frutka_ -> Eno vprašanje (29.5.2005 10:24:38)
|
Blacky in Afrika! Jaz sem rodila lani konec junija in za malega sploh nisem imela flaške. Čaja ni pil. Sem pa mu ponudila prekuhano vodo kar po žlički. Tako so nam svetovali v materinski šoli.Predvsem zato, da ga ne zmedeš s stekleničko. Ni pa najbrž nič narobe če imaš čajek. Prednje mleko pri dojenju je itak bolj vodeno, za odžejanje, ko pa je otrok pristavljen dalj časa pa mleko postaja vedno bolj "gosto". Seveda se vsaka mamica odloči po svoji presoji. Če se mamica odloči, da stekleničk ne bo uporabljala potem ga pristavlja več, da se otrok odžeja s prednjim mlekom. Morda takoj ko se zbudi, pa po previjanju in kmalu spet preden zaspi. Žejnega otroka prepoznaš po vdrti fontaneli na glavici, šteješ polulane plenice , vonj v plenici ne sme biti kisel, urin ne sme biti preveč rumen. Enako kot gledamo pri sebi. Dolina morda ni slaba ideja tehtanje. Jaz sem bila tudi zmedena ali je lačen ali ne. Šteješ lahko tudi pokakane plenice. Dojenček, ki je dojen, je običajno kar veliko pokakan, večkrat v manjših količinah, blato pa je zlato rumeno. Ali pa odvaja zelo redko. Blato pri nedojenih otrocih je temnejše in gostejše. Kakor hitro mu boš dala karkoli drugega za jest, tudi če boš ti jedla kakšno hrano močnejšega okusa, se bo to takoj poznalo na blatu. V črevesje se naselijo nove bakterije in spremenijo obliko in barvo blatu. To je full hecno, ko mu daš gosto hrano prvič za jest in se blato spremeni za 100%.Pa še bolj smrdi.... Joj, nič ne komplicirate mamice, jaz sem bila tudi tako zmešana pri Filipu! Saj ne veš kaj naj narediš....nekdo reče tako, drugi tako, babice ti doma solijo pamet. Vsaka mamica pozna svojega otroka najbolje, zato moraš slediti svojemu občutku. Jaz sem se odločila da stekleničke ne bom uporabljala, pri 3m je pil iz Aventovega nastavka in pri dobrih 6m že iz kozarčka. Zdaj pri 11m lepo pije iz navadnega nastavka, kozarca in iz plastenk pa iz čutare. Ima pa stekleničko zvečer, ko gre spat. :angel:;) Kar po svoji lastni presoji. Sladkanega čaja pa jaz vsekakor ne priporočam, ker prvič ne odžeja in drugič, ker škodi zobkom, ki začenjajo rast!:angel::rozica::angel:
|
|
|
|