|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PAP test
23.5.2005 8:06:24   
Lili2
Pozdravljene!!
Pri gin, pregledu mi je bris pokazal PAP III, šla sem na dodatne preiskave - biopsijo, kjer pa G pravi, da CIN-a ni bilo. Sedaj mi je vzela še test za HPV in sedaj čakam rezultate čez 2 tedna. Zanima me kaj bi lahko potem bilo narobe z menoj, morda so kriva vnetja ali kaj. ME že prav skrbi, po drugi strani sem full vesela da ni CIN-a, sam spet kaj to pomeni?? Ali ima katera morda podobno izkušnjo.
LEp dan vam želim vsem mamicam in bodočim :nosecka:.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PAP test
23.5.2005 8:12:28   
Linda25
Pozdravljena Lili2,

Ne razumem kaj pomeni PAPIII in CIN ter HPV.

Očitno še veliko tega ne poznam, ker nisem delala še nobenih preiskav.

Hvala za razlago.

Želim ti veliko sreče in da boš čimprej zagledala :modri:

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PAP test
23.5.2005 8:31:19   
girly
ojla

sicer je blo o tem že kar preej govora in sem že parkrat razložila,ampak vseeno...

CIN pomeni cervical intraepithelial neoplasia, torej pospešeno rast nenormalnih celic (malignih-rak), ki je ti nimaš :bravo:

HPV pomeni human papiloma virus effect, torej gledajo, če imaš prisoten ta virus

za bolj natančno razumevanje:

Human Papilloma Virus (HPV) effect / HPV associated cell changes
There are often no symptoms so most women don't realise they have HPV (also known as the wart virus) until it shows up on a Pap test. HPV is very common, and there are many different types. Seventy per cent of women have HPV at some time in their lives.

For some women, HPV may mean they are at an increased risk of developing cervical cancer. But for most women, the virus will disappear naturally. Certain types of HPV are present in almost all cases of cervical cancer. However the majority of women with these types of HPV will not develop cervical cancer.

Women with HPV will be monitored through more frequent Pap tests, as will women with other minor abnormalities. The frequency will depend on the type of problem.

Dysplasia / Cervical Intraepithelial Neoplasia (CIN)
Dysplasia is an older term used to describe abnormal changes in the cervix. CIN also means abnormal changes to the surface layers of the cervix, and are graded by number according to severity of change.

CIN 1 is the mildest form of CIN, and is classed as a low-grade abnormality.
For many women with low-grade abnormalities, the problem will heal on its own and the cells of the cervix will go back to normal.

Low-grade abnormality

Atypia

Non-specific minor changes

Human Papilloma Virus

CIN1

Mild Dysplasia

High-grade abnormalities
CIN2 and CIN3 are classed as high-grade abnormalities, with CIN3 being the most severe form. If they are not treated, they have a greater chance of developing into cervical cancer.

It is usually eight to 10 years before high-grade abnormalities develop into cervical cancer.

In rare cases, cervical cancer will be detected on a Pap test.

Ja, PAP III je lahko posledica pogostih vnetij.

Upam, da sem ti pomagala, če imaš še kakšno vprašanje, vprašaj.

Pa brez skrbi, ni tako zelo hudo!

Lep dan :rozica:

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PAP test
23.5.2005 8:49:58   
Lili2
Girly hvala za zelo izčrpen odgovor, sem zelo z zanimanjem prebrala. Sej dokler ne dobim rezultatov pravzaprav tudi ne morem točno vedet kaj je, no približno. Upam da bo še vse ok in da se čimprej posvetim:duda:

Lepo se mejte punce!!
LP

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PAP test
23.5.2005 10:21:20   
Anonimen
Lili2
Če ni CIN-a pol je vse v redu,če je bil PAPIII pol boš pa šla naslednje leto spet na oduzem brisa,boš pač bolj pogosto na pregledih.
Meni se je letos spet ponovilPAPIII naredili so pregeled oduzetega tkiva in je CINIII torej moram jutri v bolnico in pojutrišnem mi bojo naredili konizacijo.
Si lahko mirna,sam res naslednje leto,če ne že na pol leta redno na oduzem brisa.

LP neva

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   PAP test
23.5.2005 10:56:46   
Lili2
Neva želim ti vso srečo pri konizaciji, da se čimbolj uspešno opravi in da boš čimprej doma.
Jaz sedaj čakam rezultate HPV testa morda bojo ti kaj pokazali.
A ti si tud prvič mela negativen CIN?? Najbrž je kako vnetje vzrok, jaz jih imam kar pogosto.
Kakorkoli držim pesti zate, drži se punca!!!

:rozica::rozica::rozica: zate
LPR

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PAP test
23.5.2005 11:26:53   
Anonimen
Prvič ja je bil CIN negativen.
Velika možnost so ja pogosta vnetja,da do takih izvidov pride.
Hvala se bom držala pogumno:)-:)-

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   PAP test
23.5.2005 11:37:41   
Lili2
Hval za info, drži se, drži
:rozica::angel::rozica:

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PAP test
11.10.2006 19:51:25   
soncek12345
POZDRAVLJENA, DVAKRAT ZAPORED SEM IMELA PAP II. PRVIČ ZARADI VNETJA. DRUGIČ JE BIL (SIZE LABORATOPRIJ) PAP C – REAKTIVNE SPREMEMBE hiper/parakeratoza, PATOLOŠKE SPREMEMBE atipične ploščate celice, PIL nizke in visoke stopnje.IN ZADNJIČ JE BIL PRISOTEN HPV VIRUS. GINEKOLOG PRAVI, DA ČE BO ŠE 1X PAP II, DA MORAM NA ODŠČIP TKIVA V BOLNIŠNICO. ZANIMA ME ALI JE BOLJŠI AMBULANTNI ALI BOLNIŠNIČNI ODŠČIP. JE TO NEVARNO ZA KASNEJŠO ZANOSITEV (NIMAM ŠE OTROK). JE TO BIOPSIJA ALI KOLPOSKOPIJA? KAKO TO IZGLEDA?? TESTA HPV NI NAREDILA KER PRAVI, DA JE VSEENO KATERI VIRUS JE. TEST JE SAMOPLAČNIŠKI. JE TO RES? TUDI DRUGIH PREISKAV NI BILO. TEŽAV NIMAM. MISLITE, DA JE BOLJE, DA GREM ŠE ENKRAT NA PAP TEST K DRUGEMU GINEKOLOGU OZIROMA DRUG LABORATORIJ. STARA SEM 27LET.  HVALA ZA POMOČ.

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?