|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Histerija po prezivelem vikendu z babico ...
9.6.2009 10:37:06   
komarka
Ayo, kako pa to da si ga pustila samega cel vikend? A je dedka in babice že navajen? A je žekdaj bil sam z njima?

No, jaz sme najbr zelo zaščitnička mama, ampak ne bi otroka pustila z nekom toliko časa, če se ne bi prej prepričala kako se tadva razumeta in kaj počneta skupaj.

Saj ni nujno da je kaj groznega, ampak otroci-sploh taki mali majo zelo natančne detektorje za čustva, ki ap jih ne znajo predelat in običajno potegnejo ven napačen zaključek da je z njimi nekaj narobe.

Lahko ga je bilo smao strah ponoči, ker je bil čisto v drugem prostoru in ko s eje zbudil ni vedel kje je,naprimer.
Ali pa eni otroci so v tem času zelo občutljivi na to, da je vse predvidljivo(po kosilu sprehod ali počitek; pred spanjem umivanje in pravljica) in na običajnem mestu. Pri starih starših je pa najbrz precej stvari drugace...

Kot rečeno samo razmišljam...Nikakor pa ni za zanemarit tako reakcijo. Je gotovo veika razlika med 3 letnikom ki ga stari starši razvadijo in leto in pol starim otrokom, ki doživi spremebo!!!

Sicer pa je ze nekaj časa od takrat-sta prišla do kakega zaključka?

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.6.2009 10:44:22   
ronja
Midva sva se z lubijem precej pogovarjala o tem, kakšni so možni razlogi, malo mi je povedal, kako izgleda, ko so vsi tam in sva prišla do zaključka, da se ne počuti varno zato, ker babi verjetno malo preveč sili vanjo (mala ne more niti sedet sama na stolu, da ne bo dol padla, recimouser posted image , pa non stop je zraven, v rangu 1 metra... in to je očitno Ronji malo tu mač).

Mi smo zadnjič naredili tako, da je bila mala manj časa na vikendu in da se je tam z njo več ukvarjal oči in deda, pa je bilo potem ok, nobenih izpadov, nobene mami faze... Babi je res zelo zaščitniška in ji navadno precej "diha za ovratnik", dobesednouser posted image , tak da jo je verjetno to iritiralo, ker kadar je recimo kako popoldne pri babi in dadu ni problemov, ker je takrat malo z enim, malo z drugim. Sploh ne pravim, da je pri vas tako, se pa splača ugotovit možne vzroke in jih enega po enega izločat. Saj je škoda, da mali ne bi bil z babi in dedkom, če se da vse skorigiratuser posted image . Mogoče mu je to samo preveč časa stran od vaju...

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
9.6.2009 16:52:27   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: komarka

Ayo, kako pa to da si ga pustila samega cel vikend? A je dedka in babice že navajen? A je žekdaj bil sam z njima?

No, jaz sme najbr zelo zaščitnička mama, ampak ne bi otroka pustila z nekom toliko časa, če se ne bi prej prepričala kako se tadva razumeta in kaj počneta skupaj.

Saj ni nujno da je kaj groznega, ampak otroci-sploh taki mali majo zelo natančne detektorje za čustva, ki ap jih ne znajo predelat in običajno potegnejo ven napačen zaključek da je z njimi nekaj narobe.

Lahko ga je bilo smao strah ponoči, ker je bil čisto v drugem prostoru in ko s eje zbudil ni vedel kje je,naprimer.
Ali pa eni otroci so v tem času zelo občutljivi na to, da je vse predvidljivo(po kosilu sprehod ali počitek; pred spanjem umivanje in pravljica) in na običajnem mestu. Pri starih starših je pa najbrz precej stvari drugace...

Kot rečeno samo razmišljam...Nikakor pa ni za zanemarit tako reakcijo. Je gotovo veika razlika med 3 letnikom ki ga stari starši razvadijo in leto in pol starim otrokom, ki doživi spremebo!!!

Sicer pa je ze nekaj časa od takrat-sta prišla do kakega zaključka?

Ja, tudi sama sem razmisljala, da je bilo 2 dni in 2 noci za prvic prevec. Amapk dolocene okoliscine so to zahtevale.
Sigurno pa se v to ne bi spustila, ce ne bi zaupala tasci in tastu. Ona2 sta ful v redu in sploh njihova celotna druzina je zame vzgled srecne in popolne druzine. Zaradi cesar pa nikoli ne bom dala v varstvo svojega otroka svojim starsem, kadar sta skupaj, ker imata doma samo ogenj v hisi. Tako da moja mama ga je merkala par urc sama brez oceta in se to ne pri njih doma.
Drugace pa sta ga tudi ze tasca in tast merkala takole cez kaksno popoldne, tako da se poznajo. In ko sva ga pustila, ni cisto nic jokal, smo se tudi lepo poslovili.
Kot sem ze napisala, je bil tudi ves cas ful priden z njima in zadovoljen. Ce bi bil kaksen jok, bi ga z mozem sla iskat.

