|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Histerija po prezivelem vikendu z babico in d...
2.6.2009 11:59:20   
Ayo
Nasega 17 mesecnika smo za vikend prvic pustili pri tasci in tastu za 2 noci. Bil je neizmerno priden, nic jokal, skratka vse je bilo krasno.
Ko sva ga pripeljala domov, pa je cel vecer zganjal histerijo, taksnega ga se nikoli nisva videla. user posted image   Ne se umit, ne se oblect, ne jest…pogrizu si je celo roko…skratka komaj sva ga v dvoje krotila, da si od metanja na tla ne bi se kaj naredil.user posted image
Potem sva prisla do ugotovitve, da je verjetno jezen na naju, ker sva ga pustila 2 dni in 2 noci samega in se mogoce cuti zapostavljenega? user posted image
Drugace je kar priden fantek, tudi v vrtec hodi vsak dan rad in je tam tudi vedno pohavljen.
Kaj pravite druge, ste imele podobne izkusnje izpada histerije? user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Histerija po prezivelem vikendu z babico ...
2.6.2009 12:57:20   
Kliki
Ja lahko bi bila odziv tak. user posted image
Upam da bo ta histerija kmalu minila.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.6.2009 14:21:26   
Naja31
JA, čisto možno, da je bil užaljen. In je to tako navzven pokazal.
Moj starejši sin je bil užaljen ko sem šlaprvič na službeno pot ko je imel 2 leti. Ko sem prišla domov, me je nekaj časa ignoriral. Prav prizadelo me je.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.6.2009 18:07:47   
gita10
Lahko je to, lahko je pa tudi druga teorija. Jaz imam vedno probleme, ko že par ur preživi pri moji babici ali pa pri tašči in tastu. Pri teh ljudeh je vse dovoljeno. Doma pa imajo nekakšen red. Npr. da preživi en dan pr moji babici jaz potrebujem tri dni, da ga spravim v normalo. Ker pri njej je palačinke za kosilo, čokolino za večerjo in podobno ( npr. čokolino jaz sploh nikoli kupila nisem ) - uglavnem dovoljeno mu je vse. Ne trdim, da je to ampak je možno , da je ena od varijant.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.6.2009 22:00:53   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Ker pri njej je palačinke za kosilo, čokolino za večerjo in podobno - uglavnem dovoljeno mu je vse.

A to je ful grozno?user posted image user posted image

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.6.2009 8:18:03   
honey
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Ker pri njej je palačinke za kosilo, čokolino za večerjo in podobno - uglavnem dovoljeno mu je vse.

To pa tudi mene zanima. Mi imamo tudi večkrat palačinke za kosilo, čokolino je pa tako ali tako na dnevnem jedilniku pri nas - še pri nama z možem večkrat pade user posted image

Kar pa se tiče histerije po preživelem vikendu, ti pa ne bi vedela povedat. Mi nismo nikoli imeli teh problemov. Naš je bil star 6 mesecev, ko je prvič prespal pri mojih starših, pri 1,5 letu je bil z njima v Moravskih toplicah 5 dni na počitnicah (no, to gre še vedno z njima, kadar gresta) in moram reči, da nikoli ni bilo nobenih težav, ko je prišel domov. Res pa je, da se tudi čuva pri mojih dveh starših in je to mogoče tudi malo drugače. Mu je praktično drugi dom in se nikoli ne počuti zapostavljenega. Še vesel je, če lahko prespi pri njima.

< Sporočilo je popravil honey -- 3.6.2009 8:20:01 >

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.6.2009 9:30:22   
Poka

Mogoče se vam ne zdi grozno, ampak meni pa npr. gre na živce, ko pač želiš vzgojit otroka tako, da bi se zavedal pomena zdrave prehrane, pa tudi nočeš ga zastruplat z nekimi hamburgerji, pizzami, vsaj, da bi jih jedel v mejah normale, ne pa vsak dan - pol ti pa ena taka teta ali pa babica pamet soli, pa si ti najhujši, ker otroku ne privoščiš ene čokolade. Npr. men je hujša skrajnost to, da eni jedo vsak dan pice pa hamburgerje, kot pa to, da nekdo otroku prepove sladkarije, čokolina in podobna sranja.

