|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJKE
7.6.2005 8:56:02   
Meceno
Dobro juto , če me katera ne prehiti :ups: Zajtrkujem zraven , pišem zato bolj polževsko , sicer sem tudi sama nekak tak mehkužna , ...
Opažam da se noro mehčam okoli bokov, riti, beder, ma cela ,...:(
Včeraj sem vzela tri tablete Spasmex ( več jih itak ne smem )meni pa trebuh še kar otrdi :((, sicer pomaga , samo ni nič kaj fajn .
Danes vam ne bom tako jokala , malo manj , ker včeraj je bila skoraj poplava v MB:)-

Sem pa se na nadaljne izpite 3. , odjavila , ker ne morem normalno pisat , v petek sem skor eksplodirala na izpitu , mi je bilo vroče , pa trebuh je bil trdi , ma vse je blo narobe , pisat nisem mogla normalno ,sem samo na polovico odgovorila , tako da ,..... bom še videla no :zmeden:

Morem pa začet tudi za :duda: pripravljat oz prati , ker nimam še nič pripravljeno , glede na to da meni takole trebuh nagaja nikoli ne veš :zmeden2:
Imam pa strogo mirovanje , zato res ne morem vsega sfolgat , ne vem no , upam da mi bo uspelo , mi bo še :love: malo pomagal ,...

Bobek , kako si pa ti , si že prišla k sebi , imaš ti že vse pripravljeno za :duda: a ne ?

Lp Meceno
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJKE
7.6.2005 9:30:57   
Antigona
Dobro jutro!

Očitno nobena ne pričakuje da tale stvarca dela in veselo zabušavajo :)-

Tudi jaz sem ravnokar pozajtrkovala, sedaj pa še eno :kava: popijem in jutro bo popolno.

Kile hvala bogu zaenkrat stojijo na +12 in upam da bodo še nekaj časa tukaj tudi ostale. Sem pa opazila da tudi meni vsake toliko časa otrdi trebuh, ampak ne ful močno. No tko na dotik opazim da je trd, me pa nič ne boli al pa tišči...

Preden jaz začnem prat in likat, more pa še mizar pridt postavt naročeno "dnevno" sobo oz. predalnik in na drugi strani računalniško mizo z omarico ter policami. V predalniku bodo namreč vse stvarce za našega :duda::modri:, na njem pa po vsej verjetnosti previjalna. No ja upam, da se bo kmalu prikazal in da ga ne bo naš malček prehitel :)-:)-:)-

Lp, Antigona
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJKE
7.6.2005 10:09:02   
Grascakinja
RR DELAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No, pa za spremembo ne bom lih tazadnja :)-!

Veselo oznanjam, da sem danes začela 9. mesec!!! :bravo:

Jaz sem pa takooooooo brez volje :(.... nič, ampak čisto nič se mi ne da. Moram malo speglat pa prijateljici bom ene simpel piškotke spekla, k se poroči v soboto. Take, brez pečenja. Upam, da bo ok, več ne zmorem.

Moj :nosecka: buši je še skoz trd za vsako malenkost, k vstanem, k me lulat, k hodim, k grem po štengah. Pa tako blesavo me na dol tišči, mislim, da mi bo skor ven padla. Še mal počakimo, pa bo.

Imate tudi ve kaj takega, kar še morate pred porodom? Jaz računam še vsaj pobarvat se in k frizerju, pa nekaj kofetkov in kosilc. Upava, da nama bo ratal temeljno ploščo zabetonirat, preden pika pride. Še 2x betoniramo, enkrat v soboto, pa pol še 1x. Držte pesti.
Kaj večjega poleg betonaže pa ne.

Včeraj je moj :love: gledal novo posteljico, lepo pripravljeno za našo piko, in se mi je tako milo storilo, ko je rekel, da komaj čaka, da bo tam pančala... tako lepo se mi je zdelo, bi ga polubčkala od glave do pete. :rozica: Lubi rada te mam!!!!

