|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Eno vprašanje
28.5.2005 13:57:13   
Tricia
Lep pozdrav!

Zanima me, kakšne čaje dajete ve vašim malim? Jih sladkate? Ko sem vprašala patronažno, mi je rekla, da ji lahko dam samo prekuhano vodo in pol nisem niti vztrajala več z vprašanjem. :zmeden: Samo prekuhano vodo?... boga mati... Tuki pa sem prebrala, da lahko tudi osladkano. Zdaj pa ne vem več kaj lahko in kaj ne. In povejte mi, koliko čaja/vode daste ve?
Prosim za nasvet.
Aja, moja mala je stara 14 dni.

Najlepša hvala

Tricia
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Eno vprašanje
28.5.2005 14:22:29   
frutka_
Za piti mu dajem bebe čal od 1001 cvet inm u ga nikili ne sladkam.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Eno vprašanje
28.5.2005 14:28:21   
Mojca P.
Cist brezveze navajat na sladko ze tako zgodaj (vse cokolade in podobno se pridejo in takrat mogoce ne bos mogla rect ne..zdaj se lahko!!) Ne vem, no...nas ne je in ne pije nic sladkanega, vodo ali bebe caj (filter vrecka), pa hippov instant brez sladkorja.
Vsekakor pa je voda najboljsa..meni osebno tudi!!:rozica:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Eno vprašanje
28.5.2005 14:40:46   
špelica
Če je tvoja dojenčica polno dojena, pri 14 dneh še nobenega čaja. Nam je to pediatrinja še posebno zabičala!

In nobenega sladkorja še nekaj mesecev. Čaj samo v primeru krčkov(Plantex ali kaj podobnega)in to niti ne en deci!

Moje osebno mnenje je, da je definitivno prezgodaj. Z materinim mlekom se dojenček tudi odžeja.Mislim pa, da je drugače če pije umetno mleko...

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Eno vprašanje
28.5.2005 14:52:32   
SISI25
komrčkov čaj in bebe čaj, pa nič sladkan

Ga pa itak nočeta piti, naredita požirak alidva in konec.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Eno vprašanje
28.5.2005 14:57:21   
snorlax
Navaden janežev čaj - nesladkan in prekuhana voda. Dokler se dojiš ni treba veliko, večkrat ponudi kakšno žličko. Kasneje po 6. mesecu lahko tudi navadno vodo - ustekleničeno ali iz pipe.

L.p.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Eno vprašanje
28.5.2005 18:44:49   
p&b
jaz pa mojemu 6 mes.dajem za piti sokec,ki mi ostane po kuhanju jabolka,korencka,hruske,saj ni menda nic narobe ali pac:zmeden:?

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Eno vprašanje
28.5.2005 19:22:27   
PiaM
p&b, nič ni narobe.;)

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Eno vprašanje
28.5.2005 19:28:47   
snorlax
P&B, to je super, samo naš tega noče pit. Najraje ima navadno vodo.

l.p.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Eno vprašanje
28.5.2005 19:42:25   
dory
Od zacetka komarckov caj od hippa..zdej pa vse zivo,v tej vrocini ma najrajs vodo...sladek caj nam je pomagal tudi pri rednejsem odvajanju blata,komarcek pa pri blazenju krcev...

Jest sem tudi mislila,da ce ga bom navadla piti sladek caj,da vode ne bo pil...pa vidim,da nima to nobene veze...vsaj pri nas ne...samo da tece,ko je zeja :)

Drugace pa tudi dojeni otroci potrebujejo dodatno tekocino v teh vrocih dneh...

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Eno vprašanje
28.5.2005 21:08:51   
Anonimen
no js sem sem pa tisi kr kmal tut recimo pri ene dveh tednih prvič ponudila čaj čeprov se je dojila. dala sem ji pa hippov komarčkov čaj al ker je že. v glavnem piše od 1. tedna dalje da je primeren. in res sem v prekuhano vodo dala pol predpisane doze zrnc, glih za okus in tamala je z veseljem pila, sej je blo vroče ko pes in dojenček lahko hitro dihidrira. nism pa guncala nobenih afen z žličkami in podobno, ampak kr flaško, pa je čist lepo sprejela in flaško in joško in ni blo nikol problemov, daq bi zarad flaške zavračala dojenje.

lp, lara

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Eno vprašanje
28.5.2005 21:19:07   
kofetek2010
enako kot lara ;)

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Eno vprašanje
28.5.2005 21:23:01   
BARBARA R.
Z dodajanjem tekočin smo začeli ob uvajanju goste hrane. Do 4. meseca se je NON STOP dojila.

Bebi čaj ima vedno na raspolago in ga spije, kot ji paše in kadarkoli ji paše. Nesladkanega.

