|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroški na porodniški
10.6.2009 13:53:29   
babysurprise
to je tak čudno

1. otroški dodatek ti vedno računajo glede na dohodke za predpreteklo leto - 2007

2.a) ko se zaposliš, ti takoj izdajo novo odločbo za eno leto in štejejo dohodke ki jih boš v tem letu prejemal.
2.b) kaj če slučajno ne delaš celo leto?   - od 1.7.2009 nova odločba za eno leto do 1.8.2010.

3.a) če greš potem v tem enem letu v porodniško pa ti jih računajo od česa? - nastop porodniške 1.2.2010
3.b) ostanejo isti, čeprav na porodniški dobiš manj dohodkov (če recimo nisi bil zaposlen zadnjih celih 12m in je povprečje slabše)?  - torej 7m plač in ostalo 5m minimalna plača

4. pa potem po porodniški ti spet štejejo dohodke za preteklo al pretpreteklo leto, ko so ti jih tak že   - 2008 in naslednje leto po porodniški 2009, ki so že bili obračunani (pri 2. točki)

No tak jaz razumem ta postopek pa me popravite, če se motim.

Zanima pa me najbolj to, kako si izračunam otroški dodatek v času ko si na porodniški?

< Sporočilo je popravil babysurprise -- 10.6.2009 13:55:34 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroški na porodniški
10.6.2009 16:59:07   
potepinček
Otroški dodatek se računa po dohodninski odločbi za preteklo leto (to pomeni 2008 - dohodninska odločba izdana 2009). Izračunaš si laho na strani od CSD Šiška. Ko rodiš se spremeni samo število družinskih čalanov in s tem tudi dodatno povišanje za člana.

(odgovor članu babysurprise)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2009 17:40:08   
babysurprise
potepinček nisem še bila prej zaposlena tak da nimam odločbe ne za 2007 ne 08.
Edini dohodek v 2008 je bila štipendija.

zdaj pa verjamem v božička :-)

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2009 14:52:45   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: babysurprise

to je tak čudno

1. otroški dodatek ti vedno računajo glede na dohodke za predpreteklo leto - 2007
Za predpreteklo leto ti računajo samo, če oddajaš vlogo januarja, februarja ali marca, sicer pa upoštevajo za preteklo leto.

2.a) ko se zaposliš, ti takoj izdajo novo odločbo za eno leto in štejejo dohodke ki jih boš v tem letu prejemal.
2.b) kaj če slučajno ne delaš celo leto?   - od 1.7.2009 nova odločba za eno leto do 1.8.2010.

3.a) če greš potem v tem enem letu v porodniško pa ti jih računajo od česa? - nastop porodniške 1.2.2010
3.b) ostanejo isti, čeprav na porodniški dobiš manj dohodkov (če recimo nisi bil zaposlen zadnjih celih 12m in je povprečje slabše)?  - torej 7m plač in ostalo 5m minimalna plača
Ko greš na porodniško se ti ne spremeni višina otroškega dodatka samo zato, ker bo porodniška nižja od plače, se ti bodo pa ti nižji dohodki upoštevali naslednje leto, ko boš oddajala novo vlogo za OD.

4. pa potem po porodniški ti spet štejejo dohodke za preteklo al pretpreteklo leto, ko so ti jih tak že   - 2008 in naslednje leto po porodniški 2009, ki so že bili obračunani (pri 2. točki)
Kot že rečeno zgoraj - odvisno od tega če oddajaš vlogo januarja, februarja ali marca ali pa pozneje.

No tak jaz razumem ta postopek pa me popravite, če se motim.

Zanima pa me najbolj to, kako si izračunam otroški dodatek v času ko si na porodniški?

(odgovor članu babysurprise)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.6.2009 21:30:31   
maja&m
zmajaz-a lahk še jst tu nekaj vprašam?
Npr. oddajaš podatke za predpreteklo leto...a je možno, da če pride do spremembe (ki jo moraš javiti, npr. iguba ali pridobitev zaposlitve), potem 2x oddajaš za isto leto?user posted image  a sem zakomplicirala?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.6.2009 22:55:02   
zmajaz
Kolikor jaz to razumem, bi rekla, da se lahko zgodi, da dvakrat oddajaš podatke za isto leto, pa niti ne samo v primeru, da oddajaš za predpreteklo leto, tudi če ga oddajaš za preteklo leto. Recimo, da si brezposelna in si maja 2008 oddala vlogo s podatki iz leta 2007.  Septembra si dobila zaposlitev in si morala javiti spremembo, zato so ti upoštevali nove podatke (iz leta 2008) in ti znižali OD, leta 2009 pa spet oddaš podatke iz leta 2008. 

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.6.2009 23:43:55   
maja&m
Ja a pa to smejo? Da 2x isto obračunavajo. V čem je potem point? Kaj pa če ne javiš spremembe, npr. da si ostal brez zaposlitve?Gre v tvojo škodo in se sekiraš samo ti (ker nisi javil)?Govorim o oddaji podatkov za predpreteklo leto. A so oni sploh tolko, da grejo preverjat, al se jim pač ne "da"?user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.6.2009 8:57:25   
zmajaz
Spremembo si dolžan javiti, sploh če gre v njihovo škodo - recimo da se brezposelna oseba zaposli, kar pomeni, da ni več upravičena do tako visokega OD. Če ne javiš, pa moraš potem, ko enkrat ugotovijo, da nisi javil, vrniti ves preveč plačan OD. V primeru izgube zaposlitve si pa itak na slabšem ti, če ne javiš - v tem primeru se ne bodo sekirali niti ti ne bodo za nazaj povrnili premalo izplačanega OD.

S tem preverjanjem nisem sigurna kaj misliš - a da bi oni sami ugotovili, da je oseba izgubila zaposlitev in ji dvignili OD?

Glede obračunavanja je pa po moji logiki tako, da četudi se gledajo 2x za isto leto, podatki po mojem niso čisto isti - recimo v zgornjem primeru, ki sem ga navedla, ko brezposelna oseba najde zaposlitev, ji izračunajo novo višino OD kar glede na trenutno plačo, ko bo pa naslednje leto oddajala novo vlogo, se bo pa gledal osebni dohodek za celo leto 2008 in bo v bistvu OD višji, ker je oseba bila del leta brezposelna in tako brez dohodka.

Pa kolikor vem se vse odločbe izdajajo za dobo enega leta, to potem pomeni, da tudi če prvotno oddajaš vlogo januarja, februarja ali marca in moraš torej dati podatke za predpreteklo leto, potem ko sredi leta (recimo septembra) javiš spremembo, dobiš novo odločbo, ki spet velja 1 leto, tako da potem od takrat dalje oddajaš vlogo za OD septembra in vpisuješ podatke za preteklo leto, ne več predpreteklo.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.