|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mehek maternični vrat
18.6.2009 18:08:32   
tanci6
Sem v 24. tednu nosečnosti in imam že od začetka mehek maternični vrat. Ginekolog je razmišljal o cerklaži, ki mi je potem niso naredili, češ da bo plod zdržal. Danes na pregledu pa me je kar malce prestrašil, saj je MV nenavadno mehak. Vem, da ne smem biti fizično aktivna in to tudi nisem, ampak skuhati, pomiti, pospraviti, oprati perilo je pa kdaj pa kdaj tudi treba.
Kar malo strah me je preostalih 4 mesecev... in morebitnega prezgodnjega poroda. To je sicer moja 2. nosečnost in pri prvi nisem imela nikakršnih težav.

Zanima me, katera je imela podobno težavo in v katerem tednu ste rodile? Ali veliko prezgodaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mehek maternični vrat
18.6.2009 20:12:17   
n.nati
Poznam eno, ki je imela podobne težave, samo njej so se te težave začele okoli 26 tedna, rodila pa je konec 32 tedna. Do 26 tedna pa je normalno hodila v službo in ni bilo nič narobe, potem ji je začel trebuh otrdevat, 2x je dobila popadke, ampak so jih ustavili, tretjič ji je odtekla voda in je šla rodit. Rodila je punčko, ki je bila nekaj časa v inkubatorju, da je pridobila na teži, zdaj pa je že vse ok in sta že doma.

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2009 20:19:42   
Anonimen
Men je za mehek maternični vrat G povedala v 16 tednu, vendar je vse ok, saj je bil v 32 tednu dolg še 4 cm. Sedaj sem noseča 37 3/7, mam že kake tri tedne probleme z otrdevanjem, CTG  ni občasno zaznava rahle popadke, vendar nič resnega(za rodit). Dolžino MV mi ne kontrolira več, ker je dete že povsem razvito, tako da lepo doma sedim in čakam, pa user posted image  prepričujem, da naj še mal počaka, ker mam še par stvari za porihtatuser posted image . Tako da mislim da je panika edin če se ti poleg  mehkega MV slednji tudi krajša.

(odgovor članu n.nati)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.6.2009 20:44:02   
dali1
Jaz sem pa danes izvedela, da imam kratek Mv in to samo 4 cm je sedaj.
Ali mogoče veš kaj bi lahko to pomenilo? Sedaj sem v 23.tednu.
Moja G pravi da je panika ko se skrajša na 1 cm.

Hvala za odgovor

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.6.2009 21:35:28   
evamaja
dali1 ma to je super, nič ni prekratek. Tvoja gin, ima prav, panika je takrat, ko je krajši od 1 cm. Daj  pojdi si malo prebrat Pušenjakove odgovore na med. over.net

(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.6.2009 22:37:41   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: tanci6

Sem v 24. tednu nosečnosti in imam že od začetka mehek maternični vrat. Ginekolog je razmišljal o cerklaži, ki mi je potem niso naredili, češ da bo plod zdržal. Danes na pregledu pa me je kar malce prestrašil, saj je MV nenavadno mehak. Vem, da ne smem biti fizično aktivna in to tudi nisem, ampak skuhati, pomiti, pospraviti, oprati perilo je pa kdaj pa kdaj tudi treba.
Kar malo strah me je preostalih 4 mesecev... in morebitnega prezgodnjega poroda. To je sicer moja 2. nosečnost in pri prvi nisem imela nikakršnih težav.

Zanima me, katera je imela podobno težavo in v katerem tednu ste rodile? Ali veliko prezgodaj?

sem na istem, s tem, da sem imela isto zadevo tudi v 1. nosečnosti. V prvi nosečnosti sem se res pazila - nič dvigovala, veliko počivala..rodila sem v 37. tednu. Zdaj, v 2. nosečnosti pa pri majhnem otroku, gradnji,...enostavno ne morem (veliko) počivat user posted image Ne gre. Če nimaš nikogar, ki bi ti pomagal, moža pa v službi, pa biti sam z malim otrokom...pač ne gre. Trebuh mi večkrat na dan otrdeva, tišči mi navzdol...pa nimam druge variante kot da samo UPAM, da se bo vse srečno izteklo. Aja, sem pa v 28. tednu.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.6.2009 23:08:12   
bjondi
Težko verjamem ,da sta mehek maternični vrat in otrdevanje trebuha povezani...kajti men trebuh otrdeva oz. imam lažne popadke od 20-ga tedna naprej ,zdaj pa sem v 39/5 tednu...nikoli pa mi ni G omenil koliko imam dolg maternični vrat in koliko je zmehčan,saj me nikoli ni vaginalno pogledal...na bolniški nisem bila,mi je pa svetoval počitek ,ko sem omenila otrdevanje trebuha...

