daisyb -> RE: kolicina obroka novorojencka (24.6.2009 9:33:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 71 dni pa ni 3 tedne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Verjetno si mislila 17 dni? Pojedli naj bi med 120-180ml (v povprečju 150ml) na kg telesne teže na dan, ampak ne vzeti to za sveto, ker eni pojejo več, drugi rabijo manj. Saj pride kakšen dan, ko pojejo bolj malo, tudi pri nas je bilo tako, ko je bil še novorojenček (rojen 7 tednov prezgodaj), pa je sicer jedel zelo zelo veliko, ampak včasih je bil pa dan, ko je pojedel premalo za zgornjo formulo. Pa ne ga tehtat vsak dan, če ga že, ga daj na en teden, ker je rezultat bolj realen. ja..mislila sem 17 dni pred rokom. saj so mi rekli se v bolnici, da je nomalno, da poje okol 100 do 150 ml na kg telesne teze na dan..sam pol, ko sem dojila po 60, 70 ml mi je ena sestra rekla, da to je za mojga malcka premalo...oz., da je dovolj, da se redi ampak, da on potrebuje vec...zato nisem vedela, ce je dovolj. sedaj, ko sva ze peti dan doma se mi zdi bolje...poje obrok novalaca okol 60 ml (ker tehta sam 3 kg, se ne), sa rabi pa vec, ker je se vedno lacen...i pol, ce mam mleko ga se podojim. upam da se bova pocasi privadila.
|
|
|
|