|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali katera ne bo uporabljala pampers oz. osta...
25.5.2005 10:30:49   
Maša
Včeraj me je babica zasula z nasveti in pridigami češ da so te(pampers in podobno) planičke ful nezdrave za otročka-pač koža ne diha kot bi morala. Ko sem ji povedala da ti ga tako povijejo že v porodnišnici je bila čisto zgrožena. Jaz pa si v bistvu ne predstavljam, da bi morala planice prati. Pa ne da bi mi bilo grozno, ampak predvsem ZAMUDNO!

Pa se je katera od vas vseeno odločila da jih vsaj prvi mesec ne bo uporabljala!? :zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
25.5.2005 12:16:32   
ribica.
Mi uporabljamo štorkljine, pa ni prav nič zamudno. Pa še dihajo. Verjetno si večina folka res predstavlja, da je veliko dela z njimi.Ampak ga res ni.

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.5.2005 21:46:32   
Grascakinja
Jaz bom uporabljala racmanke. Delo? Isti šit, ali jo vržeš proč v palčka zavijalčka in potem iz njega v smeti ali pa v vedro in iz njega v pralni stroj. Večina cotk za bebo se pere na 60, racmanke tudi - pa bomo hitreje oprali, ker ostalega na 60 ne peremo.
Pol je pa tu zdravje, ni potrebno dodatno široko povijanje, ekologija, prihranek, hitrejše navajanje na kahlico, rastejo z otrokom... skratka prednosti pretehtajo pamperske.
Upam, da se bodo obnesle, bom sporočila čez par mesecev.

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.5.2005 22:05:31   
bskrle
Moji svakinja uporabljata navadne tetra plenice, druga pa racmanove; sta pa res pridni, gospodinjski ženski.Jaz sem prvo deklico tudi pogosto povijala v tetra plenice (2 meseca), je pa patronažno skoraj kap!

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.5.2005 7:27:43   
Žirafca Helena1
jaz uporabljam Racmanke. Ampak samo za en mesec se jih ne splača kupit, daš preveč denarja.
Kar se zdravja otroka tiče so bombažne pleničke priporočljive predvsem za fantke ker v pamperskah in ostalih (jaz jim pravim instant) plenicah pride ob uriniranju do kemične reakcije ki tvori tisti žele, s tem pa se sprošča energija v obliki toplote. Tako se plenička in otrokovi spolni organi pregrevajo. Dokazano je, da je posledica pregrevanja moških spolnih organov slabša insemenacija. Tko da po eni strani mi že skrbimo za vnuke:)-:)-:)-:)-:)-:)-
Prilagam link Racmanov, maš gor vse od izgleda do cenikov: http://www.pleniceracman.com/

Aja, še to. Jaz vidim prednost (poleg ekologije in ekonomskega vidika) tudi v tem da otrok bolje zazna, da se je polulal in ga bomo lahko prej navajali na kahlico in odvajali od plenic. Mi sedaj že redno kakamo samo v kahlico. Priporočam ogled albuma:bravo::bravo::bravo:

Zdaj sem ti pa dala nekaj za razmišljat
:miska:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.5.2005 10:03:01   
tanja-29
Jaz pa povsem brez slabe vesti uporabljam papirne plenice za enkratno uporabo. Od tistih dveh let v življenju (ali pa še manj), ko jih ima gor, pa res ne bo nobenega otroka konec. Otrok je lepo suh, za starše pa je izjemno praktično (kam 10 dni zbirate pokakane plenice na potovanjih/dopustih???)

Tudi tista v zvezi z vplivom na tvorbo semenčic je po mojem krepko pretirana. Res je, da toplota zavira tvorbo, ampak saj semenčice nastajajo sproti (in jih fantek nima ob rojstvu vseh "s sabo" tako kot je to s sp. celicami pri punčkah) in ko jih bo fant "potreboval", že kar nekaj časa ne bo več v plenicah, keneda. In takrat mu bodo enako škodo delale oprijete kavbojke....

lp

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2005 10:07:59   
tanja-29
Še to - o ekologiji pa je ob vseh hormonih, ki jih uporabnice KT spuščate v podtalnico in zaradi katerih se žabci spreminjajo v žabe, mamo MIMO razpravljati.
Pa sirotki žabci sploh niso nosili pampersk....;)

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.5.2005 10:14:30   
Žirafca Helena1
jest ne uporabljam KT
mam raj :duda:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.5.2005 10:57:54   
Seven*
Trenutno smo na plasticnih plenicah, neglede na to da imam doma Racmanke. Uporabljam jih z ful slabo vestjo. Vsak dojencek namrec tekom previjanja naredi 1 tono odpadkov samo s plenicami. Kje je se vsa energija, ki jo porabijo, da vse te plenice naredijo.

