lennka
|
Pozdravljene vse mame, ki se še vedno sprašujete kje je pravica za nas, nesprejete. Naj povem, da smo bolj novi v Domžalah in ne poznam še toliko okolice, sploh pa ne ljudi. Zato sem mislila, da je tista rozasta stavba zapuščena šola na vogalu verjetno res v jaršah. Nanjo me je opomnila moja varuška, ki živi tam blizu in ona je enkrat omenjala, da je zapuščena, lahko sem pa narobe razumela. Se opravičujem vsem staroselcem za nevednost:). Kar se tiče pritožbe, imam sama ravno, in samo takšne argumente, kot jih je navedla Otika, zato se mi je zdelo nesmiselno sploh pritožit. Poleg tega so mi v vrtcu pojasnili (verjetno nehote), da so dobili direktivo iz občine - nobenih izjem in odstopanja. Edino kar mi je takoj šinilo v glavo je bilo to, da v vsakem sistemu pač eni nasrkajo, drugi pa dobro skozi pridejo. V našem primeru pa nam vrtec pripada in ga je občina dolžna zagotoviti. In zato jih ima vsak posebej pravico tožiti. In verjemite- tega si nihče ne želi nakopati na glavo. To pomeni, da mora biti potem na določeni točki vse transparentno - in če so vsi sprejeti otroci resnično upravičeno in po vseh pravilih pred našimi otroci, kar pa nekako ne verjamem. Še največji absurd vsega absurda je pa pravzaprav to, da ljudje počnejo vse živo, da pridobijo nekaj prednosti na listi. Od tega, da se ločijo, prijavljajo na drugih naslovih in uveljavljajo pravice kot samohranilci. Tega nihče seveda ne preverja. Ogrormno je tudi takih, ki si zrihtajo zdravstveno potrdilo, čeprav je njihov otrok čisto zdrav in normalen in je morda bil samo nekajkrat na razgibavanjih pri fizioterapevtih. Ampak na koncu koncev vse skupaj ni važno - vsak se znajde po svoje. Država, občina bi se morala zamisliti nad tem. Nihče nas ni vprašal, če se strinjamo z novim točkovanjem in nikjer nisem zasledila, da bi utemeljili zakaj je prišlo sploh do sprememb. Menim, da je v tem novem točkovanju precej lukenj, nejasnost ter diskriminacije, ki spodbuja zgoraj navedene nesmisle. Hkrati pa situacija dviguje ceno varuškam, ki so plačane v vsakem primeru, tudi, če gredo na dopust ali pa tebe ni, skoraj polno ceno. Z izgovorom, da moraš tudi vrtec plačat. Medtem pa delajo na črno in večinoma niso strokovno podkovane. Tudi moja je zaradi povpraševanja dvignila ceno pa nismo pri njej niti leto dni. In na koncu moramo biti še hvaležni tem ženskam, ker drugače bi moral eden od staršev pustiti službo. V vsakem primeru bi bilo dobro, da se starši v Domžalah povežemo in si poskušamo pomagati. Saj konec koncev nimamo kaj izgubiti, lahko samo pridobimo izkušnjo več. Pa morda še uredimo kaj drugega kar bi tudi bilo dobro za naše malčke dobro. Vsak izmed vas verjetno pozna vsaj eden primer pa predlagam, da malo potipamo še ostale starše. In če kdo pozna koga iz Kamnika in Grosuplja, kako so se oni lotili zadeve in podobne reči. Jaz sicer nisem hudo aktivistične sorte, se mi pa zdi prav, da ne nehamo opozarjati na to, da imamo pravice in da so zakoni zato, da se jih za vse enako upošteva. In menda res ne nameravajo odpirati novih enot za naslednja štiri leta, tako da drage moje, če nameravate imeti še kakšnega potomca, se morate res zamisliti in po moje je vredno malo zagristi v tole jabolko. LP A
|