eva1 -> RE: Prosim za nasvet.. (13.8.2009 21:34:12)
|
Ja mislim, da bi mogle vse nosečke prebrati tole...da se pripravijo na dojenje! Jaz sem tretjič noseča, 2x uspešno dojila, ampak so bili prvi tedni res mučenje, potem je bilo bolje..in po kakšnih 2-3 tednih sem začela res uživati v dojenju! Meni so tudi bradavice razpokale, sesala je kr kri z mlekom, kar sem videla potem ko je polivala..ampak se je stvar počasi uredila...sem rekla, da če v 1 tednu ne bo bolje grem po nastavke..amapk ni bilo treba! Veliko sem se mazal z lanilinon, bradavice po vsakem podoju dobro z mlačno vodo sprala, spet fino namazala, pa pred podojem spet namazala, pa se je počasi zboljšalo..se pa spomnem, da ko je tamala potegnla, sem čudla bolečino v mezincu na nogi, tok je zabolelo!Ampak kot pravim je bilo kmalu bolje...je pa moj prvi sin imel tako močan sesalni refleks, tako da sem mogla takoj po podoju mu dat dudo, pa skoz k je bil buden je mel dudo in vlekel...če nebi bilo dude, bi se mi pomoje zmešalo, ker on je 3 mesece samo vlekel..potem se je sesalni refleks umiril.. Ja jaz mislim, da če boš še naprej prakticirala tako, ti bo slej ali prej zmanjkalo mleka, kar je velika škoda...ti si s pumpico ne moreš potegnt tok mleka kot ti ga otrok pri podoju! In posledično bo mleka manj...srečno, kakorliko se boš že odločla...lahko le povem, da ko tele začetne težave minejo, je dojenje nekaj ful lepega, in v dojenju začneta oba uživati..res posebna vez med mamico in otročkom! Vsaj zame!
|
|
|
|