Tud ni mi bilo vsec, da ima 2 leti na sebi par plasti kemije. Tudi koza marsikaj vpije.

Racmanke sem uporabljala kar nekaj mesecev, potem nisem vec zmogla (nosecnost ipd.). Komaj cakam, da imam spet dojencka, da mu dam lepo bombaz na ritko, pa volnene prekrivne hlacke cez.

Tista o hormonih in KT se mi pa zdi malo pretirana. Hormoni se vecinoma absorbirajo v kri in v telesu tudi porabijo. Tiste male kolicine, ki gredo ven pa.. Potem tudi nosecnica s svojim nosecnostnim hormonom onesnazuje naravo.

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.5.2005 17:24:35   
Lana_s
Zdaj sem prvič videla preko linka, ki ga je dala Helena, kako izgledajo Racmanke. Zdaj pa me zanima ali je to vse v kar se otroka povije ali moraš še dodatno dati kakšno plenico? Saj mi je malo nerodno za takšno butasto vprašanje, samo res prvič vidim te plenice. Pa kaj naredite s pokakanimi plenicami - verjetno jih nena kar v stroj vržete, ali?

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.5.2005 19:51:53   
Seven*
Lana_s, uporabi se ta plenicka, cez se dajo pa prekrivne hlacke. Ampak dokler otrok zelo malo lula (dojencek) in se ga pogosto previja, ker dosti kaka, se teh hlack sploh ne rabi dat cez. Noter v plenicko se da papirnata plenicna predloga. Taksen kos papircka. Ko je otrok pokakan, pac vrzes zadevo v WC, del iz blaga pa operes.

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.5.2005 11:07:54   
Lana_s
Hvala za odgovor. Torej ti piporočaš te pleničke? Koliko pa jih potrebuješ? Kaj pa če moreš na široko povijat, se tudi te pleničke uporabljajo ali šele, ko ni več treba na široko povijat? Jaz sem tudi nekako bolj naklonjena bombažu, samo ali nena bombaž bolj prepušča in je otrok bolj moker in s tem bolj nagnjen k vnetju?

Lp:rozica:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.5.2005 12:16:56   
Grascakinja
Potrebuješ jih menda približno 20 in nekaj prekrivnih hlačk.

Te plenice so že same po sebi skoraj široko povijanje. V šoli za starše so za široko povijanje s temi plenicami naredili tako: najprej Racmanka, potem pa samo še previjalna plenička, nič več vmes. Racmanke so namreč dovolj široke med nogami in ni potrebna nobena dodatna tetra plenica.

Lahko, da otrok zaradi mokre bombažne pleničke dobi vnetje.

Lahko pa dobi vnetje tudi od snovi, ki so v plenicah za enkratno uporabo. Poznam tak primer alergije na te zadeve po ritki dojenčka. Sama imam tudi probleme recimo z vložki a la always, ki vsebujejo isto snov kot plenice, in ta mi povzroča vnetja. Odvisno pač od posameznika.

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2005 20:55:38   
Seven*
Jaz bi na tvojem mestu kupila ene in poizkusila, ce mi zadeva sploh odgovarja. Probas in vidis. Meni so se obnesle. Pa na drugega otrocka pocakajo. So toliko kvalitetne, ce seveda primerno negujes.

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.5.2005 15:14:13   
ribica.
Pupa 25, praviš da imaš probleme z vložki. Nič lažjega! pa si še ti nabavi bombažne. Mi uporabljamo Štorkljine bombažbe plenice, sedaj pa tudi sama uporabljam njihove bombažne vložke. Po porodu sem uporabljala tudi njihove blazinice za v modrc, ko mi je teklo mleko. Vse je super obneslo....in se še vedno. Zakon! POceni, naravno in za lepši jutri!

