|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaskrbljena
1.6.2009 15:32:56   
uraplan
Pozdravljeni!
Ker še nisem zasledila podobne težave, se obračam s vprašanjem na vas. Pred enim tednom sva imela s 14-mesečnim sinom prvi preventivni zobni pregled. Sinu so dosedaj izrastle zgornje in spodnje enke. Po pregledu me je zobozdravnica vprašala, če doma opažam, da pri ugrizu daje sin spodnje enke čez zgornje in nas naročila na pregled čez pol leta. Ko sina sedaj doma opazujem, res opažam da pri grizenju hrane in nasplošno ko zapre usta, sklene čeljust tako da daje spodnje enke čez zgornje (se pravi spodnji zobki so spredaj, naprej, zgornji pa zadaj). Stvar me je začela skrbeti. Želela bi vas vprašati, če je kdo že imel mogoče podobne težave in kako ste ob tem ravnali. Naj povem še to, da sin nikoli ni imel ne dude ne stekleničke, je dojen, zobki pa so lepi, zdravi.
Hvala za odgovor že vnaprej!
Zaskrbljena mamica!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaskrbljena
1.6.2009 15:47:06   
end1
pri moji hčerki na prvem pregledu so ugotovili, da ima zamaknjen ugriz v desno stran, na naslednjem pregledu, ko je pravilno stisnila zobe skupaj je bilo vse OK.

(odgovor članu uraplan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2009 21:49:01   
Zofy
Hm, moja 14m mislim da tudi ugrizne mimo, daja spodnje 1ke čez zgornje včasih, pa se ne sekiram. Sem mislila, da je to normalno pri tako majhnih otrocih in da se to samo poštima. A bi mogla bit zaskrbljena??

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2009 22:28:40   
BUŠICA
ne rabite skrbet. pri tej starosti se čeljust intenzivno razvija.
če se pa res razvija nepravilni ugriz, obstajajo lahke vaje s katerimi se bo to odpravilo.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2009 23:08:01   
tweed
omg, vas je pa res enostavno prestrašiti...
In kaj zdaj, če ima pri 14m nepravilen ugriz? Zaradi nenehne rasti čeljusti je to nekaj povsem normalnega, tako da počakajte tam do obdobja, ko začnejo rast stalni zobje. Potem pa spet ugotavljajte...
eh, bv...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu uraplan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.6.2009 7:21:14   
blaža
No moj ta starejši, ima že 6 let in ima slab ugriz. Sicer ima lih obratno,no ma vseeno.

Bo pač dobil zobni aparat, ko mu zrstejo stalni zobje. Nisem lih vesela, ma tako je. je imal pa kot majhen otrok normalen ugriz in ni bilo problemov, se je nekje pri petih to pojavlo.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.6.2009 12:18:28   
uraplan
Punce hvala za odgovore in koristne informacije!

(odgovor članu uraplan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Katero ime vam je lepše?

Cvetka (14%)

Betka (21%)

ali Blažka? (65%)

Število vseh glasov: 389

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!