No, zdaj po 1 tednu se je ze umiril.
Bomo videli kaj bo naslednjic.

Sem pa tudi pozabila napisat, da bomo cez 2 meseca dobili se enega user posted image in prepricana sem, da moj sinko kljub svojim 17 mesecem se kako razume, da se nekaj dogaja... Tako da mislim, da je vzrok njegovemu vedenju lahko pripisati tudi temu dejstvu.

Hvala vsem za odogovore.

< Sporočilo je popravil Ayo -- 9.6.2009 16:57:36 >

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.6.2009 17:11:38   
lotoska

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Lahko je to, lahko je pa tudi druga teorija. Jaz imam vedno probleme, ko že par ur preživi pri moji babici ali pa pri tašči in tastu. Pri teh ljudeh je vse dovoljeno. Doma pa imajo nekakšen red. Npr. da preživi en dan pr moji babici jaz potrebujem tri dni, da ga spravim v normalo. Ker pri njej je palačinke za kosilo, čokolino za večerjo in podobno ( npr. čokolino jaz sploh nikoli kupila nisem ) - uglavnem dovoljeno mu je vse. Ne trdim, da je to ampak je možno , da je ena od varijant.

Tako je tudi pri nas. Se strinjam.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.6.2009 18:13:29   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: blazka

Če bi otrok izkazoval nemoč bi že pri babici in dedku jokal. Pa se je tam očitno imel čisto fajn, sploh zato, ker je bilo vsaki njegovi želji ustreženo.

Moje mnenje je tudi tako. Če bi mu bilo hudo, bi jokal že na morju po mamici in očiju. Pa je bilo lepo in je bil jezen zato, ker sta ga peljala nazaj domov.

Glede hrane pa user posted image . Zarečenga kruha se pa največ poje. Js sm ga tut user posted image  user posted image . Moj otrok ne bo nikoooooli jedel frutka! neeeee. Sedaj smo na začetku uvajanja goste prehrane in ne spravim drugega v njo kot... user posted image

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.6.2009 6:59:32   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Sem pa tudi pozabila napisat, da bomo cez 2 meseca dobili se enega user posted image in prepricana sem, da moj sinko kljub svojim 17 mesecem se kako razume, da se nekaj dogaja... Tako da mislim, da je vzrok njegovemu vedenju lahko pripisati tudi temu dejstvu.

Ja, otroci vedo, da se nekaj dogaja, pa če tudi so še tako majhni. Med našima fantkoma je 16 mesecev razlike, tako da starejšemu nisem mogla razložiti, da bo dobil bratca, smo ga pa tudi zaradi dejstva, da bo ob porodu 3 ali več dni brez mene, navajali na to, da je prespal pri babici. Potem se je zgodilo, da mi je voda odtekla dva tedna pred rokom, zvečer, ko je mali že spal, moja mami ga je prišla čuvat, midva sva odhitela v porodnišnico. Rodila sem šele zjutraj, tako da sem v porodnišnici preživela 4 dni in 4 noči. Mali se je tako nenapovedano znašel v situaciji, ko me ni bilo. Dejansko ni bil videti prizadet, z babico sta se zabavala, potem je prišel očka, mene pa pač ni bilo. Sem bila pa zelo žalostna (še dodatno zaradi vpliva vseh hormonov), ko je mali z očkom 2. dan po porodu (torej po dveh nočeh brez mene) prišel na obisk v porodnišnico in me je totalno ignoriral - kot da me ni. Bratca je samo na hitro pogledal (tako mimogrede, ko je gledal po sobi), potem pa je šel zabavat obiskovalce mamice v sosednji postelji. Ves čas obiska se je obnašal, kot da mu nisem čisto nič pomembna. Prve tri noči, ko sem bila v porodnišnici, je mali prespal doma, skupaj z možem, zadnjo noč, ko sem bila v porodnišnici, in prvo noč, ko sva z dojenčkom prišla domov, pa je bil pri starih starših. Ko sta ga pripeljala, me je spet ignoriral user posted image . Kar precej časa je potreboval, da je prišel do mene in se pustil malo pocrkljati user posted image . No, naslednji dan je bilo pa hudo. Doživeli smo prvi izpad, ko se je metal po tleh, ker sem dojila malega (mož je samo skočil v trgovino) in se mu nisem mogla posvetiti v tistem trenutku, ko je to želel. Z izpadom je vznemiril še bratca, da se je nehal dojiti in ga nisem nikakor mogla pomiriti ... Skratka, obup user posted image . Ampak to je bil višek, najhujši izpad, potem je bilo pa z vsakim dnem boljše, po enem mesecu se nam je že zdelo, da se niti ne spomni več tega, da je bil nekoč sam, brez bratca user posted image .

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.6.2009 9:42:11   
ronja
Pri nas je bilo malo podobno, samo manj drastično - tudi me je malo ignorirala v p. - ne tako zelo očitno, amapk vseeno se ni toliko crkljala kot s sicer. Spala pa je vedno doma, pač sama z očijem, ko sem prišla, smo bili pa vsi skup, se mi zdi, da je to pomagalo, da je nisva nikamor dajala... Tudi po naju v p. sta prišla oba (oči in tamala). To so bili nasveti iz mš in sva se jih kar držala, bolje prečiti nego lječitiuser posted image .

