|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je možno, da sem noseča?
28.7.2009 19:24:59   
Anonimen
No, naj opišem svojo situacijo:
Sem tri mesece po porodu. Prvo menstro sem dobila takoj po koncu čišče. Drugo sem dobila na 27. dan ciklusa, sedaj čakam tretjo in je danes 33. dan.
Pred nosečnostjo sem imela cikluse dolge med 31 in 34 dnevi.

Zaenkrat se še nisem odločila za kontracepcijo, zato sva na "metodi pazi", na kateri sva bila z možem tudi vsa 4 leta in nama ni niti enkrat zatajila, ter sem zanosila takrat, ko sva začela dejansko načrtovat. Vem, da taka metoda ni zanesljiva in bom sigurno poskrbela za kontracepcijo, ampak me zanima, če je možno, da bi kljub temu zanosila. Saj ne vem, če mi zamuja ali ne, ker se verjetno ciklus po porodu še ni uredil???

Včeraj popoldan sem naredila test First Sign, ki je pokazal negativno!

No, boste rekle, kaj se sekiraš, saj nisi noseča... Pa vendar: menstre ni, občutek, kot da bo vsak čas, bega me, ker mi je malce slabo po določeni hrani tako kot takrat, ko sem bila noseča.... Pa kljub temu, da je test pokazal minus, me skrbi. Res ne bi bila rada že noseča, ko imam komaj 3-mesečno punčko doma user posted image . Pa če nisva "nič not spuščala" oz. sva "mimo streljala" pa menda ja ne bi mogla bit tak hudičevo plodna????

No, me zanimajo vaše izkušnje, če je mogoče res krivo to, da se mi še ureja ciklus?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je možno, da sem noseča?
28.7.2009 20:06:58   
Barbara_L
Ob takih temah me pa kar zaboli...a se je res tako težko zaščitit če nimaš namena imeti otroka? Me tule tudi nismo jasnovidke, da bi ti povedale, ali si ali ne. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.7.2009 20:53:17   
Anonimen
Saj vem, da sem vprašanje verjetno umestila v napačen forum, ampak ta mi omogoča anonimnost, ker me tukaj punce poznajo in sem želela neodvisna mnenja. Pa v tem forumu seveda govorite tiste, ki upate na nosečnost in jaz verjetno tu res nimam kaj iskati!
Se mi pa kljub temu zdi skrajno nezrelo vedno neko napadanje ta pametnih!! Nisem razlagala, zakaj še nimam prave zaščite, ker to ni niti najmanj pomembno! Komaj sem rodila in vsi vemo, da s spolnostjo začnemo takoj, ko lahko... In je bilo tako tudi pri nama in tudi vsi vemo, da veliko punc nima zaščite takoj - sploh tiste, ki dojijo! Kondomov ne prenesem!
In zakaj je to sploh važno??? A res nekatere komaj čakate, da napadete, ker ste polne svojih frustracij? Je res tako težko odgovorit na konkretna vprašanja?
Vem, da niste jasnovidne, sem pa napačno mislila (očitno), da bi se mogoče našla kakšna, ki je bila v podobni situaciji!

Vem tudi, da moje vprašanje sodi v temo Po porodu ali kaj takega, ampak tam mi ne omogoča anonimnosti! In zakaj bi celemu svetu razlagala, da sem to ravno jaz s tistim svojim nickom???

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.7.2009 20:55:51   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Saj vem, da sem vprašanje verjetno umestila v napačen forum, ampak ta mi omogoča anonimnost, ker me tukaj punce poznajo in sem želela neodvisna mnenja. Pa v tem forumu seveda govorite tiste, ki upate na nosečnost in jaz verjetno tu res nimam kaj iskati!
Se mi pa kljub temu zdi skrajno nezrelo vedno neko napadanje ta pametnih!! Nisem razlagala, zakaj še nimam prave zaščite, ker to ni niti najmanj pomembno! Komaj sem rodila in vsi vemo, da s spolnostjo začnemo takoj, ko lahko... In je bilo tako tudi pri nama in tudi vsi vemo, da veliko punc nima zaščite takoj - sploh tiste, ki dojijo! Kondomov ne prenesem!
In zakaj je to sploh važno??? A res nekatere komaj čakate, da napadete, ker ste polne svojih frustracij? Je res tako težko odgovorit na konkretna vprašanja?
Vem, da niste jasnovidne, sem pa napačno mislila (očitno), da bi se mogoče našla kakšna, ki je bila v podobni situaciji!