:muca:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Eno vprašanje
28.5.2005 22:02:01   
k1
komarčkov čaj, v tej vročini ga spije zelo dosti - pomislite, kako ste ve žejne, ko je taka vročina...


(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Eno vprašanje
28.5.2005 22:04:48   
Pupica
čaj če je od hippa potem ne sladkam(instant). Drugače če pa dam čaj kuhat, ga pa sladkam s fruktozo(v Mercatorju jo imajo med dietnimi stvarmi).

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Eno vprašanje
28.5.2005 22:10:17   
Anonimen
Dojenemu otroku moraš ponuditi čaj v tej vročini, to ti bo povedal vsak pediater in patronažna. Pozimi ni panike in res ne rabiš dajati, v tej vročini pa nikakor brez tega.

Mi smo mu dajali od 1 tedna starosti dalje janežev čaj (janež, kumina, kamilica), potem smo prešli na komarčkovega zaradi krčev, sedaj pa smo na zeliščnem od Hippa in pa prekuhani vodi. Nikoli nič ne sladkamo! Spije pa tudi po 250 ml čaja ali vode na dan.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Eno vprašanje
28.5.2005 22:40:21   
afrika
Blacky... a sicer se še dojite? Kdaj mu ti ponudiš čaj - po svoji žeji sodeč, ti sam pove da bi pil, ali opazuješ npr. vdrto fonatelo? Najbrž po občutku, ane? Na koliko časa pa pije (za žejo)in koliko spije naenkrat??? Npr. vode.

Meni so svetovali samo dojenje - tudi za žejo. Smo do danes res delali tako, zdaj pa sem se odločila za dodatek prekuhane vode, ker sodim po sebi - pa se mi zdi v tej peklenski vročini, da vendarle dobi premalo tekočine samo pri prsih.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Eno vprašanje
28.5.2005 23:22:09   
Anonimen
Afrika, a je bilo to mišljeno kot zajebancija, ali kaj?:zmeden2:

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Eno vprašanje
29.5.2005 10:02:27   
Dolina
Blacky, mene tud zanima, kdaj in koliko ponudiš svojemu pikcu za pit? Jaz sploh ne ločim, če je žejna al lačna. Še vedno se polno dojiva in popoldan tud na eno uro (pa bi včasih kr še vlekla, pa je joška že prazna :zmeden:). Niti nisem še flaške kupila, ker poznam več primerov, ko pol niso želeli več joške, kot pa obratno. Sej mogoče sm smotana, ampak pač mal kompliciram pri prvem :duda:. ;)
Lp, Dolina

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Eno vprašanje
29.5.2005 10:24:38   
frutka_
Blacky in Afrika!
Jaz sem rodila lani konec junija in za malega sploh nisem imela flaške. Čaja ni pil. Sem pa mu ponudila prekuhano vodo kar po žlički. Tako so nam svetovali v materinski šoli.Predvsem zato, da ga ne zmedeš s stekleničko. Ni pa najbrž nič narobe če imaš čajek.
Prednje mleko pri dojenju je itak bolj vodeno, za odžejanje, ko pa je otrok pristavljen dalj časa pa mleko postaja vedno bolj "gosto".
Seveda se vsaka mamica odloči po svoji presoji.

Če se mamica odloči, da stekleničk ne bo uporabljala potem ga pristavlja več, da se otrok odžeja s prednjim mlekom. Morda takoj ko se zbudi, pa po previjanju in kmalu spet preden zaspi.
Žejnega otroka prepoznaš po vdrti fontaneli na glavici, šteješ polulane plenice , vonj v plenici ne sme biti kisel, urin ne sme biti preveč rumen. Enako kot gledamo pri sebi.

Dolina morda ni slaba ideja tehtanje. Jaz sem bila tudi zmedena ali je lačen ali ne. Šteješ lahko tudi pokakane plenice. Dojenček, ki je dojen, je običajno kar veliko pokakan, večkrat v manjših količinah, blato pa je zlato rumeno. Ali pa odvaja zelo redko. Blato pri nedojenih otrocih je temnejše in gostejše.
Kakor hitro mu boš dala karkoli drugega za jest, tudi če boš ti jedla kakšno hrano močnejšega okusa, se bo to takoj poznalo na blatu. V črevesje se naselijo nove bakterije in spremenijo obliko in barvo blatu. To je full hecno, ko mu daš gosto hrano prvič za jest in se blato spremeni za 100%.Pa še bolj smrdi....


