Ajsha -> ali katera ne bo uporabljala pampers oz. ostalih planičk za enkratno uporabo!? (31.5.2005 11:49:22)
|
Dragi/draga mi2! Razumem tvoje razburjanje in vsekakor imaš pravico do svojega mnenja. Lahko pa ti povem, da trditve o škodljivosti plastičnih pleničk niso tako iz trte izvite, kot misliš ti. Znanstveno je bilo dokazano, da je temperatura v plastičnih pleničkah višja kot v bombažnih, kar pomeni, da se fantkom pregrevajo jajčka, ki so izven telesa ravno zato, da je v njih nižja temperatura od telesne. Ker pri moških to vodi v neplodnost, pač povezujejo ti dve dejstvi skupaj. Mene niso prepričale reklamne poteze ampak je res, da se v svetu seveda pojavljajo novosti, ki staršem omogočajo manj dela in hitrejšo skrb za otroke - instantizacija pravi majz temu. Sicer pa ta trend tudi mastno zaračunajo proizvajalci plastičnih pleničk, saj so otroci v njih povprečno 3 leta in s preprostim izračunom lahko vidiš, koliko zaslužijo. kar pa se tiče tega, da se vračamo v preteklost se ne strinjam s tabo, ker jaz kljub temu, da je na tržišču veliko sintetičnih izdelkov iz nevemkakšnih mikrovlakem še zmeraj najraje nosim bombažne gate - in zato je moj otrok previt v bombažne plenice, ker menim, da je to zanjo boljše, kot pa da bi sedela na nekih belilih in gelih za pretvarjanje tekočine. Vsak po svoje, jaz sem se po mojem mnenju odločila pravilno. LP!
|
|
|
|