Vem tudi, da moje vprašanje sodi v temo Po porodu ali kaj takega, ampak tam mi ne omogoča anonimnosti! In zakaj bi celemu svetu razlagala, da sem to ravno jaz s tistim svojim nickom???

Kdo te pa pod nickom pozna? Meni je vseeno, kdo si, noseča si pa lahko, itak.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2009 21:06:59   
miapia
Tudi jaz se strinjam z Barbaro_L. 
Tudi jaz ne prenesem kondomov, nimam sicer alergije na njih, ampak če želiva seksati, jih moram uporabiti, ker si res ne želim zanositi, sploh pa ne tako kmalu po porodu. Če ne bi mogla s kondomi, pač ne bi seksala, dokler ne bi dobila druge zaščite. Samo to sem jaz, ti si pa ti.
Lahko da imaš še neurejen ciklus. Jaz z men. sicer nimam težav, imam pa z marsičem drugim, pa sem (že) 7 mes po porodu. Verjamem, da te grize, ker si šele 3 mes po porodu, ampak če mogoče si, boš morala to z vso odgovornostjo pač sprejeti. Upam, da bo tako, kot si želiš. Lahko greš pa k zdravniku, da ti še on pogleda, če si slučajno noseča.
Pa srečno.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2009 21:07:57   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Ob takih temah me pa kar zaboli...a se je res tako težko zaščitit če nimaš namena imeti otroka? Me tule tudi nismo jasnovidke, da bi ti povedale, ali si ali ne. 

se strinjam...

če misliš, da si noseča, pojdi h ginekologu ali pa naredi test.

Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2009 7:38:37   
anabanana
Je naredila test, ki je negativen.

Anonimna, jaz mislim, da nisi noseča, če je test pokazal -. Naredi čez par dni še enkrat za vsak slučaj.

krepat ma ne molat

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2009 9:05:21   
NATAŠA35
lahko da si noseča, ker ni nujno da partner strelja na polno, semenčice so lahko tudi v njegovi tekočini...počakaj še kak dan, potem pa spet naredi test, pa boš vidla, na čem si...

jaz ne uporabljam zaščite, prej sva uporabljala tudi kondome, potem pa ne več, tablet ne maram, za ostalo se pa G ni odločila in greva na vižo "pazi" in nama uspeva...ko se odločiva za otroka gremo pa na polnouser posted image user posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2009 9:52:39   
niky31
Živjo anonimna

tudi meni je bilo zadnji teden pred prihodom user posted image  večkrat slabo in imela sem zelo neobičajne znake, tudi sedaj ko imam že user posted image  mi dela slabo in me tišči v želodcu, vse mi nekam smrdi - vendar imam menstruacijo in pač nisem user posted image .

Po mojem se ne sekiraj še tako hitro mogoče ti pač samo zamuja za kakšen dan.

Lep pozdarček in upam,da nisi user posted image , če si ne želiš.

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2009 10:02:28   
Fargesia

kdo je tuki poln frustracij? sej si sama vse lepo ugotovila, da si očitno na napačen forum postavila vprašanje...nič se zdej jezit, če niso punce tko odgovorile, kot bi tebi pasalo...
upam, da se ti tole reši tako ko si sama želiš.

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2009 10:40:05   
*pupsa*
ciklusi po porodu se urihtavajo lahk tud celo leto.....men se je uštimal hitro in sicer po pol leta vendar sem šla iz 28 dni na 27 dni....vmes pa sem tudi že delala teste ker mi je kao zamujala in sm imela vse možne znake ki so bolj znaki neravnovesja hormonov kot kaj drugega....če nista bla neprevidna potem se nimaš kej bati....je pa res, da smo ženske bolj plodne po porodu kot drugače ampak samo pametno naprej...kar se zaščite tiče te pa čist razumem, sama ne prenašam hormonske zaščite in sm alergična na določeno vrsto kondomov pa sm našla takšne ki so mi ql....mi je pa G priporočal spiralo vendar se za to nism odločla ker sva itak imela namen imeti še kakšnega otročka. Veliko lepih trenutkov z malo pikico in če že slučajno si nosečka veliko mirnih dnevov in veselega pričakovanja.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.7.2009 10:41:22   
Anonimen

No, me zanimajo vaše izkušnje, če je mogoče res krivo to, da se mi še ureja ciklus?

