|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kolicina obroka novorojencka
23.6.2009 15:30:10   
daisyb
Pozdravljene

dva tedn anazaj sem rodila predcasno...71 dni pred rokom...dobili smo fantka tezkega 2980g in velikega 51 cm, kar se mi sploh ne zdi tako majcken za tri tedne prezgodaj...pa glede na mojo rdobceno postavo. po porodu je dobil rumenico in je bil na antibiotikih zaradi infekta...v soboto so nas spustili domov, ko je imel 2960g. prvi dan je zgubil 60g, no....pol je v nedeljo pridobil 45g....dans pa nic vec. zdi se mi, da poje premalo...dva ndi je jedel vsaj od 70 do 90 ml na obrok, danes pa poje sam 40 do 60 ml..bojim se, da se mu je pojavila spet rumenica...ceprav je se kar buden...in se zbuja tudi na 1,5 do 2 uri.

zanima me, ce katera ve koliko naj bi novorojencek pojedel na dan oz. obrok...dojima se, pa dodajam mu novalac mleko.
kaksne so vase izkusnje.

lp,

daisyb
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kolicina obroka novorojencka
23.6.2009 16:21:45   
Katy78
71 dni pa ni 3 tedne? user posted image  Verjetno si mislila 17 dni?

Pojedli naj bi med 120-180ml (v povprečju 150ml) na kg telesne teže na dan, ampak ne vzeti to za sveto, ker eni pojejo več, drugi rabijo manj. Saj pride kakšen dan, ko pojejo bolj malo, tudi pri nas je bilo tako, ko je bil še novorojenček (rojen 7 tednov prezgodaj), pa je sicer jedel zelo zelo veliko, ampak včasih je bil pa dan, ko je pojedel premalo za zgornjo formulo. Pa ne ga tehtat vsak dan, če ga že, ga daj na en teden, ker je rezultat bolj realen.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.6.2009 16:24:15   
Taddy78
Mi smo štartali s 60ml, samo je pa je bila porodna teža 4030g...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.6.2009 17:37:23   
misa4
Zelo razlino, hči 2900g je pojedla 40ml, sin 4020g, je pojedel 70ml, nečak 3500g je pa pojedel 120ml. Govorim o tehtanju v P, za en obrok. Je pa verjetno količina am manjša. 

< Sporočilo je popravil misa4 -- 23.6.2009 17:38:06 >

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.6.2009 20:29:01   
majči22
Na začetku tudi samo 40ml na obrok. Potem je pa postopoma dodajala. Je pa res, da je čez dan jedla tudi, ko sta minile samo 2 uri. 

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.6.2009 9:33:00   
daisyb
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

71 dni pa ni 3 tedne? user posted image  Verjetno si mislila 17 dni?

Pojedli naj bi med 120-180ml (v povprečju 150ml) na kg telesne teže na dan, ampak ne vzeti to za sveto, ker eni pojejo več, drugi rabijo manj. Saj pride kakšen dan, ko pojejo bolj malo, tudi pri nas je bilo tako, ko je bil še novorojenček (rojen 7 tednov prezgodaj), pa je sicer jedel zelo zelo veliko, ampak včasih je bil pa dan, ko je pojedel premalo za zgornjo formulo. Pa ne ga tehtat vsak dan, če ga že, ga daj na en teden, ker je rezultat bolj realen.

ja..mislila sem 17 dni pred rokom.
saj so mi rekli se v bolnici, da je nomalno, da poje okol 100 do 150 ml na kg telesne teze na dan..sam pol, ko sem dojila po 60, 70 ml mi je ena sestra rekla, da to je za mojga malcka premalo...oz., da je dovolj, da se redi ampak, da on potrebuje vec...zato nisem vedela, ce je dovolj. sedaj, ko sva ze peti dan doma se mi zdi bolje...poje obrok novalaca okol 60 ml (ker tehta sam 3 kg, se ne), sa rabi pa vec, ker je se vedno lacen...i pol, ce mam mleko ga se podojim.
upam da se bova pocasi privadila.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2009 10:15:25   
Katy78
Ker ga zagotovo hraniš vsaj 7x na dan, potem 60ml ni premalo. Kar izračunaj. Verjemi, če bo lačen, bo pojedel več. Tile majhni škrati že ne bodo ostali lačni, ne skrbi, njihov nagon poskrbi, da so vedno raje malo preveč kot pa premalo siti. Seveda pod pogojem, da so zdravi.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2009 10:25:04   
Katy78
Evo, sem šla prav za mojega malčka gledat, koliko je pojedel pri ca. 3 kg, in sicer med 70 in 80ml, včasih tudi samo 55-60ml, največ pa je bilo v tistem obdobju 90ml, imel pa je 7 obrokov. Kot vidiš, zelo različno in enkrat več, drugič manj. Daj mu pač toliko, da bo sit, če bo pa kdaj pojedel manj, pa tudi brez panike.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2009 13:29:45   
livia
Porodna teža 2780g, pa smo na začetku jedli od 40-60ml na obrok, postopoma smo prešli na 90ml.
Takrta so mi govorili, da otrok ne sme spraznit flaške do konca, ker potem ne veš ali bi še ali ne. Tako da raje narediš malo več, pa stran vržeš.
Drugo sem dojila in ne vem kolk je spila.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?