Mislim tudi, da otroci, ki so navajeni na zdravo prehrano in jih vzgajajo v tej smeri, prav nič ne pogrešjo. Tu mislim na tiste,ki jedo običajno hrano, tudi vegetarijance (ne sicer neki skrajni presnojedci in to...). Nimam še otrok in moj otrok bo sicer jedel vse, ampak koliko sladkarij bo pojedel, ne bo določala tašča. In tudi si ne bom dovoljila, da bi ga hotela vzgajat na drugačen način kot ga jaz. Da boste pa razumele zakaj sem toliko proti - namreč moja tašča ima sladkorno in ve, da bi morala imeti dieto, pa se prekrši ne vem kolikokrat, tudi če tvega da pade v komo, po drugi strani pa šimfata s svakinjo enega znanca, ki svoje otroke vzgaja v smislu bolj zdravega prehranjevanja, oziroma je vegetarijanec  in govorita o njem kot da je ne vem kakšen zločinec.

Kolikor pa vidim otrok, so pa večinoma danes že vsi predebeli. Ne vem kako bi se v tako kratkem času lahko ljudje genetsko tako spremenili, ampak da ima punca v tretjem razredu OŠ večjo nogo od mene (39) to je že pa ful čudno... OK so predebeli in to jim mogoče zdaj ne škodi ampak kaj bo pa z njihovo samopodobo v puberteti in z zdravjem?

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.6.2009 9:33:53   
rija

očitno jeuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.6.2009 9:36:56   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Poka
Kolikor pa vidim otrok, so pa večinoma danes že vsi predebeli. Ne vem kako bi se v tako kratkem času lahko ljudje genetsko tako spremenili, ampak da ima punca v tretjem razredu OŠ večjo nogo od mene (39) to je že pa ful čudno... OK so predebeli in to jim mogoče zdaj ne škodi ampak kaj bo pa z njihovo samopodobo v puberteti in z zdravjem?

Št. noge nima zveze z debelostjo user posted image Moja koščenka nosi pri 10. letih št. 37, njena ravno tako koščena prijateljica pa pri istih letih št. 39 user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.6.2009 9:38:11   
Volga

Mogoče se vam ne zdi grozno, ampak meni pa npr. gre na živce, ko pač želiš vzgojit otroka tako, da bi se zavedal pomena zdrave prehrane, pa tudi nočeš ga zastruplat z nekimi hamburgerji, pizzami, vsaj, da bi jih jedel v mejah normale, ne pa vsak dan - pol ti pa ena taka teta ali pa babica pamet soli, pa si ti najhujši, ker otroku ne privoščiš ene čokolade. Npr. men je hujša skrajnost to, da eni jedo vsak dan pice pa hamburgerje, kot pa to, da nekdo otroku prepove sladkarije, čokolina in podobna sranja.

Mislim tudi, da otroci, ki so navajeni na zdravo prehrano in jih vzgajajo v tej smeri, prav nič ne pogrešjo. Tu mislim na tiste,ki jedo običajno hrano, tudi vegetarijance (ne sicer neki skrajni presnojedci in to...). Nimam še otrok in moj otrok bo sicer jedel vse, ampak koliko sladkarij bo pojedel, ne bo določala tašča. In tudi si ne bom dovoljila, da bi ga hotela vzgajat na drugačen način kot ga jaz. Da boste pa razumele zakaj sem toliko proti - namreč moja tašča ima sladkorno in ve, da bi morala imeti dieto, pa se prekrši ne vem kolikokrat, tudi če tvega da pade v komo, po drugi strani pa šimfata s svakinjo enega znanca, ki svoje otroke vzgaja v smislu bolj zdravega prehranjevanja, oziroma je vegetarijanec  in govorita o njem kot da je ne vem kakšen zločinec.

Potem pač ne boš otroka puščala tetam oz. taščam in boš za njegovo zdravo prehrano skrbela izključno sama.

V vrtcu pa potem tudi kakšne hrenovke dobijo, pa kasneje kos pice, pa še kakšen galofak zraven. .....

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.6.2009 9:40:06   
Splišni
Npr. men je hujša skrajnost to, da eni jedo vsak dan pice pa hamburgerje, kot pa to, da nekdo otroku prepove sladkarije, čokolina in podobna sranja.

