ronja
|
hotela sem iti tudi k ginekologu, ampak kdo bi razumel 21-letnico, ki ima pomanjkanje libida dober ginekolog bi jo moral. To sploh ni tako redko, kot si misliš! Probleme z libidom imajo vse starostne skupine in oba spola, nisi edina. Velikokrat je to posledica KT, pogoste so tudi psihične zavore - ampak teh praviš, da ne najdeš, torej probaj brez KT, če ne bo pomagalo, išči dalje (in globlje) po sebi... Mimogrede, ali zaradi depresije jemlješ kake tablete? te imajo namreč tudi stranski učinek zmanjšanje libida. Kondom je ravno tako zanesljiv kot tabletke (po enih študijah še bolj, vsekakor je pa oboje cca 98%), če ga seveda redno (in pravilno) uporabljaš (no, vsakič novega, seveda ). Midva sva imela samo in izključno kondome 8 let, dokler se nisva odločila za otroke (pa še prej dve leti s prejšnjima fantoma). Torej v 10ih letih nikoli nisem zanosila, ko pa sva jih dala stran, sem obakrat zanosila prvi mesec... Kaj ti to pove? Se ga je treba navadit, če sta bila do zdaj ves čas brez, vendar pa je ravno tako fajn, lahko ga celo vključita v predigro ali najdeta kakšne zanimive načine natikanja, ki mu bojo gotovo všeč . Sploh pa je tudi fantom navadno bolj všeč s kondomom in vzburjeno punco kot pa brez kondoma in suho punco brez libida. Ljudje se bojijo vseh hormonov v mleku, hkrati pa punce brez pomisleka v svoje telo vnašajo 100xne koncentracije istih hormonov vsak dan... Pa razumi Brez kondoma je lahko posledica nosečnost, tako da če si otroka še ne želiš, pejta kupit tisto škatlico kondomov in probajta, saj tak hudo pa to s kondomom tudi ni . Vzami ekstra tanke in anatomsko oblikovane z rezervoarčkom na vrhu, ker so ti bolj varni (redkeje počijo). Lahko izbereš tudi lubrificirane (namazane), če imaš še težave s suho nožnico. (nama niso všeč, ker je vse čisto dovolj mokro in so klizavi - spolzki), ampak če imaš te težave, bojo verjetno fajn. Večje paknuge so ceneje (na kos, seveda), vzami to kot naložbo v svoje zdravje in odnos. Saj ne rečem, da se nihče ne gre pazi metode in mu dela, vendar pa je dejstvo, da je samo 75% zanesljiva, tak da jaz bi se to šla samo v primeru, ko bi bil morebitni otrok vseeno dobrodošel.
|