Joj, nič ne komplicirate mamice, jaz sem bila tudi tako zmešana pri Filipu! Saj ne veš kaj naj narediš....nekdo reče tako, drugi tako, babice ti doma solijo pamet.
Vsaka mamica pozna svojega otroka najbolje, zato moraš slediti svojemu občutku. Jaz sem se odločila da stekleničke ne bom uporabljala, pri 3m je pil iz Aventovega nastavka in pri dobrih 6m že iz kozarčka. Zdaj pri 11m lepo pije iz navadnega nastavka, kozarca in iz plastenk pa iz čutare. Ima pa stekleničko zvečer, ko gre spat. :angel:;)

Kar po svoji lastni presoji.

Sladkanega čaja pa jaz vsekakor ne priporočam, ker prvič ne odžeja in drugič, ker škodi zobkom, ki začenjajo rast!:angel::rozica::angel:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Eno vprašanje
29.5.2005 12:03:13   
afrika
Ojla, Blacky, prav resno sem te vprašala - nič heca - - me je pač zanimalo - predvsem kolko tvoj spije naenkrat za žejo (ker mislim, da je pribl. toliko star kot moj Lan). Pa itak vem, da je vsak mali svet zase, pa tak naprej... pa me je vseeno zanimalo.

Frutka je lepo napisala, kakšni so znaki žeje... s tem sem seznanjena, pa vseeno hvala. Vrtam pa zato toliko, ker mislim, da se moj mali kljub vsemu fajn odžeja kar pri prsih (večkratno ga pristavljam), ne kaže znakov žeje, pa tudi ne joka ipd. Torej, mu najbrž nič ne manjka. TODAAAAAA::: ker sonce tako neusmiljeno pripeka, se, kot sem že zg. omenila, kljub vsemu odločam o dodatku vodice... pol pač malo težim... pa se še meni zdaj zdi smešno, kaj sprašujem... bom že naredila po občutku. CIAO

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Eno vprašanje
29.5.2005 18:36:24   
Dolina
Frutka, hvala za razlago. Ah, včasih me mal zmede tale moja pikica, kar jedla bi, pol pa mislim, da ni mlekca. Sam kot si napisala: plenicke so pokakane in polulane, pa ponoči tud spi tko, da ne vem. Mogoče se pa hoče tolk crtljat, al je pa tak požerušček.

Kako si pa ti tojega naučila po žlički vodo pit? Zoja vse ven z jezikom porine, al se ji pa zatakne in pol sploh ust ne odpre več. :( No ja, bo pa skoz na jošeku visela, da ne bo žejna. :)-

Lp, Dolina

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Eno vprašanje
29.5.2005 22:13:54   
Anonimen
Afrika, sorry, sem narobe razumela. Zato, ker sem prvič slišala za to, da lahko spoznaš žejnega otroka po udrti fontaneli. :zmeden2::zmeden2: Pa sem mislila, da me malo zaj.....:)-:)-:)-

Ja, sicer pa je tako, da se midva ne dojiva. A na začetku mi je patronažna svetovala, da v hudi vročini kljub dojenju moram dodati čaj. No, potem pa je najino dojenje tako šlo po gobe. Jaz mu dam piti vsakič, ko se zbudi čez dan, ko spančka po pol urce ali urco. Takrat spije nekje med 50-100 ml. Zdaj delam tako, da spije 125 ml zeliščnega nesladkanega čaja in 125 ml prekuhane vode. S hrano pa ni težav, vem točno, da je na 3 ure in mu jo takrat dam. Sicer sedaj v tej vročini kar počakam, da začne tečnariti, da je lačen in res se to začne dogajati šele po 4 urah ali še več.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Eno vprašanje
30.5.2005 9:10:46   
afrika
Evo, Blacky... to sem hotla slišat... zdaj pa sem zadovoljna. Danes bo še en :hudicek: vroč dan. Upam, da nam bo uspelo v Lana spravit vsaj malo vodice, sicer se najavimo na učnih urah pitja pri vas:kava:... NA ZDRAVJE!

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Eno vprašanje
30.5.2005 11:16:33   
frutka_
Dolin glede pitja po žlički pa tako. Vzela sem malo žličko, res najmanjšo in ne kovinsko, pa sem mu steca odprla pa vlila noter. Običajno je spil. Amapk v bistvu sem ga dojila nonstop.

Hudič je, ko nonstop dajemo različne nasvete. Ravnati se je treba po svojem občutiku in narediti kot meniš da je najbolje. Če pa dojiš pa se mi zdi steklenička čisto odveč...

LP vsem mladim mamicam.
Mi bomo stali skoraj leto!!!

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




koliko časa?
čipka

V KOLIKŠNEM ČASU STE SHUJŠALE DO ŽELJENIH KG PO PORODU?

v enem tednu (14%)

v enem mesecu (9%)

v dveh mesecih (5%)

v treh mesecih (10%)

v šetih mesecih do enega leta (30%)

v več kot 1 letu (32%)


Število vseh glasov: 147

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!