bobek05 -> JULIJKE (7.6.2005 18:21:52)
|
Jaz pa sem res računala na to, da bo RR delal komaj jutri popoldan, pa se mi sploh nikamor ni mudilo preverit :ups: Jessy, kot bi ti znale povedati naše julijke sem sama v tem položaju, ko naš korenjak pridno sedi na ritki, pa smo čakali in čakali, včeraj pa je G rekel, da ne bomo več čakali in da bo otrok rojen s CR - naslednji teden, ko bom noseča natanko 38t in 4dni, se pravi, da bo otrok donošen. Meni je rekel, da če se do sedaj ni obrnil, da se več ne bo, pa tudi na med.over.net mi je dr. Pušenjak rekel, da je možnost, da se obrne MINIMALNA, ker rojevam prvič. Tako da :zmeden: Zdaj sem se že nekako sprijaznila s tem, še posebej zato, ker bo :modri: bo besedah ŠTIRIH ginekologov VELIK in bo tako še itak najbolje, saj bi me pri normalnem porodu verjetno celo raztrgal še od znotraj. Sicer pa v MB ne delajo obratov, če imaš pa otroka v medenični vstavi pa je CR - v LJ je drugače: tam se lahko odločiš za zunanji obrat, pa tudi veliko porodov imajo naravnih tudi z medenično vstavo - pogoj za to je, da ima otrok nogice ob sebi (da ne sedi npr. po turško) - ritko dol, nogice pa ravno proti glavici gor.. Potem mora tudi teža otroka ustrezati - med 2.5kg in 3.7kg (se mi zdi), če je otrok večji ali manjši naravni porod odpade... Toliko sem izvedela iz člankov dr. Pušenjaka. Sicer pa ti sama predlagam, da se ne obremenjuj s tem do 37t - ko in če bo prišlo do kakšnih koli problemov, se boš s tem začela ubadati takrat, zdaj pa je še brezveze... Jaz v glavnem veliko počivam in se (duševno) pripravljam na CR ... Zdaj sem tudi sama prepričana, da je tako še najbolje zame in za mojega sinčka, zlasti zato, ker je velik in bi naraven porod (tudi če bi bil z glavico obrnjen dol) bil za naju verjetno velik napor. Meni drugače tudi trebuh kar naprej otrdeva, takrat ko pa mi ne otrdeva, pa mi moj angel ven tišči glavico ali me brca v medenico :hudicek: .. Danes mi je :love: delal odtis trebuha z gipsom.. moram dat slike v album.. :bravo: Občutek ni kaj prijeten, ker :duda: sploh ni pasalo, da sva ga naprej ovila s folijo potem pa še mrzli gips, pa je kar precej protestiral tako da sva delala ful na hitro... Zdaj se mora še 24 ur sušit, potem pa bova iz odtisa verjetno naredila lučko.. tako za spomin. Grem nazaj počivat... Lep večer vam želim Bobek v 37t
|
|
|
|