Oboje je skrajnost in nobena skrajnost ni dobra. Predpovedati otroku sladkarije popolnoma je totalna traparija. Se jih bo pa nabasal potem, kjer jih bo že dobil. Potem bo imel pa res težave s težo.

Drugače, kar se tiče histerije po preživetem vikendu pri starih starših, je gotovo to izbruh ene stiske, ki je otrok ne zna definirat. Nekaj je pač občutil, ni nujno, da mu je bilo hudo, pač sprememba, nekaj se je pa v njem vsekakor nabralo in mora ven.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.6.2009 9:44:28   
Splišni
Mislim tudi, da otroci, ki so navajeni na zdravo prehrano in jih vzgajajo v tej smeri, prav nič ne pogrešjo.

user posted image , ja, to ti misliš. Resnica je pa taka, iz moje prakse, da tak otrok na obisku golta, ne samo je palačinke, ki se jih pripravi za otroško veselje. Stoji zraven, ko se pečejo, jih golta že tisti čas z očmi, nato pa še z usti. In tak otrok ima lahko rsne probleme pozneje zaradi tako ogromne želje po "nezdravi", nedovoljeni hrani.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.6.2009 9:52:17   
Anonimen
... ampak da ima punca v tretjem razredu OŠ večjo nogo od mene (39) to je že pa ful čudno... OK so predebeli in to jim mogoče zdaj ne škodi ampak kaj bo pa z njihovo samopodobo v puberteti in z zdravjem?

Ok ... kaj ima pa številka noge z debelostjo veze?!

uuu ... ste hitre ... user posted image  ... ja jaz sem imela tut že v osnovni šoli 40 št. čevlja, pa nisem bila predebel otrok.

Pa povsem se strinjam s tem, da forsiranje v samo zdravo prehrano pripelje samo do tega, da bo otrok vsak prišparan evrček na skrivaj porabil za čokolado in podobno ... moja mami pravi, za vsako stvar je treba kangljico s seboj nosit user posted image .

< Sporočilo je popravil Otika -- 3.6.2009 9:59:10 >

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.6.2009 9:52:51   
blazka
Malo ste skrenile s teme....

Tudi jaz mislim, da imajo otroci po takem vikendu s starimi starši, kjer si lahko privoščijo vse in je vsem željam ustreženo na prvo besedo, odvajalno krizo. To pa pokažejo s histerijo. Tudi pri nas je bilo podobno, ko sta bila za vikend od doma. Pač otroci probajo, če bi mogoče šlo tudi doma tako. Vedno iščejo nove meje, do katerih lahko gredo. Ponavadi to tudi hitro mine, če starši vztrajajo in ne dovolijo kar vsega tako kot babice in dedki.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.6.2009 10:06:01   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo
Nasega 17 mesecnika .....Ne se umit, ne se oblect, ne jest…pogrizu si je celo roko…....., ker sva ga pustila 2 dni in 2 noci samega in se mogoce cuti zapostavljenega?

To ni napad histerije ampak izraz njegove osebne stiske. Če ti to ne da misliti... kaj se bi moralo zgoditi, da bi doumela. Lahko nekateri puščajo svoje otroke naokoli, tvoj otrok je tak, da ga to ZELO ZELO prizadene.

V bistvu boš morala dati na tehtnico kaj je pomembneje, nujna (ali ne nujna) odsotnost ali vpliv odsotnosti na otroka.

V vsakem primeru se zavedaj, da vsako tvojo odsotnost - "plača" tvoj otrok. Če greš na izlet, plača tvoj otrok. Če greš na nujno pot, plača tvoj otrok. Vprašanje je samo katera stvar je tako pomembna, da odtehta posledico na otroku. Kakšna je, kakšna pa ni.

Še enkrat. Ne gre za histerijo ampak za izraz popolne nemoči (vpivati na dogajanje, izpovedati prizatedost).

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.6.2009 10:10:36   
blazka
Tehnofil, ne strinjam se. Če bi otrok izkazoval nemoč bi že pri babici in dedku jokal. Pa se je tam očitno imel čisto fajn, sploh zato, ker je bilo vsaki njegovi želji ustreženo.

