|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za nasvet..
13.8.2009 10:05:17   
rina22
Pozdravljeni, naša user posted image je danes stara teden dni. Porodno težo je imela 3600g, in ima res neverjeten sesalni refleks - vedno bi sesala in to takooooo močno... Jaz pa imam problem - namreč, ko sva bili v P, me je vedno sesala, zdaj pa imam zelo ranjene dojke in zelo zelo bolečeuser posted image Nekaj dni si mleko izbrizgavam, in ji ga dajem po flaški. Se pa bojim, da bom na tak način izguibila mlekouser posted image
Patronažna sestra je rekla, da tak dojenček mora pojesti obrok od 70 do 90ml. Mislite, da je pametno, da ji dajem dodatek (aptamil)? Npr. če si izbrizgam 40 ml, da ji dodam npr. še 30 ali 40 ml?

Naj dodam še to, da imam res zelo boleče prsi in me je strah, da mi bo še bolj ranila, ko jo bom spet lahko dala na prsi.. Ker 1. dan v P je namreš mimo bradavice cicala..

Kaj bi ve storile v mojem primeru?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 10:12:06   
Tanja_
če boš dajala dodatek, bo mleka vedno manj. Jaz ga ne bi.Sem imela enak problem-čisto krvave bradavice. Kot da bi mi jih na pol preklala. Bolelo je kot user posted image Pa mi je mož iz lekarne prinesu od firme BIOCLIN Lanolin mazilo, ki ga ni potrebno spirat dol pred dojenjem in od iste firme komprese.ki sem jih imela kar cel dan gor in modrc čez. Ful dobro hladijo in celijo. Med dojenjem sem pač stisnila zobe dokler se ni zacelilo.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 10:20:37   
rina22
Ja, to imam tudi jaz (te obliže in kremo). Ampak se mi res počasi celi. Ko jo probam dati na prsi, mi kar pozneje kri teče iz bradavicuser posted image Kak dolgo se je pa celilo? Meni se kar ne zaceliuser posted image

Glede dodatka - jaz si brizgam mleko vsake 3 ure (približno), potem pa vidim, koliko sem si nabrizgala, in nato dodam toliko, da je do npr. 80 ml. Tudi tega ne bi smela delati?

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 10:40:42   
Tanja_
Mleka se tvori toliko, kolikor je povpraševanja zanj.Če ti ga bo user posted image manj spil,ker mu boš dala dodatek, ga bo pač toliko nastalo kolikor ga spije oz. ga načrpaš. Poleg tega pa s črpalko nikoli ne dobiš toliko mleka, kolikor ga spije otrok, ampak običajno manj. Meni se je celilo kakih 14 dni. Tudi meni je tekla kri, ampak je šlo na bolje. Pa res po vsakem dojenju tudi posuši bradavice na zraku.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 11:56:11   
Najaa
Ni nujno, da boš imela po dodatku manj mleka. Jaz ga nisem imela, pa sem dodajala večerni obrok 5m. No, pol se je pa res začelo zmanjševat.
Mislim pa, da če je otrok sit in zadovoljen po obroku tvojega mleka, ni treba dodatka. Mogoče ji pač malo večkrat daš, ne na 3 ampak na 2 uri oz. ko otrok sam hoče.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 21:21:25   
BIA79
Če ti pridno sesa, poskusi z nastavki.Jaz sem imela aventove in so mi pomagale. Res pa je da je bilo dojenje boleča stvar prvi mesec, že po dveh dneh sem imela ragade na obeh bradavicah, ampak se s časom utrdijo in postane dojenje užitek. In kot so predhodnica napisale uporabljal lanolin in imej bradavice na zraku :) Pa srečno!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 21:34:12   
eva1
Ja mislim, da bi mogle vse nosečke prebrati tole...da se pripravijo na dojenje!
Jaz sem tretjič noseča, 2x uspešno dojila, ampak so bili prvi tedni res mučenje, potem je bilo bolje..in po kakšnih 2-3 tednih sem začela res uživati v dojenju!
Meni so tudi bradavice razpokale, sesala je kr kri z mlekom, kar sem videla potem ko je polivala..ampak se je stvar počasi uredila...sem rekla, da če v 1 tednu ne bo bolje grem po nastavke..amapk ni bilo treba! Veliko sem se mazal z lanilinon, bradavice po vsakem podoju dobro z mlačno vodo sprala, spet fino namazala, pa pred podojem spet namazala, pa se je počasi zboljšalo..se pa spomnem, da ko je tamala potegnla, sem čudla bolečino v mezincu na nogi, tok je zabolelo!Ampak kot pravim je bilo kmalu bolje...je pa moj prvi sin imel tako močan sesalni refleks, tako da sem mogla takoj po podoju mu dat dudo, pa skoz k je bil buden je mel dudo in vlekel...če nebi bilo dude, bi se mi pomoje zmešalo, ker on je 3 mesece samo vlekel..potem se je sesalni refleks umiril..