Da.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.7.2009 16:30:11   
Anonimen
Hvala tistim za odogovore, ki ste že bile v podobni situaciji in vidim, da je to očitno res posledica neravnovesja hormonov. Test sem danes delala še enkrat in je spet pokazal minus... tako da... Očitno res nisem noseča in moram pač počakati na user posted image . Ko sem prebrala zgodbe vas, ki ste doživljale podobno, vidim, da je to očitno normalno po porodu, da se ciklus lahko še nekaj časa ureja...
Najbolj me je v bistvu ustrašilo to, da mi je začelo bit slabo po določeni hrani in to me je spomnilo na nosečnost. Hvala še enkrat!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.7.2009 16:33:34   
aleunam
Upam, da je/bo tako, kot si ti želiš. Pa uživaj s svojo punčko, ki jo že imaš. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.7.2009 16:52:22   
ljupka
Jaz sem menstruacijo dobila šele 14 mesecev po porodu in nikoli nimam redne.Kontracepcije nikoli nisem in nebom jemala ,kondomov pa tudi ne.Sva poročena ,drugi nas ne zanimajo in moj mož se je sam odločil,da mi ne dovoli da bi se zastrupljala z tabletami in ne mi razlagat da so popolnoma nedolžne ,ker nobene niso!Imava dva otroka,ki sva ju planirala in pri meni je to cel projekt,od aprila delava na 3+,pa še ni ratalo.Če pa nočem zanosit pač ne,ker je odgovoren in ve kako je treba merkat,da se če se hoče.
Ena sodelavka mi je rekla ,da moške smo popolnoma razvadile z temi tableti in to je res!
Če je test pokazal,da nisi noseča pač nisi,če si 4 leta s to metodo,potem je uspešna in brez strahu nadaljuj z njo in samo pamet v glavo!In ne obremenjuj se z drugimi,eni so prijazni ,eni pa pametni!

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.7.2009 17:03:12   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

Jaz sem menstruacijo dobila šele 14 mesecev po porodu in nikoli nimam redne.Kontracepcije nikoli nisem in nebom jemala ,kondomov pa tudi ne.Sva poročena ,drugi nas ne zanimajo in moj mož se je sam odločil,da mi ne dovoli da bi se zastrupljala z tabletami in ne mi razlagat da so popolnoma nedolžne ,ker nobene niso!Imava dva otroka,ki sva ju planirala in pri meni je to cel projekt,od aprila delava na 3+,pa še ni ratalo.Če pa nočem zanosit pač ne,ker je odgovoren in ve kako je treba merkat,da se če se hoče.
Ena sodelavka mi je rekla ,da moške smo popolnoma razvadile z temi tableti in to je res!
Če je test pokazal,da nisi noseča pač nisi,če si 4 leta s to metodo,potem je uspešna in brez strahu nadaljuj z njo in samo pamet v glavo!In ne obremenjuj se z drugimi,eni so prijazni ,eni pa pametni!

Kontracepcija ni samo "kemična" in se z njo ni treba zastrupljati. Obstajajo kondomi, maternični vložki, diafragme in verjetno še kaj.
Kaj takega, da je moški odgovoren in da ve, kako je treba paziti  - oprosti, česa tako neumnega še nisem slišala. Pa ne mi zameriti, samo sam proces od erekcije do izliva in kdaj se semenčice že lahko izločijo, je znanstveno dokazan. Tvoja izjava je podobna tem - Sem mislila, ker dojim, da ne moreš zanosit. Če imaš menstruacijo, ne morem zanosit. Kontracepcija je 100%. In tako naprej....
Tudi jaz sem poročena in me ostali okrog mene ne zanimajo, pa želim biti zaščitena, ker si trenutno zaradi mojega zdravstvenega stanja, ki je nastalo zaradi poroda, nočem omisliti še enega otroka. In nočem, da mi nekdo reče, da sem neumna in debil, ker imava z možem zaščitene spolne odnose in ker nočem (vsaj trenutno) še enega otroka.
Če pa imaš ti tak način življenja in če ti to ustreza, potem je super. Mene to res ne briga. Samo da si ti srečna. Samo dati komentar punci, ki seksa nezaščitena in ne razmišlja o otroku, je logičen: Zakaj se nista zaščitila?

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.7.2009 17:35:50   
ljupka
Glede tega ima pač vsak svoje mnenje,poznam veliko poročenih parov ,ki ne uporabljajo nobene zaščite,pa ne zanosjo.Naprimer moja starša poročena 40 let zanosila samo ko sta hotela ,nikoli nobene zaščite,tast in tašča prav tako,in tudi sedaj mlajši pari,poznam vsaj tri!

