brandon
|
Zivjo, Pisem v upanju kaksne resitve za naso dojencico. Stara je 3 tedne, ima reflux. bruhanje, polivanje smo omilili z vsemi predpisanimi ukrepi (poseteljica 30 stopinj, pokoncni polozaj po hranjenju vsaj 30 minut, novalac AR1... ce bi bilo to vse bi bilo super, imamo pa se ostale tezave: otroka po hranjenju napenja, zvija se da mi je kar hudo. danes je zacela med hranjenjem po flaski sunkovito obracati glavo (tezko opisati, ampak 3 sekunde jo ima na eni strani, potem jo sunkovito obrne na drugo, kot da bi iskala primeren polozaj, a je zelo cudno, zaradi teh sunkov...) ponavadi je do 45 minut po hranjenu v pokoncnem polozaju ok, potem pa ji hrana pride do poziralnika, vcasih tudi malo ven, takrat zacne kolcati, potem zacne jokati vcasih je po dolocenem casu ok, vcasih pa ne neha, in to tako da je ne moremo pomiriti - nikakor. kupcek podre vcasih, vcasih pa ne, tudi po uri in v razlicnih polozajih vcasih npr lezi v posteljici nato se zacne napenjati, potem pa v jok Ponoci vcasih po hranjenju zacne tako jokati da je ne moremo pomiriti z nicimer. Lahko se joka tudi po 4 ure, tudi histericno Vcasih so dnevi ko komaj kaj spi, preostali cas ima odprte oci, malo joka, jo pomirimo, spet joka, jo napenja, se krci, posteljice pa noce videti. so pa tudi dnevi ko po dnevi spi, ponoci pa jok... hrani se delno z materinim mlekom ima ga le malo, vecino pa z adaptiranim mlekom (1/9). dajamo ji kapljice gaja zaradi katerih nima problemov z odvajanjem blata (1-3 na dan) na pomoc smo se pa zatekli tudi h kapljicam proti krckom prvic smo vzeli trziske pa ne pomaga nic, kolikor sem prebral na forumu jih vsaj do enega meseca ne bi potrebovala.... prebral sem nekaj tem o refluxu vendar na nobeni ni bilo opisano glede krckov in jokanja celo noc. No, ce ima kdo kaksne izkusnje bi bil zelo vesel za kaksen namig kako pomagati otrocku. aja, bila sva pri pediatrinji, je napisala napotnico za pediatricno kliniko, tam je doktor pametno zakljucil da je to verjetno zato ker ima prevec zraka v trebuscku, in da je treba paziti kako jo hranimo, ampak v najinem primeru res paziva tudi na zrak... no, kaksna izkusnja ali pa nasvet zelo zazeljeno. LP
< Sporočilo je popravil brandon -- 9.8.2009 23:22:09 >
|