|
RE: vračilo štipendije, študij, delo... 21.8.2009 17:47:48
|
|
|
|
študentka Mici
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinymaliny ej dobra si....full se žrtvuješ,da delaš po cele dneve.če tulk velik delaš potem verjetno že neki zaslužiš, da bi si lahko dala na stran?nevem, vprašam, vem pa da je ta situacija skrajno zaj...ka pa če se vpišeš, pa če nimaš namen šole nardit, in če praviš, da ti bi zamrznal štipendijo za eno leto...pa se vpišeš in pač ne hodiš v šolo in delaš še naprej brez da menjaš službo in daš vsak mesec 200 evrov na stran, konc leta pa vrneš? Sem našla drugo rešitev. In sicer, da 20.9. ko mi poteče pogodba povem direktorju, da imam namen it v šolo, ker drugače bom mogla vračat štipendijo, kar mi pa ni cilj. Ker še neki dam zraven in bom mela narejeno šolo, ker pač nisem butasta in če bi se zavzela, bi naredila. In da, če mi dovoli, da bi 2x na teden hodila domov po 8 urah dela, da bi šla v šolo. Verjetno bo takrat rekel ja, in ga bom vprašala, če to velja tud za naprej... in da če me bo kdo pri tem oviral, da bom zamenjala službo. V tem času, pa si še vedno lahko iščem službo, s tem, da še kak mesec delam, če ne bo prevelikih nasprotij. Še vedno pa lahko pustim. Če pa pustim sedaj, pa ostanem brez vsega, to bi bila pa le še kakšna plača. Ja moja plača, hm. Glede na to, da imam po 100 nadur mesečno, kar pride 350€, pa 250€ imam malice in prevoza, pa minimalno plačo. Lepo plačo imam samo zaradi teh nadur in kilometrine, brez tega bi pa verjetno dobila slabih 400€. S tem, da je uradni delavnik od 6.00-16.00, ena ura malica, ki se ti odbije. Sej neki sem si že prišparala, ker se pač da. Samo vseeno bi rada šla v šolo, ki je pa v svoj zanimiv delavnik ne morem vključit. Na žalost. Ne gre se tolk za vračilo štipendije, kot za to, da bi rada naredila nekaj zase.
|