Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 14:51:00
|
|
|
|
abi
|
Jaz, odmrznjenih živil ne zamrznem več.
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 15:13:25
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: abi Jaz, odmrznjenih živil ne zamrznem več. Isto.
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 15:24:24
|
|
|
|
kjava
|
Kar zamrzni, pa čimprej porabi. Sem enkrat govorila z eno, ki dela na higieni živil, kako je s tem, pa je rekla, da sama rajši da še enkrat nazaj zamrznit, kot da bi pacala po hladilniku. Le na hranilni vrednosti izgubi, če večkrat tajaš in zamrzuješ.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 15:33:31
|
|
|
|
Tanja55
|
Mislim, da kamot zamrznes in kot je rekla Kjava cim prej potem porabi. Namrec omako si vmes ponovno prevrela a ne? mislim, v lazanji se je skuhala, tko da mislim, da lahko zdej se enkrat zamrznes, ker je bla vmes toplotno obdelana.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 16:34:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Bog ne daj, da meso še enkrat zamrznež, ko si ga že enkrat odmrznila.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 17:03:40
|
|
|
|
Felicita
|
zamrznjenih stvari se ne sme zmrzovat nazaj V PRIMERU da niso bile vmes toplotno obdelane. če jih toplotno obdelaš (torej omaka - skuhano in potem še lazanja - pečeno) je enako, kot bi štartala s svežim mesom.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 17:44:23
|
|
|
|
Hope2
|
Imam enake informacije od strokovnjakov kot kjava. Če odmrznjeno meso primerno toplotno obdelaš lahko nazaj zamrzneš
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 17:44:56
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtv Bog ne daj, da meso še enkrat zamrznež, ko si ga že enkrat odmrznila. In kaj ji bo, jo bo bog vzel
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 18:49:43
|
|
|
|
kjava
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: mtv Bog ne daj, da meso še enkrat zamrznež, ko si ga že enkrat odmrznila. In kaj ji bo, jo bo bog vzel Mene tud zanima tole no, pa kaj je tok groznega na tem ponovnem zamrzovanju
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 24.6.2009 22:37:17
|
|
|
|
Balonchy
|
Po moje ni panike... Sam probi čimprej porabit...
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 13:55:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Preberi si, še posebno podarek na koncu. Pa hvala za prijaznost. Vsak ima svoje mnenje, nekateri se potrudimo in najdemo še strokovno mnenje. Pa bog ne bo nič dal in naredil, to je tudi res, ja. Pa prijetno kuho. http://www.zzv-lj.si/index.php?page=static&item=291&get_treerot=42
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 14:26:55
|
|
|
|
Felicita
|
mtv ti si pa brihtna da ti kr škodi. kje tuki piše da zmrznjenih živil, ki so bila po odtajanju toplotno obdelana ne smeš zmrznit nazaj? resno, prosila bi citat.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 14:52:53
|
|
|
|
Primoza
|
Ne. Pojesti je treba v 24 urah po odmrznitvi.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 15:07:42
|
|
|
|
Primoza
|
Pri toplotni obdelavi se dejansko znebiš bakterij, vendar pa so prbolem njihovi metbolni produkti, ki lahko pri segrevanju spremenijo kemično sestavo in "postanejo" bolj strupeni. Surovo meso, ki je bilo zamrznjeno lahko sicer še enkrat zamrzneš po toplotni obdelavi, vendar ne več kot enkrat. Za druge vrste hrane pa spet velja drugače.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 17:11:31
|
|
|
|
Felicita
|
