoz v lupinici. Skoz pomeni med vožnjo in včasih doma v njej sedi. Ampak to največ 15 minut, ker pol se itak sama že naveliča. Že od začetka imam lupinico podloženo s plenicami in ob straneh zrolani dve majhni brisački, ker je bila res drobcena. Potem sem postopoma vzela ven, ko rastla. Imam pa še vedno ti dve brisački in eno plenico pod ritko.
Koliko časa ti bodo različno rekle punce. Ene, da sploh nič in da raje ležalnik, ene da lahko... Najbolje, da vprašaš v RA, kamor vaju bodo ziher poslali. Meni je rekla v RA, da raje lupinica kot ležalnik.

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko časa v lupinici?
12.9.2009 18:26:15   
Katy78
Moj je tudi nedonošen, rojen mesec in pol prezgodaj. Meni je razvojna ortopedinja v RA rekla, čimmanj pasivnih pripomočkov ala lupinica, ležalnik. OK, v avtu se ji res ne moreš izogniti, doma se ji pa lahko. Jaz ga doma nisem imela niti minute v lupinici, razen potem, ko sva začela z GH in še ni mogel sam sedeti v stolčku. Na tla daj kakšno blazino (pa igralni center), to je za razvoj otroka najboljše. Dretje v vozičku nas je pa veliko dalo skozi. Jaz sem kar nekaj mesecev hodila ven ko je bil že totalno zaspan in mu ni preostalo drugega kot da v vozičku zaspi. Pa je minilo in je kmalu začel v vozičku spet uživati. Saj bo minilo. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko časa v lupinici?
12.9.2009 20:08:29   
majaS80
Res so nasveti tako različni, jaz sem pa slišala,
da nedonošenčki naj bi bilo na začetku v lupinici in ne v košarah...  

Saj je res potem teško vedeti kaj je prav
ko so pa mnenja zdravnikov tako različna ...user posted image

_____________________________

MajaK

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko časa v lupinici?
12.9.2009 20:39:35   
Anonimen
Jaz sem pa zasledila nekje, da naj bi bila lupinica samo toliko časa čim manj v uporabi, dokler otroček ne zna sam držat glavice, ko pa jo zna, je lahko v lupinici dlje časa. To pa za to, ker dokler glavice ne držijo še dobro in če so dlje časa v lupinici, jim teža glavice nekoliko stisne vrat in ga malo potisne v prsni koš in je tako dihanje oteženo. Ok zdaj ne dam roke v ogenj za tole, vem pa da sem nekje ta članek prebrala in se mi posvoje zdi kar logično.

(odgovor članu majaS80)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko časa v lupinici?
13.9.2009 10:15:32   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Jaz sem pa zasledila nekje, da naj bi bila lupinica samo toliko časa čim manj v uporabi, dokler otroček ne zna sam držat glavice, ko pa jo zna, je lahko v lupinici dlje časa. To pa za to, ker dokler glavice ne držijo še dobro in če so dlje časa v lupinici, jim teža glavice nekoliko stisne vrat in ga malo potisne v prsni koš in je tako dihanje oteženo. Ok zdaj ne dam roke v ogenj za tole, vem pa da sem nekje ta članek prebrala in se mi posvoje zdi kar logično.


Enako sem jaz prebrala in mi je tudi patronažna to rekla, pa v MŠ v LJ so tudi to omenili. In ravno zaradi tega, svojega nisem imela v lupinici, razen v času vožnje. Če smo šli za več kot 1 uro kam, pa smo se celo vmes ustavili, ga dali v voziček (košaro), malo povozičkali in gasa dalje. S tem ko je oteženodihanje, lahko pride do pomanjkanja kisika v možganih, to pa vsi vemo, da ni fajn. Jaz definitivno nočem pri svojem otroku razkirat. Najbolje mu je v vsakem primeru na trdnih tlehuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
13.9.2009 16:11:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko časa v lupinici?
13.9.2009 16:27:13   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

se en razlog je, zakaj nedonosenckom priporocajo lupinico - pogosto so hipotoni (ekstenzivcki) in lupinica pri tem pomaga.

nas prvi je ekstenzivcek in smo pri 4,5m, ko smo to ugotovili, od fizioterapevtke dobili nasvet, da je zanj bolje, da je v lupinici, kot v kosari (imamo kosaro, v kateri lahko otroka vozis v avtu) - v kosari se mu je stanje se slabsalo (ker se je prevec zvijal - lupinica mu to onemogoci). torej ravno obratno, kot se svetuje zdravemu dojencku.
poslusaj strokovnjaka, ki pozna tvojega otroka - ta ti bo vedel povedati bolje, kot nasveti na forumih ali pa v MS.


Točno ja, to mi je rekla v RA. Ker v lupinici so v položaju lunice, ki je že tako priporčljiv za pestovanje otroka.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?