Sicer pa mislim, da ni nujno, da otrok že pri babici in dedku pokaže pogrešanje, lahko se tega takrat niti ne zaveda - saj smo še odrasli taki, da dostikrat kaj "pride za nami"... (Ronja sicer pove, da bi rada, da me pokličejo po tel., recimo, ampak joka pa ne). Ne vem, meni se je že dostikrat zgodilo, da ko si nekje stran in se ves čas nekaj dogaja, sploh nimaš časa toliko pogrešaš, ko pa spet vidiš tisto osebo, pa pride za tabo in vidiš, kako zelo si jo v resnici pogrešal... Zakaj bi moralo biti pri otrocih nujno drugače?

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.6.2009 13:41:24   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Lahko je to, lahko je pa tudi druga teorija. Jaz imam vedno probleme, ko že par ur preživi pri moji babici ali pa pri tašči in tastu. Pri teh ljudeh je vse dovoljeno. Doma pa imajo nekakšen red. Npr. da preživi en dan pr moji babici jaz potrebujem tri dni, da ga spravim v normalo. Ker pri njej je palačinke za kosilo, čokolino za večerjo in podobno ( npr. čokolino jaz sploh nikoli kupila nisem ) - uglavnem dovoljeno mu je vse. Ne trdim, da je to ampak je možno , da je ena od varijant.

Tako je tudi pri nas. Se strinjam.

Se podpišem.
Glede nezdravega hranjenja je pa tko... Tud doma skor vsak dan dobi neki sladkega ampak pri dediju in babici je pa tu mač. Se je v enmu tednu zredila ko mali pujsek. Vem da moram svojo mami mal nazaj bremzat, mi je tamalo enkrat tok s cukrom nafutrala da je v avtu ko smo šli dam bruhala. Ampak moja mami je rekla da je bolna, da je zato bruhala, tamala je bla pa po bruhanju pa k je odspala k rožca.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 33
10.6.2009 14:28:08   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica

No, naslednji dan je bilo pa hudo. Doživeli smo prvi izpad, ko se je metal po tleh, ker sem dojila malega (mož je samo skočil v trgovino) in se mu nisem mogla posvetiti v tistem trenutku, ko je to želel. Z izpadom je vznemiril še bratca, da se je nehal dojiti in ga nisem nikakor mogla pomiriti ... Skratka, obup user posted image . Ampak to je bil višek, najhujši izpad, potem je bilo pa z vsakim dnem boljše, po enem mesecu se nam je že zdelo, da se niti ne spomni več tega, da je bil nekoč sam, brez bratca user posted image .

ojoj to je bilo pa hudo user posted image in zdaj mi je dalo misliti in se mene zacelo skrbeti kako bo!! user posted image user posted image user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.6.2009 0:17:07   
komarka
ayo, preveč se ne obrenjuj!!! raje več neregije v priprave na novo stnaje. saj tole z starimi starši ej bial dobra poteza-sam mal prevelik zalogaj za prvič.

Bo obdobje k bo tezko, sam to tu mine...sicer pa lahko najdeš kakšno debato akko z devma malčkoma...Saj boš zmogla in na koncu boste vsi veseli!

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.6.2009 12:30:03   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Glede nezdravega hranjenja je pa tko... Tud doma skor vsak dan dobi neki sladkega ampak pri dediju in babici je pa tu mač. Se je v enmu tednu zredila ko mali pujsek. Vem da moram svojo mami mal nazaj bremzat, mi je tamalo enkrat tok s cukrom nafutrala da je v avtu ko smo šli dam bruhala. Ampak moja mami je rekla da je bolna, da je zato bruhala, tamala je bla pa po bruhanju pa k je odspala k rožca.

Zato, ker ji doma bremzate sladkarije. Nihče ne more otroka prisilit, da se bo nečesa tako najedel, da bi bruhal. Če bi ji resnično doma dali kaj pravih sladkarij, se ji ne bi bilo treba njedat pri babici ....o bog in to do bruhanja.....user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.6.2009 23:22:49   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Zato, ker ji doma bremzate sladkarije. Nihče ne more otroka prisilit, da se bo nečesa tako najedel, da bi bruhal. Če bi ji resnično doma dali kaj pravih sladkarij, se ji ne bi bilo treba njedat pri babici ....o bog in to do bruhanja.....user posted image

No ja, ne vem, ampak tamala dobi ful sladkega. Vsak dan dobi, in to ne malo. Sploh zato ker je moj dragi velik sladkosned in da tud tamali. Sicer je pa lahlo bit pameten če ne poznaš otroka. Tamala je pač taka da kr je in je. Če so pa sladkarije pa sploh. Če bi vidla kok in kaj vse poje tamala tega ne bi rekla. Sem prov užaljenauser posted image  

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?