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.5.2005 21:37:22   
viv_
Nekaj vprašanj:

1. ekologija - kaj pa pralni praški in to?
2. seven, napisala si da zaradi nosečnosti nisi več zmogla - torej je z njimi več dela kot s plenicami za enkratno uporabo
3. kaj pa na poti?
4. plenična podloga je papirnata - torej na kožo pride papir in ne bombaž?

lp, viv

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.5.2005 22:09:27   
Ajsha
Bom jaz odgovorila:

1. ekologija: vpliv pralnega praška na okolje je manjši kot tona plenic, ki jih pridela vsak malček - negativen vpliv se da zmanjšati z izbiro praškov, ki imajo manj ali pa nič tenzidov

2. po mojem mnenju dela ni več, le drugače je razporejeno - namesto da greš v trgovino in nosiš tiste pakete naokrog, vržeš pleničke v sroj, ki jih opere sam in potem bodisi obesiš ali pa vržeš v sušilni stroj

3. odvisno od poti - če je krajša ni problema, umazano plenico v vrečko in doma operemo. Na potovanju se pač v skrajni sili zatečemo k plastiki - pamperskam.

4. plenična podloga diha in torej prepušča tako zrak kot tudi vodo. Zadrži le blato, da ga lažje odstraniš iz pleničke

Za vsa vprašanja sem na voljo :)

LP!

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.5.2005 22:19:47   
Seven*
1. Pralne praske uporabljam predvsem dokaj razgradljive (Frosh recimo), ki vsebujejo cimmanj fosfatov. Plenic ni bilo dosti vec kot sprotnega perila. Mogoce je to pomenilo, da sem prala 1x vec tedensko kot sicer. Vcasih se to ne, ker je bilo vsegaskupaj za en stroj (vkljucno z plenicami). Ce plenic ne bi bilo, bi pac bil stroj napol prazen.

2. Dela je vec, ampak se mi zdi da predvsem v glavi. Mogoce pac je treba te plenice potem se zlozit v omaro. Zdaj sem tako utrujena, da se poskusam cimmanj naprezat. Definitivno pa ni bistveno vec dela z njimi, kot z tistimi za enkratno uporabo. Sploh prvih par mesecev in sploh pri tistih, ki morajo 3 mesece in vec siroko povijat.

3. Na poti je stvar cisto enostavna. Namesto da jo vrzes v kos, jo das v plasticno vrecko in doma operes.

4. Ja na ritko pride papir. Ampak to res prava celuloza, ne nevemkaksen "kvazi papir", ki je bolj plasticen kot papirnat (pamperske)

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.5.2005 11:49:22   
Ajsha
Dragi/draga mi2!

Razumem tvoje razburjanje in vsekakor imaš pravico do svojega mnenja. Lahko pa ti povem, da trditve o škodljivosti plastičnih pleničk niso tako iz trte izvite, kot misliš ti. Znanstveno je bilo dokazano, da je temperatura v plastičnih pleničkah višja kot v bombažnih, kar pomeni, da se fantkom pregrevajo jajčka, ki so izven telesa ravno zato, da je v njih nižja temperatura od telesne. Ker pri moških to vodi v neplodnost, pač povezujejo ti dve dejstvi skupaj. Mene niso prepričale reklamne poteze ampak je res, da se v svetu seveda pojavljajo novosti, ki staršem omogočajo manj dela in hitrejšo skrb za otroke - instantizacija pravi majz temu. Sicer pa ta trend tudi mastno zaračunajo proizvajalci plastičnih pleničk, saj so otroci v njih povprečno 3 leta in s preprostim izračunom lahko vidiš, koliko zaslužijo. kar pa se tiče tega, da se vračamo v preteklost se ne strinjam s tabo, ker jaz kljub temu, da je na tržišču veliko sintetičnih izdelkov iz nevemkakšnih mikrovlakem še zmeraj najraje nosim bombažne gate - in zato je moj otrok previt v bombažne plenice, ker menim, da je to zanjo boljše, kot pa da bi sedela na nekih belilih in gelih za pretvarjanje tekočine.

Vsak po svoje, jaz sem se po mojem mnenju odločila pravilno.

LP!

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?