emaa
|
Ja problem je z varstvom, potem si pa predstavljajta, da sem jaz lani izvisela z dvojčkoma, pa so mi šele ob zavrnitvi vloge povedali, da potrdilo CSD, da je eden otrok s posebnimi potrebami ni dovolj, da rabi odločbo o usmerjanju. Kako sem iskala varstvo, ker druge lternative nimam, bila na tedniku 2x in od vseh, ki so se pojavile na TV, sem bila edina, kjer se v občini ni premaknilo popolnoma nič. Pisala na občino, ministrstvo, itd. KOma totalna. Varstvo sme potem našla na Rodici, privat varstvo, ki ne dobi koncesije, ker ima za 10cm prenizke strope, sistem pa je organiziran kot v vrtcu, varstvo zagotovljeno čez vse leto, varujejo jih vzgojiteljice, je pa za 1-3 leta stare. Gre za CICI varstvo, ne vem a bojo brisali. Cene niso najnižje, niso pa ful visoke. Je pa hrana vključena v ceno, razen plenice sam nosiš. Potem so se me na srečo usmilili v LJ, kar se mi je seveda poznalo, glede na to, da imam enega zastonj, pa še plačilni razredi se upoštevajo. Pa sem zelo zadovoljna, ampak vem, da za tretjega ne bom dobila mesta v LJ, ker nikakor da dosežem kulturno število točk. Kriteriji za vrtce Domžale so sledeči ribica85: - starost otroka na dan, ki je v javnem vpisu opredlejen kot datum sprejema otroka v vrtec do 20 točk (datum vpisa je le eden 1.9., ker je otrok preveč, občina ne razpiše datumov za celo leto, tu je zopet problem občina), starost otroka se računa v dnevih na dve decimalki. Formula za izračun je: starost otroka v dnevih se pomnoži z maksimalnim številom točk (20) in deli z najvišjo možno starostjo; npr 14 mesecev star otrok (426dni*20)/2190dni (365dni*6let)=3,89pik
- otrok je bil uvrščen na prednostni vrstni red in je bila vloga zavrnjena oz. zavržena (če nima 11mesecev 1.9.) zaradi starostnega pogoja: - 1x v šolskem letu 5točk, - 2x ali večkrat v dveh ali več šolskih letih 10točk
- Otrok iz družine z več mladletnimi otroki: -3 otroci ali več 4 točke, 2 otroka 2 točki
- vloga je oddana za dva ali več otrok iz družine istočasno ali v vrtec so že vključeni otrokovi bratje ali sestre in vsaj eden od njih bo v prihodnjem šolskem letu še obiskoval vrtec 9točk
- otrok, ki ima priporočilo razvojne ambulante ali mentalno-higienskega oddelka zdravstvenega doma, z navedbo za nujnost vključitve otroka v vrtec 7 točk.
Nikjer ni več zaposlitve, poroke, je pa kriza za prvega otroka dobit vrtec. Sploh po njihovem 'prepozno rojenega'.
|