Ja jaz mislim, da če boš še naprej prakticirala tako, ti bo slej ali prej zmanjkalo mleka, kar je velika škoda...ti si s pumpico ne moreš potegnt tok mleka kot ti ga otrok pri podoju! In posledično bo mleka manj...srečno, kakorliko se boš že odločla...lahko le povem, da ko tele začetne težave minejo, je dojenje nekaj ful lepega, in v dojenju začneta oba uživati..res posebna vez med mamico in otročkom! Vsaj zame!

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 21:36:13   
kaminek
povem mojo izkušnjo:

naša je sedaj stara mesec in pol in njena porodna teža je bla 4780g. dojila sm jo non stop, tud po 2-3 ure skupaj, kar se mi zdi nenormalno. v P so sili dojenje sto na uro. vem, da z dojenjem imaš več mleka, logično, ampak jst ga nism imela nikoli dovolj, ker je bla skoz nemirna, ko je nehala pit in potem, glej ga zlomka, ko sm prosila, naj ji dajo dodatek, da se mi zdi, da je lačna, ga je kar nekaj tud pojedla. še danes se nismo ujeleuser posted image , ampak vseeno se trudim in jo še vedno dojim kolikor lahko (tud po 1 uro na podoj), nato pa dam dodatek. da boš pa ti čisto izčrpana in za nikamor, pa tudi ni nikomur podobno, mar ne?
men je tud desno bradavico v P tolk izsesala, da sm jo mela čist v krastah, bolelo pa kot sam hudič. probala sm z avnetovimi nastavki in je šlo boljš, sam naša ni hotla ne vem kaj preko njih jest, tko da sm bla čist fertig. sčasoma se ti bodo utrdile bradavice; po dojenju jih posuši na zraku, maži jih z lanolinom, kar tko al tko že počneš.
vse se bo uredilo, držim pesti.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim za nasvet..
13.8.2009 22:24:18   
julci
Moja izkušnja z dojenjem pa je malo drugačna.Hčerka je imela zlatenco in je bila v inkubatorju za12 ur.Jaz sem jo hodila vsake 3 ure dojit,čeprav nisem imela skoraj nič svojga mleka.Ampak predenj sem jo uspela pristavit sva se kr dodobra namučle,kar je videla babica,ki je imala mojo punčko čez.lepo mi je pokazala kako naj začnem pristavljat.najprej sem morala z bradavičko pobožat hčerko po ustih in počakat,da se bo malika sama odzvala na povabilo.ni bilo treba ponoviti še 1x vabila,ko se je lepo odzvala povabilu.lepo je zgrabla cel kolobar in začela sesati.Moram povedat da je bilo pravo olajšanje,ker se bolečina ni več ponovila,kot paprej,ko mi je sesala bradavico in to na suho.Tako sva se dojile celih 17 mesecev,od začetka z dodatkom po enournem sesanju ali še dlje,kasneje pa izključno dojenje.Mislim da mi je babica lepo svetovala glede povabila k dojenju,ker na oddelku porodnišnice so mi pokazale tako,da so primle bradavico in hčerkino glavco in poskušale,da bi se prisesala,kar pa mislim da je kr grob pristop.Bila pa sem presrečna,ker mi je dojenje lepo uspelo,kar sem si zelo želela,ker mi prisinu na žalost ni uspelo.Prej sem se doma oborožila z lanolinom,ki pa sem ga na srečo še neuporabljenega dala prijateljici,če bi ga rabla.Upam da bom kakšni mamici olajšala dojenje in prihranla bolečine.
obilo užitka ob dojenju,jaz ga namreč pogrešam.user posted image


_____________________________

Naša knedla Zala nas je osrečila 5.6.2007
Miha pa nas je osrečil 2.12.1996





(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim za nasvet..
14.8.2009 7:02:16   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: julci

ker na oddelku porodnišnice so mi pokazale tako,da so primle bradavico in hčerkino glavco in poskušale,da bi se prisesala,kar pa mislim da je kr grob pristop.



se podpišem

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim za nasvet..
14.8.2009 7:46:38   
manna
Tudi pri nas so sestre kazale pristavljanje zelo grobo, prijele otročka za glavico in ga tiščale k dojki in mu tlačile bradavico globoko v grlo.... 

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim za nasvet..
14.8.2009 10:50:44   
rina22
Najlepša hvala vsem za odgovoreuser posted image user posted image user posted image user posted image

Z nastavki (Aventovimi) sem dojila že v P, ko res več ni bilo za zdržati, ampak me je kljub temu zeloo bolelo. Danes zjutraj sva se pa potrudili in je sesala, nato pa zaspala kot angelček. Res upam, da bo šlo na bolje...

Vsem HVALA za odgovore, mnenja in vzpodbudouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
14.8.2009 11:03:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?