Sem se pa spomnila, da moram še košek za smeti s pokrovom in dva mala lavorčka kupit, za previjanje. No, spet nekaj novega... nadgrajujem!

Sej se še beremo, zdej ko mam ukaze doma bit pa počitek.

Lp pupam od pupe:rozica:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJKE
7.6.2005 10:18:46   
lana 5
No po dolgem času se vam še jaz malo javim!!!

Punce moram vas pohvaliti, ker ste tako pridne, da se vsak dan javite.:bravo::bravo::bravo::bravo:

Pri nas je trebušček tudi večino časa trd, tako da sem se že kar lepo navadila. Pikec pa je drugače zelo priden.

Veste kaj me zanima ali ste kopile za:duda: torbo ali nahrbtnik??? Kaj bolj priporočate.

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJKE
7.6.2005 11:55:09   
malika
Bemtiš sem jezna, kaj jezna, prav divja postajam.
Po tistem, ko sem v 30 tednu skoraj rodila, so mi v bolnici pri odpustu prepovedali vsako gibanje, se pravi strogo mirovanje, dovoljen mi je obisk zdravnika. Vse to res dosledno upoštevam, ker hočem otročka donosit. No danes pa dobim odločbo iz ZZZS, da imam bolniško samo do 14.6, potem pa sem sposobna za delo, če zdravnik meni drugače pa moram predložit ponovne izvide. In to pomeni dodatno letanje naokoli, kaj pa strogo mirovanje? Malo sem zmedena hudiča, saj če sem res sposobna za delo in če je res vse OK, hvalabogu. Bolj vesela ne bi mogla bit. Kar slabo mo je.

Ah grem raje na kavč, ali pa generalko naredit po stanovanju.

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJKE
7.6.2005 12:35:14   
Talči
Evo še mene.
Se je pravkar v MB vlilo kot hudič. Meceno, ne vem če se ne nadaljuje tvoj včerajšnji podvig z :((:((:((.
Sem hotela v službo, da mi izpolnijo papirje za CSD, pa ne vem, če bi šla v takem vremenu.
Sicer pa se je v tem tednu nabralo toliko :(:(:( stvari, da ne vem, kako se bo izšlo. Brez veze...
:duda: je na srečo o.k., naslednji pregled imava 20.06. Občasno je tudi moj trebušček kot kamen, ampak kar mine. Sploh pa sem opazila, da se :duda: ful odziva na :kava:, ker potem ful brca in dela prevale.
Danes sem plačala okna, upam, da jih pridejo čim prej naredit, da se potem lotim pripravljanja sobice, pranja, pa posteljico moramo sestavit itd. Joj, kako bo ta čas hitro minil...
Pridne bodite in cartajte svoje buščke.
LP
Talči

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJKE
7.6.2005 13:46:12   
CIPRESA
O spet doma!!!!!!!!!! Mi je tale RR bolj všeč!!!

Nevem zakaj, ampak imam občutek da vam ful trebuh otrdeva, men pa sploh ne pa sem skoraj skos na nogah in pospravljam, pa pripravljam za delavce, pa spet pospravljam,... nevem no ampak imam trd trebuh samo kadar čutim da se mi :duda: nasloni na steno trebuha. Al pa še nisem tako daleč??? Danes sem v 34t ??? Pa občutek imam kot da :duda: ne nosim odspodaj, ga imam bolj visoko tam nad popkom, spodnji del trebuha tam čisto spodaj je včasih ko potipam kar mehek, kot da ni nič notri??? ČUDNO!!! Sicer sem pa danes dobila izvide od krvi in vode in je z vodo vse O.K., kri pa škriplje samo pri hemoglobinu(železo), ta se mi je iz 102 popravil na 106 :bravo::bravo::bravo: ampak je še vedno slabo tko da bomo še papcali Retafer tablete.