Primoza, po eni strani maš prov, po drugi pa bakterijski toksini začnejo nastajat v trenutku, ko se katerkoli (ne samo odmrznjeno) živilo ohladi na sobno temperaturo - zato je npr riž, ki je skuhan in puščen izven hladilnika mnogo bolj nevaren kot npr tole, o čemer sprašuje avtorica teme. poleg tega je večina bakterijskih toksinov vsaj delno termolabilnih in sicer v minus, ne v plus. tako npr lahko strup pojačaš z gretjem in omiliš z zmrzovanjem (potem maš pa še druge, npr botulin, ki so termolabilni v vse smeri). če pa govoriš o encimskih produktih (npr razne oksidaze in lipaze) so spet termolabilne in če npr nastajajo v času zmrzovanja (lipaze so znane da zdržijo do -40) jih na +100 definitivno uničiš. se pa strinjam da ni dobro odmrznit-obdelat-zamrznit-odmrznit-obdelat-zamrznit... če drugega ne, z vsakim zmrzovanjem zgubiš precejšen del prehrambene vrednosti živila, da o samem izgledu zadev niti ne govorim.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 17:51:12
|
|
|
|
Primoza
|
No, ja osebno bi tale izdelek iz mletega mesa pripravljen iz kdovečesa, ki je bil kupljen kdovekdaj, ki je pripotoval iz trgovine, iz katerega se je naredila omaka, se zmrznila, odtajala za lazanjo, ki se je spet spekla, pa hranila verjetno nekaj časa v kuhinji, potem v jedinici, pa potem verjetno še v hladilniku kar vrgel stran. Verjetno imaš kot očitna strokovnjakinja iz živilske tehnologije in biokemije prav, vendar pa je ena stvar pravilno rokovanje v živilskem obratu ali pa takole v gospodinjstvu.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 18:08:55
|
|
|
|
Felicita
|
no sej ta zadeva je zdej upam že ali v želodcih/smeteh ali pa v skrinji, če še ni, gre samo še v smeti lahko ja, se strinjam, neki je hasap, neki je domača higiena... mislm sej ane, ko zveš kaj vse delaš (lahko) narobe v svoji kuhnji tudi zveš da bi mogu bit že vsaj 10x mrtu oz. vsaj resno zastrupljen zato je vseen najboljš po občutku in kmečki pameti delat, pa ne verjet vsemu kar so nas mame in babice učile
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 25.6.2009 20:17:33
|
|
|
|
mala zirafa
|
Sporoči, če ste bruhali.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 22.8.2009 11:35:30
|
|
|
|
scorpiogirl
|
bom kar tule nadaljevala a lahko zamrznjene ribe, odtajam, popečem in spet zamrznem? vse imam namreč v zamrzovalniku pakirano v porcijah za dva. ker je mož v bolnišnici, kuham samo zase (in za tamalega tisto malo, kar poje), tako da imam absolutno preveliko količino za enega je bolje, da vse ribe spečem (rdeče postrvi) pa eno porcijo zmrznem ali pa spečem eno porcijo, polovica me pa do jutri počaka v hladilniku pa jutri pojem? ker mi ostane samo še, da pokličem taščo na kosilo, ker rib res ne bi metala stran
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 22.8.2009 12:38:46
|
|
|
|
blaža
|
Moj mož bi rekel: več kot drisko , ne moreš dobit. Ma jaz bi tudi raje porabla oz če je sila naredi jutri golaž pa polento, ta čas pa shrani v hladilniku.
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 22.8.2009 14:49:15
|
|
|
|
SINEJA
|
Rib nikoli ni dobro odtajat in nato ponovno zamrznit.
|
|
|
|
RE: ali lahko ponovno zamrznem? 22.8.2009 16:12:38
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Moj mož bi rekel: več kot drisko , ne moreš dobit. Ma jaz bi tudi raje porabla oz če je sila naredi jutri golaž pa polento, ta čas pa shrani v hladilniku. Kaj pa vem, naša bejba je od odmrznjeno, zamrznjene, odmznjene hrane (beri sladoleda na hrvaškem) pred leti dobila salmonelo + še neke druge bakterije al kaj že, ker je več kot samo driskanje in bruhanje, je res ena groza od groze, kolk jo je izmučilo, da o bivanju v bolnici ne govorim.... Zato jaz ne zmrzujem nečesa, kar je bilo odmrznjeno, razen če gre za ornk toplotno obdelavo in za ne preveč riskantne reči. Ribe in faširno pa se mi zdijo mal sumljive pri odtajevanju. Jaz bi spekla obe ribi, potem bi pa iz ostanka, se pravi iz druge ribe naredila ribji namaz, ga dala v hladilnik in ga zjutraj pojedla za zajtrk.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?