Lahko pa to tudi tako gledaš, pa imaš otroka, ki se ob vsaki stvari, ki ni po njegovem, vrže ob tla....in se histerično dere. Ampak najbrž s tem izraža samo svojo nemoč.... Seveda izraža nemoč, ker edino tako lahko potem doseže, kar si je zadal oz. za kar se je odločil, da bo po njegovem.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.6.2009 10:29:04   
Poka
Nisem se čist prav izrazila - 39 ima številko noge in je tud drugače nesorazmerna, pardon, ne zdaj naroobe razumet, pač opažam, da ne samo da so otroci malo bolj debelušni (eni precej), da so čist drugače raščeni, kot je bilo pa to včasih, pa se mi ne zdi,  da bi bilo možno, da smo se toliko genetsko spremenili v nekaj letih, ampak da je zato kriva tudi prehrana.

Kar se tiče sladkarij, palačink in tega - ne narobe razumet, nisem proti temu, da otrok to je npr. enkrat na teden, ampak ne pa da to je vsak dan. Eni pa mislijo,kako so bogi, ker ne jedo tega vsak dan. moja tašča itak misli, da boš umrl od lakote, če za kosilo ne poješ juhe, meso s prilogo, solato in še sladico na konc, zraven pa pol litra Fructala.

Se mi pa tudi hrana v šoli ne zdi primerna - odvisno kje, eni imajo res stalno pice, pa evrokrem in to... Pol pa neke ekošole, pa zdrave šole -ja pa ja da...

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.6.2009 10:39:09   
Felicita

Nisem se čist prav izrazila - 39 ima številko noge in je tud drugače nesorazmerna, pardon, ne zdaj naroobe razumet, pač opažam, da ne samo da so otroci malo bolj debelušni (eni precej), da so čist drugače raščeni, kot je bilo pa to včasih

ja no... prvo pravilo pubertete je, da večino časa zgledaš kot kekec ali ostržek. jest mam številko noge isto od 6. razreda oš (39), rasla sem do konca 1. letnika, joški so mi nehal rast v 3. letniku, razpon rok imam pa tud enak že od 5. razred oš (kar pomeni da sem mela večino življenja roke konkretno predolge - razpon rok je namreč približno tak kot je telesna višina).
pubertetniki rastejo zelo neenakomerno - tko glede na čas (npr med poletjem se potegneš za 7 cm, med preostankom leta pa za 3), kot tudi glede na dele telesa (eni majo konc oš nogo 35 in do 2. letnika gimnazije nato 40, pri enih se rast umiri že na začetku oš), zato pa je puberteta vrtiljak hormonov - ne samo spolnih, ampak tut rastnih.

glede 'genskih' sprememb pa sam to - poglej višino naših starih staršev pa naše generacije... mislm da je povprečna razlika 8cm... al se pa poskusi v kakšno posteljo iz 19. stol uležt, pa ti povem da boš dolžino nad 170 cm težko našla, ker pač ni blo potrebe takrt. tko da ja, tudi genetsko se spreminjamo.

uf, kakšen off topic medklic user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.6.2009 10:43:03   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Nasega 17 mesecnika .....Ne se umit, ne se oblect, ne jest…pogrizu si je celo roko…....., ker sva ga pustila 2 dni in 2 noci samega in se mogoce cuti zapostavljenega?

To ni napad histerije ampak izraz njegove osebne stiske.

.... 

Še enkrat. Ne gre za histerijo ampak za izraz popolne nemoči (vpivati na dogajanje, izpovedati prizatedost).

Tule se popolnoma strinjam, edino da bi se lahko reklo, da je histerija izraz njegove stiske.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.6.2009 14:12:21   
mateyka
...Nimam še otrok in moj otrok bo sicer jedel vse...

hahaha, jedel vse user posted image
to boš pa šele videla. zarečenega kruha se največ poje. da ne bo na koncu tvoj otrok neješč ali pa zelo izbirčen. pazi, vse smo bile zelo pametne in smo imele neke iluzije kaj naši tamali bodo ali ne bodo. na koncu pa je otrok le sam svoj, s svojim disslike-i in like-i pa če mu ti ne vem koliko časa ponujaš polento, ker je zelo zdrava (naša je ne da v usta pa če se na glavo postaviš npr.).

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.6.2009 14:24:14   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

...Nimam še otrok in moj otrok bo sicer jedel vse...

hahaha, jedel vse user posted image

user posted image . ja lahko boš dobila otroka, ko boš vesela da je čokolino pojedel.