POčutim se pa ful dobro pa ful imam energije in kar nevem kaj bi še naredila da bi nekaj delala. Posledica tega letanja in vsega so pa moji bogi "krofi" moje otekle noge, ki ni čudno da so take pravi moj :love: in da nisem čisto nič pri miru.
Nevem no me je kar malo minil tisti strah če prej rodim, ker vem da tudi če sedaj ni nič hudega, sicer imam pa MV še vedno dovolj dolg 3,5 cm in zaprt.

Pa lep deževen dan julijke CIPRESA :nosecka:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJKE
7.6.2005 14:06:38   
Anonimen
Naj se še jaz oglasim. Pravkar je dila nevihta, veter in dež. Groza.:(( Sedaj pa še grmi.
Danes sem šla e sestro na HR po nakupih ker se naslednji teden poročim. Pa sploh nisem najdla tisto kar sem iskala. Iščem za mojo deklico in tudi sestrini dve oblekce, ampak da so enake. Problem je v tem ker je vsaka deklica drugačna. Ena se visoka in suha, ena je močnejša in visola, ena pa je majhna in suha. Imamo še 8 dni časa mogoče pa še najdemo kaj.
Počutje neverjetno dobro, ko bi bilo celo nosečnost tako bi bilo OK.
Sedaj pa moram poklicat za torto, da sporočim kako in kaj z verzom
LP

(odgovor članu Meceno)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJKE
7.6.2005 16:06:33   
Jessy
Pozdravljene julijke!

Sama sicer uradno spadam med avgustovke, ampak si srčno želim postati pozna julijka!

Hotela bi vas vprašati, kako so vaši :duda: obrnjeni, oz. kdaj so se vam obrnili. Mene je namreč že začelo skrbeti okrog tega, pa se obračam na vas, saj ste par tednov pred menoj.

Pri meni je bil v 27. tednu že z glavico navzdol in zelo nizko postavljen, prejšnji teden, v 31. tednu, pa je veselo "čičal" na ritki. Bliža se 37. teden, ko začnejo z zunanjim obračanjem, jaz pa vsak dan bolj nestrpna

Kako je pri vas s temi stvarmi???:zmeden:

Hvala vam! Zlate ste!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJKE
7.6.2005 16:23:08   
_katka_
Jessy, sicer ni moja osebna izkušnja, ampak dve moji kolegici sta bili dogovorjeni za CR, ker sta imeli medenično vstavo. Pa sta se obema otročka obrnila kakšne 3 tedne pred porodom.

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJKE
7.6.2005 16:42:17   
CIPRESA
Jessy tudi jaz mislim da se zaenkrat nimaš še kaj sekirat, pri meni je sicer rekla G pri zadnjem pregledu da je z glavco obrnjen navzdol, sam se mi je po tem pregledu trebuh še tok raztegoval da omam občutek da to ni zadnja beseda našega :duda:. Kdaj točno pa je za sigurno postavljen v položaj za rodit, pa nevem točno, ampak mislim da se tam po 37t pa res nič več ne obrne, samo moje mišljenje če je drugače naj me pa druge popravijo.

Pa čim manj skrbi CIPRESA :nosecka:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   JULIJKE
7.6.2005 16:52:48   
spacey
A se lahk še tuki mal umešam...

Punce tako lepo vas je brat... 9nebesa Me spomnete na moje čase...sem že skoraj pozabla kako je bilo :ups: pa sploh ni tako daleč. 8)

Pupa25: za umivanje otročka ne rabiš dveh lavorčkov, dovolje je eden, pa čeprav v šoli naročijo dva. Jst sm tudi dva kupla (srednje velika) in zdej enega uporabljam za "umazane" Liamove oblekice. :)

Lep pozdravček in uživajte ter počivejte tiste, ki ste primorane. :rozica:

Pa-pa
:kuza:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   JULIJKE
7.6.2005 17:38:54   
Grascakinja
Hej pupe,

spacey, a ni štos dveh v tem da maš v enem čisto vodo, ki jo pol poliješ na krpico, ki jo držiš nad drugim lavorčkom, da ne namakaš umazane krpe v čisto vodo? Vsaj tak sm jest to zaštekala :zmeden:.
Ma itak mi ne bo škodil. Bom pa enga dala k bodoči babici za med obiski, če bo preveč hodu... :ups:

Cipresa, ti maš občutek, ko da je bebek čist gor in je spod vse prazno, men pa ko da bo ven pala vsak čas.... :zmeden:

Nisem pa vedla, da si naši mulčki večkrat privoščijo obračanje. Moja se je obrnila in kar tako ostala.

