Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ga. Novakova IZVIRNO SPOROČILO: katipi Mi smo bili nekaj dni na slovenski obali. Med sončenjem sem opazovala ljudi na plaži in moram reči, da sem videla samo dve kategoriji, če smem tako reči, žensk. Eno so bile mlade punce, težko rečem, koliko stare, v vsakem primeru pa mlade, ki so bile suhe in z lepimi postavami. Drugo pa so bile mame, kar sem videla po tem, ker so imele ob sebi svoje otroke, in prav nobena od njih ni imela postave, primerljive s prvimi. Tudi sama nimam popolne postave, o tem ni dvoma, vendar sem se zamislila. Za članek mi je grozen način, na katerega je napisan, vendar se mi zdi, da je nekaj resnice v njem. Ga. Novakova, tole je pa tako primitivno posploševanje, da me je res razkurilo! Če boš še pisala take neumnosti, bom tvoje poste kratkomalo preskočila. Kaj bo kdo bral, je njegova osebna odločitev, jaz sem samo napisala svoje opažanje, kajti v tistem trenutku so bile okrog mene res le takšne ženske. Nisem opazila niti ene ženske brez otrok, ki ne bi bila urejena, pa tudi nobene mamice, za katero bi lahko rekla, da je klasično urejena. Zagotovo pa je to neke vrste posploševanje, saj se ne da celote meriti po mojem opažanju, ki je trajalo nekaj ur na eni od plaž. To je bil samo tisti trenutek in ob branju članka sem se spomnila nanj. Prve so "lovci" - ker niso prave zenske, ce se pogledi moskih na njih ne zadrzujejo. Lov na moza, saj moz da in doda druzbeno veljavo in sprejetost. Kajti, ce ni moza - le kaj je narobe z njo. Vecinoma se lovi pa z lepoto, saj moski mora imeti kaj pokazati.... Tiste druge... tiste so pa "lovile" in "ulovile" in dojele, da je morda zunanji izgled precenjen in da bi bilo boljse ce ne bi "ulovile" kar so ulovile, pa se vrzejo v ilegalo. Dojamejo, da zunanji izgled za sreco in razumevanje ni tako pomemben. Tudi moski vcasih ugotovi, da le ni vse v tistem kar lahko "pokaze", temvec da je veliko v neki drugi vrsti lepote. A propo clanka.... debelusni/debeli in ne vedno "urejeni" mamici je moz lahko zvest celo zivljenje, jo ljubi in spostuje; lepoticka pa je lahko veckrat zapuscena - morda zaradi druge lepoticke...