Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Pa lepo vas prosim, kakšni stroški z app oz. hišo na morju. Folk laže. npr. za app v Pirovcu(30m2) so letni stroški( voda, elektrika, davek) 1000kun. Ne gre za strosek, ampak za izgubljen prihodek ce se apartma drugace oddja. Apartma 50€ na dan x 14 dni recimo...in ce je taksnih sorodnikov, ki bi pac radi samo placali stroske veliko, je tudi izgubljenega denarja lahko veliko. V tem smislu po eni strani sestro cisto razumem, sploh ce ji je to pomemben del druzinskih prihodkov. Pa tudi ce se ne oddaja, sestro komot razumem, ce so sorodniki in prijatelji taki, da pricakujejo uslugo samo za stroske..Ker se zna zgodit, da potem celo poletje nimas miru. Tako da ima medalja dve plati. To razumem, ja. In vsak ima pravico ali oddajat ali ne. Ampak zaračunavat svojemu bratu/sestri, za tako visoko ceno... Zakaj pa tudi ne? Mogoce je pa sestra zelela biti takrat v apartmaju...ne ves. Pac vec razlicnih kombinacij, ocitno je, da brat na prioriteni listi gostov. Mogoce zato, ker sestri res ni najbolj ljub, mogoce pa tudi zato, ker njegovo obnasanje ni tipi top (te plati medalje ne poznamo). No glej Mič, o tem bi se dalo razpravljat v nedogled, koliko je kdo komu ljub. On je pač bil do letošnjega leta prepričan, da ima zlato sestro... v čemer sem mu jaz nasprotovala odkar sem to njegovo sestro prvič spoznala. Bi se dalo pod kakim drugim naslovom teme kaj več povedat.. ampak za osnutek dajmo tukaj: - lansko leto sem pisala na temo, kje je bolj pametno da si uredimo stanovanje- no se ne s pomnim podrobnosti, pa mi ni zdaj za iskat... od mojega oče je trdil, da cela zgornja etaža hiše pripada mojemu in njegovemu bratu...(vložila sta oba ogromne vsote denarja, tudi ko so gradili, veliko je vloženega samega dela- sta delala sama, brez mojstrov) in kaj se je zgodilo, moj je začel preurejat, delat vodovod, okna...raznorazne druge malenkosti, na koncu sma ugotovila, da nama bo pred finišem zmanjkalo denarja, pa tudi moj oče se ni mogel sprijazniti s tem, da grema od hiše, zato smo si pri mojih doma z preostamkom denarja porihtali lep domek... manjka še sicer lastni vhod, ampak tudi to bo kmalu. - za etažo pri njemu, smo se pa zmenili, da jo bomo nadaljevali ko bomo še kaj prišparali, da bo lahko ena od najinih hčera ko odrase zaživela tam, za sebe. DOGOVORJENO. -no letos se je zgodilo sledeče, ta ista sestra ponudi apartma po tej in tej ceni, ker oni takrat nimajo časa za dopustovanje... -ne pove pa, da je mojemu odvzela zgornjo etažo, z vsem kar je bilo vloženega, okna, vodovod, centralna halooo? z njenim sta začela delat kar nekaj po svoje, brez da bi to sploh komu omenila razen fotru, ki je pa alkoholik- zraven tega je ona bog za njega. No moj pa se naj za vso vsoto denarja lepo obriše pod nosom al kaj Če ne bi mlajša sestra in njen prepričevala moje v.d. tašče, sploh midva vedla ne bi kaj se dogaja.... -za sebe si je prostore urejal tudi brat od mojega, pa je bil revček takrat v bolnici, ko so mu doma raztrgali cel vodovod in prebili steno, pa jim je rekel, da naj pustijo vse na miru, zraven tega je ona dala neredit omete, ki jih je plačal zgoraj omenjeni brat (da ne omenim, da je on kupil komplet kuhinjo z aparati, vso opremo za kopalnico in še in še) -ne vidim pravice v tem, se motim -obstaja, pa en zakon vzamimo tistemu ki nima, da bomo imeli mi več Še to- oba (sestra in njen) imata vsak svojo firmo, dnarja kot peške, pa jim nismo fovš, samo se mi to ne zdi fer plej torej je morje in app res najmanjši problem sem smetila, pa saj je moja tema
< Sporočilo je popravil Teja27 -- 13.7.2009 13:41:43 >
|