Zmajcica -> RE: silikonski nastavek za prsi-dojenje (14.7.2009 20:55:51)
|
Najprej en lep pozdrav! Jaz sem dojila z nastavkom, ker je imel sincek rahlo prirascen jezicek in ni mogel zagrabiti bradavicke. Svetujem ti, da z nakupom vseeno pocakas - bos videla, ce ga bos res potrebovala. V ljubljanski porodnisnici ti nastavek posodijo in jim ga vrnes preden gres domov. Dojenje brez nastavka je veliko enostavneje in hitrejse - nastavek je potrebno non-stop umivati pod vroco vodo, drsi po dojki, iz njega se po dojenju izceja nacrpano a nepopito mleko, dojenje je veliko manj spontano in resnicno traja veliko dalj casa.... Moj sincek je po enem mesecu zacel jesti brez nastavka in ko je zacutil neposreden stik z dojko, ni hotel vec niti dude. Upam, da nastavka nisem prevec skritizirala, saj brez njega ne bi mogla dojiti ali pa bi si morala mleko izcrpavati, ampak, ko se je zacelo dojenje brez njega, je bilo vse skupaj veliko lazje. No, pa se nasvet glede znamke: mi smo zaceli z Aventovimi, vendar niso bili v redu, saj drsijo in zato nimajo pravega oprijema. Dojenje je steklo sele z nabavo Chiccotovih - ti se oprimejo okrog celotnega kolobarja. Pa se to - najprej smo kupili premajhnega za sinckova usteca (ceprav je bil novorojencek), prava velikost je bila normal.
|
|
|
|