:rozica:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   JULIJKE
7.6.2005 18:05:43   
LONA13
Ojla bebye,

moj trebuh je tud trd k kamen - v glavnem ves čas, pa skoz me neki tišči, pa :duda::modri:uživa če brca v moj mehur.:sloncek::sloncek:

Jessy, ne sekiraj se še kako je obrnjen tvoj:duda:.
Moj se je že 500x obrnu.

Lp,:nosecka:

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   JULIJKE
7.6.2005 18:21:52   
bobek05
Jaz pa sem res računala na to, da bo RR delal komaj jutri popoldan, pa se mi sploh nikamor ni mudilo preverit :ups:

Jessy, kot bi ti znale povedati naše julijke sem sama v tem položaju, ko naš korenjak pridno sedi na ritki, pa smo čakali in čakali, včeraj pa je G rekel, da ne bomo več čakali in da bo otrok rojen s CR - naslednji teden, ko bom noseča natanko 38t in 4dni, se pravi, da bo otrok donošen. Meni je rekel, da če se do sedaj ni obrnil, da se več ne bo, pa tudi na med.over.net mi je dr. Pušenjak rekel, da je možnost, da se obrne MINIMALNA, ker rojevam prvič. Tako da :zmeden:

Zdaj sem se že nekako sprijaznila s tem, še posebej zato, ker bo :modri: bo besedah ŠTIRIH ginekologov VELIK in bo tako še itak najbolje, saj bi me pri normalnem porodu verjetno celo raztrgal še od znotraj. Sicer pa v MB ne delajo obratov, če imaš pa otroka v medenični vstavi pa je CR - v LJ je drugače: tam se lahko odločiš za zunanji obrat, pa tudi veliko porodov imajo naravnih tudi z medenično vstavo - pogoj za to je, da ima otrok nogice ob sebi (da ne sedi npr. po turško) - ritko dol, nogice pa ravno proti glavici gor.. Potem mora tudi teža otroka ustrezati - med 2.5kg in 3.7kg (se mi zdi), če je otrok večji ali manjši naravni porod odpade... Toliko sem izvedela iz člankov dr. Pušenjaka. Sicer pa ti sama predlagam, da se ne obremenjuj s tem do 37t - ko in če bo prišlo do kakšnih koli problemov, se boš s tem začela ubadati takrat, zdaj pa je še brezveze...

Jaz v glavnem veliko počivam in se (duševno) pripravljam na CR ... Zdaj sem tudi sama prepričana, da je tako še najbolje zame in za mojega sinčka, zlasti zato, ker je velik in bi naraven porod (tudi če bi bil z glavico obrnjen dol) bil za naju verjetno velik napor.

Meni drugače tudi trebuh kar naprej otrdeva, takrat ko pa mi ne otrdeva, pa mi moj angel ven tišči glavico ali me brca v medenico :hudicek: ..

Danes mi je :love: delal odtis trebuha z gipsom.. moram dat slike v album.. :bravo: Občutek ni kaj prijeten, ker :duda: sploh ni pasalo, da sva ga naprej ovila s folijo potem pa še mrzli gips, pa je kar precej protestiral tako da sva delala ful na hitro... Zdaj se mora še 24 ur sušit, potem pa bova iz odtisa verjetno naredila lučko.. tako za spomin.

Grem nazaj počivat...

Lep večer vam želim

Bobek v 37t

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?