Hope2 -> RE: Koliko časa v lupinici? (13.9.2009 10:15:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Jaz sem pa zasledila nekje, da naj bi bila lupinica samo toliko časa čim manj v uporabi, dokler otroček ne zna sam držat glavice, ko pa jo zna, je lahko v lupinici dlje časa. To pa za to, ker dokler glavice ne držijo še dobro in če so dlje časa v lupinici, jim teža glavice nekoliko stisne vrat in ga malo potisne v prsni koš in je tako dihanje oteženo. Ok zdaj ne dam roke v ogenj za tole, vem pa da sem nekje ta članek prebrala in se mi posvoje zdi kar logično. Enako sem jaz prebrala in mi je tudi patronažna to rekla, pa v MŠ v LJ so tudi to omenili. In ravno zaradi tega, svojega nisem imela v lupinici, razen v času vožnje. Če smo šli za več kot 1 uro kam, pa smo se celo vmes ustavili, ga dali v voziček (košaro), malo povozičkali in gasa dalje. S tem ko je oteženodihanje, lahko pride do pomanjkanja kisika v možganih, to pa vsi vemo, da ni fajn. Jaz definitivno nočem pri svojem otroku razkirat. Najbolje mu je v vsakem primeru na trdnih tleh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|