Ne rečem,da moraš tudi ti tako,če se bolj počutiš pač daj tako kot ti paše.Sam tudi ne razlagat,da je to edini način,ker ni!Nikoli ne bi rekla da si debil,in tudi ne dovolim,da meni to gdo reče zaradi mojega mnenja.Žal mi je da si zbolela,to more biti huda preiskušnja in spoštujem tvoje mnenje in se strinjam z vsem kaj si napisala!

Je pa definitivno boljš jemat zaščito ,kakor pa splav delat,nevem po kolikokrat,to je pa nedopustno,se strinjam!

Vem pa tudi jaz nekaj!Od materničnih vloškov in diafragme se rad stakne rak na materničnem vratu,potrdili zdravniki moji sestri in sodelavki,če lažejo zdravniki ,lažem tudi jaz zdaj!

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.7.2009 17:46:11   
vanilla
Ja, "metoda pazi" res ni dobra zaščita, samo če ratuje nekaj let s partnerjem, potem pač očitno to ustreza. Je pa res, da se to absolutno ne prakticira, če res pod nobenim pogojem nočeš met otrok oz. če si še mlad in hočeš bit nekaj časa free. Absolutno se je treba zaščitit tako, kot to nekomu odgovarja!

Sama sem tut 3 mesce po porodu in zaenkrat brez zaščite, ker se še odločam, kaj bi vzela (verjetno bodo tabletke, ker mi do mat. vložkov in kondomov ni), pa sva tut na tej metodi ta čas... Pač tiste, ki si izberemo tako metodo, seveda prevzemamo vso odgovornost za morebitno nosečnost.

Seveda se pol najdejo take, ki ti pihajo na dušo: kaj se pa nisi zaščitila?
Pa anonimna ni to spraševala! Hotela je samo malo neke podpore in razumevanja... Tudi sama sem v najini vezi že podvomla kdaj, ko mi je malo zamujalo in razumem, kako se počuti. Sploh ko že imaš malega dojenčka doma. Ampak nismo vsi perfektni in pač seksamo nezaščiteno in če potem jokamo, ko zamuja, pač rabimo "ramo za plakanje" od podobnih. To je to.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.7.2009 23:34:38   
testianka
Tudi mi imamo zaščito " pazi " že deset let in ko sva se odločila za otroka sva ga imela.
Tako zdaj čakav že tretjega.user posted image user posted image user posted image

Je pa ciklus po porodu odvisen tudi od tega če dojiš.
Jaz sem jo v drugo dobila po treh mesecih pa dva meseca nič pa spet.

Tako, da zdaj raje uživaj s svojo bebico.

In srečno v drugo, ko si boš to tudi želela.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.7.2009 18:38:10   
Barbara_L
IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

JSva poročena ,drugi nas ne zanimajo in moj mož se je sam odločil,da mi ne dovoli da bi se zastrupljala z tabletami in ne mi razlagat da so popolnoma nedolžne ,ker nobene niso!

Če pa nočem zanosit pač ne,ker je odgovoren in ve kako je treba merkat,da se če se hoče.

Tale je pa najbojša v zadnjih 100 debatah. Očitno  je tvoj res dec pa pol, ker se je sam odločil, da te ne bo zastrupljlal. user posted image Ah, nam, navadnim smrtnicam pa ostanejo metode zaščite ter normalni moški, ki se hoče zaščititi in ne samo "merkat ker to on ve". Pirova zmaga.

Saj verjamem, da se da, ampak ta metoda ni kar tako označena kot nezanesljiva. Možno, da pri vama funkcionira,pa pri tašči (OMG, a to se vse pogovarjate s taščami?????????) pa pr sosedi pa pr župnikovi kuharci, samo moje mnenje je- zaščita, če ne želiš otrok. Brez zaščite moraš biti pripravljen nositi morebitne posledice.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.7.2009 19:58:06   
ljupka
No ste se vsaj nasmejale na moj računuser posted image user posted image user posted image user posted image !
Ja sem pač staromodna in mi to bolj odgovarja! S tačšo se dobro razumem in mi vse pove jaz pa njej in kaj zdaj!
Ostale pa zobljite tablete do smrti ,vaša stvar,mi čist dol visi!Samo moje skromno mnenje!
Ja in zame je moj mož najboljši na svetu!

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?