Enkrat na morju, stara sem bila 10 let, je bil en fantek star okoli 4 leta. Starša mu nista pustila jest sladkarij, jedel je lahko samo rozince. Ni bil nič bolan. Jaz sem bila šokirana, še zdaj se spomnim, 20 let kasneje.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.6.2009 21:13:45   
Mesečnica

Nasega 17 mesecnika smo za vikend prvic pustili pri tasci in tastu za 2 noci. Bil je neizmerno priden, nic jokal, skratka vse je bilo krasno.
Ko sva ga pripeljala domov, pa je cel vecer zganjal histerijo, taksnega ga se nikoli nisva videla. user posted image   Ne se umit, ne se oblect, ne jest…pogrizu si je celo roko…skratka komaj sva ga v dvoje krotila, da si od metanja na tla ne bi se kaj naredil.user posted image
Potem sva prisla do ugotovitve, da je verjetno jezen na naju, ker sva ga pustila 2 dni in 2 noci samega in se mogoce cuti zapostavljenega? user posted image
Drugace je kar priden fantek, tudi v vrtec hodi vsak dan rad in je tam tudi vedno pohavljen.
Kaj pravite druge, ste imele podobne izkusnje izpada histerije? user posted image

Mi smo našega prvič pustili pri starih starših za eno noč, ko je bil star 1 leto. Bilo je res samo za eno noč - zvečer sva ga pripeljala, zjutraj sva ga prišla iskat. Že prej je bil navajen na stare starše, ker je bil že večkrat pri njima v varstvu za nekaj ur, a vedno samo podnevi. Večer in noč sta minila brez vseh problemov - lepo je povečerjal, šel spat, spal celo noč, zjutraj pojedel zajtrk. Ko pa sva prišla po njega, naju je totalno zignoriral user posted image . Kot da sva zrak. Šele po pol ure je prišel do mene. Naslednjič je bilo podobno, potem pa vedno boljše, sčasoma je popolnoma minilo. Zdaj je star dve leti, enkrat na teden cel dan preživi pri starih starših (med tednom imamo "rezerviran" čas od četrtka zvečer do petka zvečer), imamo pa to navado, da ga babi in dedi prideta iskat in ga tudi pripeljeta nazaj, da nima občutka, da ga midva kar pustiva. Vedno z veseljem gre in tudi ves vesel pride nazaj.

Jaz se na tvojem mestu ne bi preveč sekirala, ti pa predlagam, da ga naslednjič pustita za krajši čas, dva dneva sta bila verjetno res preveč za prvo tako odsotnost staršev. Če se bo tudi naslednjič tako obnašal, pa bosta pač morala vajine odsotnosti čez noč za nekaj časa odložiti.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.6.2009 21:24:25   
ronja
Se podpišem pod Splišni (vse, kar je napisala) in tehnofila - tudi sama mislim, da je tako huda reakcija posledica neke stiske, ne pa samo izsiljevanje.
Ronja sicer še nikoli ni bila za cel vikend kje, ampak grejo po navadi v nedeljo z očijem in dedom in babi na vikend (midve z najmlajšo še ne greva zraven, ker še ni ravno primerno za dojenčke) - narava povsod okoli (ona strašno rada kam gre, v naravo pa sploh), ljudje, ki jo imajo strašno radi, se ji posvečajo 100/h, se tudi trudijo obdržat ritem (spanje in kosilo ob približno isti uri...), skratka res ji ni hudega, sploh ker je oči ves čas v bližini (čeprav se jasno tam v gl. babi z njo ukvarja, ampak je v radiu 20 metrov, ga vidi, če želi...).
Pa vseeno je vsak pon. kadar je mala tam gor celo nedeljo (grejo okoli 9h zjutraj, se vrnejo zvečer, okoli 18h, recimo) čisto druga! Ves čas bi se samo stiskala z mano, ne spusti me stran niti za minuto, drži me, bolj je mirna, več se hoče cartat, noče bit v drugi sobi ko dojim ali ko gre lulat,... Skratka ves čas hoče met fizičen kontakt, ves čas me mora videt... Rajši počaka, da grem z njo lulat, kot da bi šla sama v drugo sobo, recimo, kar na splošno ni noben problem. ko je, neha jest, če grem tamiceno preoblečt medtem v drugo sobo (kar se sicer tudi nikoli ne zgodi, ker je nora na hranouser posted image ), itd, itd... Pač nas še rabijo, pa če je to še tako nepraktično včasih...

