Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 14.7.2009 20:46:37
|
|
|
|
azik
|
imam glih dobrih izkušenj
|
|
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 14.7.2009 20:55:51
|
|
|
|
Zmajcica
|
Najprej en lep pozdrav! Jaz sem dojila z nastavkom, ker je imel sincek rahlo prirascen jezicek in ni mogel zagrabiti bradavicke. Svetujem ti, da z nakupom vseeno pocakas - bos videla, ce ga bos res potrebovala. V ljubljanski porodnisnici ti nastavek posodijo in jim ga vrnes preden gres domov. Dojenje brez nastavka je veliko enostavneje in hitrejse - nastavek je potrebno non-stop umivati pod vroco vodo, drsi po dojki, iz njega se po dojenju izceja nacrpano a nepopito mleko, dojenje je veliko manj spontano in resnicno traja veliko dalj casa.... Moj sincek je po enem mesecu zacel jesti brez nastavka in ko je zacutil neposreden stik z dojko, ni hotel vec niti dude. Upam, da nastavka nisem prevec skritizirala, saj brez njega ne bi mogla dojiti ali pa bi si morala mleko izcrpavati, ampak, ko se je zacelo dojenje brez njega, je bilo vse skupaj veliko lazje. No, pa se nasvet glede znamke: mi smo zaceli z Aventovimi, vendar niso bili v redu, saj drsijo in zato nimajo pravega oprijema. Dojenje je steklo sele z nabavo Chiccotovih - ti se oprimejo okrog celotnega kolobarja. Pa se to - najprej smo kupili premajhnega za sinckova usteca (ceprav je bil novorojencek), prava velikost je bila normal.
|
|
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 14.7.2009 21:18:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Če te skbi za glede dojenja, zelo priporočam knjigo Dojenje in materistvo iz srca. Tam imaš opisano vse možno, kako dojenej poteka, kako mleko nastaja, kaj anrediti v primeru težav,... Jaz sem uporabljala nastavek ene 14 dni, pa ne na začetku ampak kasneje, ko se mi je naredila ena velika regada. Vendar sem ga hitro vrgla stran, ker nama je bilo lažje brez njega.
|
|
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 15.7.2009 0:35:29
|
|
|
|
anika87
|
Ojla! Tudi moj nasvet je, da počakaš, ker najbrž ima večina porodnišnic za posodit, vsaj v naši so meni posodili. Imeli so Aventovega, pa mi ni bil fajn, ne prime se lepo, pa tudi Nejcu je bil prevelik (ne vem točno kakšna velikost je bla, ampak se mi je zdel ogromen za njegova usteca). Naslednji dan sem moža poslala v trgovino, sestra na oddelku pa mi je svetovala, da mi kupi nastavek iz lateksa in majhno velikost, tako da mi je prinesel Chicotovega in mi je blo lažje s tem. Uporabljala pa sem nastavek zato, ker imam ploske bradavice, Nejc pa je bil kar zaspanček in mi je bilo ful težko dojit na začetku, ko sem mu dobesedno rinila mehko bradavico v usteca. Prek nastavkov pa so mi tudi bradavice dobile malo oblike in malo so se utrdile, tako da sem že po približno 4 dneh nastavke opustila in sedaj nama gre lepo, bradavice so takoj trde, ko dam zizo iz moderca.
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 15.7.2009 12:53:48
|
|
|
|
mulan
|
Definitivno počakaj z nakupom. Dokler ne boš začela dojit, ne boš vedela, ali jih rabiš ali ne. Jaz sem jih za prvo rabila, pa so mi jih posodili v porodnišnici, pol mi jih je pa dragi kupil. Drugič pa sem jih imela sabo, ampak niso nikoli zapustili škatlice.
|
|
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 16.7.2009 10:11:32
|
|
|
|
Alči
|
Počakaj z nakupom. Meni jih je mož v porodnišnico prinesel ampak premajhne. Sama sem si šla pol kupit tiste z oznako M in sem z njimi dojila 3 mesece. Mela sem čist razpokane in krvave/hrastaste bradavice in zame je to najboljši pripomoček kar jih je. užitek je bil spet dojit mojega otročička ko me ni bolelo. Po treh mesecih sem jih enostavno dala stran, bradavice so bile "utrjene", zaceljene, mali je pa tut brez problema zagrabil in sva se tako dojila še do 9ega meseca.
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 16.7.2009 12:27:29
|
|
|
|
mojgal
|
jaz sem prvega dojila z nastavkom skoraj 14 mesecev imam zelo vdrte bradavice in le tako je šlo. Sedaj pri drugem sem jih tudi že kupila ker verjetno brez ne bo šlo. Torej moja izkušnja je dobra pa nobenih problemov okoli bolečih bradavic ni bilo.
|
|
|
|
RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje 16.7.2009 21:41:18
|
|
|
|
tara09
|
Hvala z vse odgovore,sigurno bom počakala glde na prebrano, pa videla, kako bo. Če jih imajo za posodit, bo super, če ne bom res poslala moža kupit. Če ima katera še kakšno svojo izkušnjo, bom spremljala še vedno. Jaz udrtih bradavic nimam, malo me je strah prve bolečine, ko pravijo da naj bi bila, al kaj, pa če je samo začetna bo fino. Rada bi dojila, absolutno. Pozdravček
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?