Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 6.6.2009 6:32:27
|
|
|
|
Dashenka
|
Sploh ne razumem, kaj hočeš s tem povedati CR ni nekaj, kar bi sam izbral - pač pa je vedno medicinsko indiciran.
|
|
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 6.6.2009 7:05:40
|
|
|
|
Zala01
|
ja Dashenka tako je pri nas...preko luže so bolj napredni, tam je elektivni carski rez na željo pacientke nekaj povsem običajnega, pa mislim, da to velja tudi za nekatere evropske države...
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 6.6.2009 19:57:10
|
|
|
|
Tanchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina* -Otrok je v medenični vstavi (z nogami ali ritko kot vodilnim delom) Tole pa ne bo čisto držalo. Če je otrok v medenični vstavi - z nogami pripravljen na rojstvo se vedno dela CR, pri ritki naravni porod - da, nogice pa nikakor ne pridejo v poštev, saj je veliko verjetnosti za nevarnost tako otroka kot matere. V kolikor gredo nogice prve je možnost, da ne odprejo dovolj prostora v porodnem kanalu in tako se telo ali glavica ne moreta porajati kot je potrebno. Lahko pride do zadušitve otroka ali česa podobnega. Tako so mi razložili v porodnišnici, saj sem zaradi tega imela tudi sama CR. Riziko je enostavno prevelik.
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 6.6.2009 21:03:47
|
|
|
|
Bubble
|
Tanchy jaz sem imela medenično vstavo in so rekli da gremo na naraven porod, vse je blo ok ko se je začelo s popadki in bi v porodnišnici v LJ tudi vztrajali, če ne bi tamala zlezla vsakič nazaj gor po popadku. Tako da tam ne naredijo avtomatično CR če je medenična....Dobro da se je zaključilo s CR ker je bla že čisto boga....appgar je bil 6!! prvo minuto, in na odpustnici piše urgentni CR... Očitno je to različno od porodnišnice ...
|
|
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 6.6.2009 22:41:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Še nekaj o prerezu presredka! Če rojevate in vse poteka brez težav, zdravstveni strokovnjak nima resnično utemeljenega razloga, da bi predlagal prerez presredka. Upravičena razloga za premislek o prerezu presredka sta naslednja: -brazgotine ali poškodba -kleščni porod Napačni razlogi za odločitev za prerez presredka: -zmanjševanje raztrganin -pospeševanje poroda -vakumski porod -preprečevanje nezmožnosti zadrževanja urina in blata (inkontinence) v poznejšem življenju (Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti)
|
|
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 7.6.2009 8:04:07
|
|
|
|
Tanchy
|
Tudi jaz sem rodila v LJ in kot sem napisala - če je pri medenični vstavi ritka, se še dela naravni porod, če pa je vsaj ena nogica naprej običajno oz. vedno naredijo CR. Meni je njajprej kazalo, da bom rodila z ritko naprej in je bilo še ok za naravni porod, vendar se je mali tisti dan postavil na nogice in je bil takoj CR. Sicer pa nisem strokovnjak na tem področju in sem napisala samo kako je bilo pri meni in kolegici - najine izkušnje. Je pa po moje tudi tako, da nekateri dr. ne želijo riskirat, drugi so pa izrecno za poskus naravnega poroda .
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 7.6.2009 9:36:16
|
|
|
|
Anonimen
|
zala pri nas se tudi vse bolj trudijo, da bi upostevali zelje noseck. gre sicer pocasi ampak se ta praksa spreminja. sldimo svetu danes ze kr upostevajo zelje glede carskega reza...gre pocasi zaradi mentalitete, razmisljanja predvsem zensk, da je to neki strasnega itd. se veliko drugih razlogov. ko zunaj je cisto drug pogled na te stvari
|
|
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 7.6.2009 9:47:11
|
|
|
|
Neža7
|
Mene so naredili CR, ker je moja punčka bila v prečni legi in sem imela zelo malo plodovnice že pri 34.t, ker sem imela mali razpok od popadkov v 30.t. Bali so se, da ne bi prišlo ponovno do popadkov, da so kar v 34.t naredili CR. Hvala bodu, da je bilo VSE ok in sem tudi zel hitro okrevala
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 7.6.2009 11:12:49
|
|
|
|
*Mojca*
|
Pri meni je bil CR ker se kljub prostinu nisem odpirala, malemu pa je zmanjkovalo plodovnice. Čakali smo 8ur, nato pa je sledil urgentni CR. Tokrat imam možnost izbrati t.i. elektivni CR, se pravi da se zmenim za datum, grem tja in to je to. Po vsej verjetnosti se bom odločila za to opcijo, saj nočem spet doživljat tega, da s CTGjem ne najdejo pulza otroka in da sploh ne vem če je vse ok in glede na to, da imam rok okrog silvetrsovega, nočem spet nekih urgentnih posegov v dežurstvih. Če se lahko temu reče preseravanje nosečnice pa tudi prav
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 7.6.2009 17:38:54
|
|
|
|
Tanchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* Tokrat imam možnost izbrati t.i. elektivni CR, se pravi da se zmenim za datum, grem tja in to je to. Po vsej verjetnosti se bom odločila za to opcijo, Tudi jaz sem trenutno v fazi odločanja in se tudi bolj nagibam k CR.
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 7.6.2009 17:55:42
|
|
|
|
lilly18maj
|
Jaz sem pri sinu imela cr, ker je bil ful prevelik in po večih urah nisem mogla normalno roditi. Pri hčeri( 2. otrok) pa sem imela napovedan datum za cr ( bila je še večja od sina). Hotela sem poskusiti po naravni poti, vendar mi je gin. to odsvetovala. Danes sem ji hvaležna za njeno vztrajnost. Če bi namreč jaz vztrajala pri svojem, bi obe s hčerjo odšli na oni svet, saj je bila maternica počena. Če bi dobila samo en popadek, bi ovoj posteljice počil in bi mi plodovnica stekla v trebušno votlino, kjer bi prišlo do zastrupitve. Mislim, da je vredno poslušati strokovnjake, saj v 99% svetujejo pravilno. Čeprav sva z možem načrtovala 3 ali 4 otroke, nama je narava dala dva čudovita otroka- sina in hčerkico. Če bi delala po svoji glavi, pa bi danes mož s sinčkom hodil prižigati sveče. Toda to je moja življenjska zgodba. Odločite se po svoji presoji. Veliko sreče, pa lepega in zdravega dojenčka vam želim!!! LP, Lidija
|
|
RE: upravičeni in vprašljivi razlogi za carsk... 8.6.2009 0:59:01
|
|
|
|
babimaja
|
Otrok je umrl, zamotan v popkovino. Porodnica se je napenjala vec ur, popolnoma odprta, ce bi bilo vse normalno, bi se moral otrok rodit. Porodnici ni nihce prisluhnil, vsevedni se za carski rez se niso odlocili. Ob forsiranem iztiskanju se mu je popkovnica zadrgnila okrog vratu. Lep krepak otrocicek. Ni se zgodilo v kaksni zabaceni rovtarski vasi pac pa v UKC, v ljubljanski porodnisnici. Kljub vsem aparaturam in dohtarjem, zaradi katerih porodnice pridejo v porodnisnico, da bi varno rodile.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?