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2009 8:07:22   
simonakr

IZVIRNO SPOROČILO: tanci6

Drugače tudi v normalni nosečnosti se MV zmehča, samo najbrž ne toliko, kot se je teb. A dovžina je zadostna? Če je potem se nimaš česa bat, ampak poskušaj počivati in ne dviguj težkih stvari - če le moreš! Naj vsaj perilo pere in obeša tvoj dragi, če že prvega otročka ti rihtaš in dviguješ!

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2009 9:57:36   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Težko verjamem ,da sta mehek maternični vrat in otrdevanje trebuha povezani...kajti men trebuh otrdeva oz. imam lažne popadke od 20-ga tedna naprej ,zdaj pa sem v 39/5 tednu...nikoli pa mi ni G omenil koliko imam dolg maternični vrat in koliko je zmehčan,saj me nikoli ni vaginalno pogledal...na bolniški nisem bila,mi je pa svetoval počitek ,ko sem omenila otrdevanje trebuha...

Zelo povezano. Na oslabljen (mehak) in skrajšan MV (pod 2 cm do 25.tedna) vpliva tudi otrdevanje trebuha. Če pa je ob tem prisoten še občutek tiščanja navzdol, pa še toliko bolj. Tega "tiščanja" ni moč zgrešiti, najbrž v tvojem primeru otrdevanja trebuha ni bilo tega občutka, zato tudi G ni polagal pozornosti na dolžino MV.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2009 10:54:07   
tanci6
Ja, res mi na trenutke otrdeva trebuh, ampak tiščanja navzdol pa še nisem začutila, tako da sploh ne vem, koliko je dolg, ker mi ginekolog to ni povedal.

Sicer se pazim, tudi hčerka je stara 3,5 leta, tako da mi je ni treba dvigovat, ker že razume, pa tudi v avtosedež zleze sama.

Sej mi mož pomaga, ampak včasih pa nevede človek postori kaj po stanovanju...

Neposredna povezava do sporočila: 10
19.6.2009 11:22:53   
giotti
Ravno par dni nazaj sem zaradi prijateljice brala vse živo na to temo pri Pušenjaku. In pravi, da ima mehek vrat polovica nosečnic po 24. tednu al nekaj takega in da to ni noben problem. Problem je, če je vrat zelo kratek (na primer manj kot 2 cm) in če se odpira. Skratka, ta dva podatka sta relevantna, mehkoba pa ne. Priporočam branje Pušenjaka, če imate skrbi!!

< Sporočilo je popravil giotti -- 19.6.2009 11:24:05 >

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.6.2009 17:01:49   
dali1
Hvala na spodbudi giotti!
Lp vsem

Neposredna povezava do sporočila: 12
20.6.2009 10:20:40   
Hator
Moj MV je bil tudi že nekje od 20t zmehčan in skrajšan. Takrat sem kak mesec res bolj ležala, kosilo sem skuhala le nekaj na hitro, kar zmečeš v lonec in se potem samo kuha. Potem sem pa naprej počivala, precej ležanja, nič dvigovanja, pospravljanje le najnujnejše... je težko, ampak se splača. Sedaj sem namreč v 39t, pa mi je tudi zaradi tega grozil  prezgodnji porod. Tako da počivaj, kolikor se da, saj očitno res pomaga. Srečno!!!!!

(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2009 10:20:57   
Hator

Aja, pa krče, otrdevanje trebuha-lažni popadki sem imela tudi že od 20t, pomagal mi je Magnesol.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2009 11:57:00   
dali1
Hator hvala.
Danes zjutraj me je zbudil moj trdi trebuh, ampak se je na srečo to zgodilo le par krat in sem se potem malo pomirila. Sem pa tudi skoz ležala.
Sam ko mi tedaj noben položaj ne paše, ne na bokih ne na hrbtu :-) GROZA
Upam, da bo to res hitro minilo, da začnem max uživati svojo prvo nosečnost!!!
Pijem pa magnezijeve šumeče tabletke zjutraj in kalcij zvečer. Tako so mi predlagali in upam, da bo pomagalo :=)

Lep vikend vsem, čeprav mi imamo dež;)

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?