Hehe, točno to sem se tudi sama vprašalauser posted image . No, jaz sem bolj na izi mama, od starih staršev zahtevam, da upoštevajo nekaj varnostnih ukrepov, zaželeno je, da je še kaj drugega kot sladkarije, tu se pa že počasi konča. Čim manj jepravil, bolj jih bojo upoštevali - tako otroci kot stari staršiuser posted image . Od 1x na teden je tudi cela čokolada ne bo ubila, pa tudi debela ne bo od tega!
Tudi pri nas imamo dostikrat sladka kosila (palačinke, vaflji, marelični cmoki, slivovi njoki,...), mala ima 10,7 kg pri 85 cm in je prej presuha kot predebela, midva imava oba indeks telesne mase pod 19...
Jemo vsi vse, vso zelenjavo, sadje,... nobenih problemov z malo... zgledi vlečejo, pa to, da ne daješ ene hrane na prestol tudi, po mojem skromnem mnenju. Res imava srečo, mala je od a do ž vse, še olive, ena najljubših jedi so ji recimo ajdovi žganciuser posted image , ne moreš verjet... Polento obožuje, sir je kakšenkoli, celo kake eksotične začimbe je nič ne motijo...

Seveda smo drugačni kot pred sto leti in seveda tudi precej od hrane - vendar ni to samo slabo: veš, koliko je bilo takrat otrok podhranjenih, rahitičnih, slepih zaradi pomanjkanja A vitamina? Vsak 10.! Ni vse samo slabo!

Da ne bo nesporazuma: ne zagovarjam, da naj bi otrok jedel sam junk food, vendar kot splišni mislim, da prepoved letega privede do ravno takih problemov... Moja mami je proti raznoraznim kupljenim sladkarijam, pa ko sem dobila neomejen dostop do njih (sicer šele pozno - pri lubiju doma majo vedno čokoladeuser posted image , sama si nikoli nisem tega kupovala), sem se zredila za 2 kiliuser posted image . Toliko o tem, koliko otroci tega nič ne pogrešajo!

PO moje je prav, da je na mizi vse, enkrat sladko, drugič slano, vsak dan tudi sadje in zelenjava in da se ne daje zamenjav, če otrok ne je tega, kar je na mizi. Pa se vse zrihta. Ne siliva je z ničemer, drugega pa takrat tudi ne dobi. Čokolado seveda obožuje, ne dobi je sicer vsak dan, ni pa to neka strašna stvar, ki bi si jo lahko zaslužila samo če naredi ne vem kaj... Pač normalna sladka hrana, ki se je ne poje preveč, to je vse.

PS: mene je bilo zelo strah, da pa moj otrok ne bo jedel ničesar zdravega, mela sem že 100 zvijač v glavi, kako bi ji lahko približala zelenjavo in sadje, če ga ne bo marala... Pa ni bilo nič od tega potrebno. Mogoče je boljše, da štartaš z mislijo, da pa tvoj otrok ne bo super duper, pa si poz. presenečenuser posted image .

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.6.2009 21:28:00   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: rija

očitno jeuser posted image

Joj ste padle v te palačinke- normalno, da jih je tudi doma ,vendar sem jaz s tem stavkom hotela povedati, da mu je ugodeno vse po vrsti - se pravi, če bi želel za zajtrk, kosilo in večerjo palačinke ali pa čokolino bi to pri njej dobil.doma je pa pač nek red, ki se ga poskušamo držati- pri meni pač mora za kosilo pojesti vsaj juho preden dobi palačinke.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.6.2009 8:31:35   
FLASK_A
Jaz imam vedno probleme, ko že par ur preživi pri moji babici ali pa pri tašči in tastu. Pri teh ljudeh je vse dovoljeno. Doma pa imajo nekakšen red. Npr. da preživi en dan pr moji babici jaz potrebujem tri dni, da ga spravim v normalo.

Do pičice isto je pri nas. Ko pride od tam, je živa katastrofa! Tam je kralj, pravil in omejitev ni. Prav tako se tam samo igrajo- doma si je treba pa tudi zobke umit, stuširat in it spat, pospravit igračke za sabo... Kaj je hujšegauser posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?