zaskrbljena (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

uraplan -> zaskrbljena (1.6.2009 15:32:56)

Pozdravljeni!
Ker še nisem zasledila podobne težave, se obračam s vprašanjem na vas. Pred enim tednom sva imela s 14-mesečnim sinom prvi preventivni zobni pregled. Sinu so dosedaj izrastle zgornje in spodnje enke. Po pregledu me je zobozdravnica vprašala, če doma opažam, da pri ugrizu daje sin spodnje enke čez zgornje in nas naročila na pregled čez pol leta. Ko sina sedaj doma opazujem, res opažam da pri grizenju hrane in nasplošno ko zapre usta, sklene čeljust tako da daje spodnje enke čez zgornje (se pravi spodnji zobki so spredaj, naprej, zgornji pa zadaj). Stvar me je začela skrbeti. Želela bi vas vprašati, če je kdo že imel mogoče podobne težave in kako ste ob tem ravnali. Naj povem še to, da sin nikoli ni imel ne dude ne stekleničke, je dojen, zobki pa so lepi, zdravi.
Hvala za odgovor že vnaprej!
Zaskrbljena mamica!

end1 -> RE: zaskrbljena (1.6.2009 15:47:06)

pri moji hčerki na prvem pregledu so ugotovili, da ima zamaknjen ugriz v desno stran, na naslednjem pregledu, ko je pravilno stisnila zobe skupaj je bilo vse OK.

Zofy -> RE: zaskrbljena (1.6.2009 21:49:01)

Hm, moja 14m mislim da tudi ugrizne mimo, daja spodnje 1ke čez zgornje včasih, pa se ne sekiram. Sem mislila, da je to normalno pri tako majhnih otrocih in da se to samo poštima. A bi mogla bit zaskrbljena??

BUŠICA -> RE: zaskrbljena (1.6.2009 22:28:40)

ne rabite skrbet. pri tej starosti se čeljust intenzivno razvija.
če se pa res razvija nepravilni ugriz, obstajajo lahke vaje s katerimi se bo to odpravilo.

tweed -> RE: zaskrbljena (1.6.2009 23:08:01)

omg, vas je pa res enostavno prestrašiti...
In kaj zdaj, če ima pri 14m nepravilen ugriz? Zaradi nenehne rasti čeljusti je to nekaj povsem normalnega, tako da počakajte tam do obdobja, ko začnejo rast stalni zobje. Potem pa spet ugotavljajte...
eh, bv...

blaža -> RE: zaskrbljena (2.6.2009 7:21:14)

No moj ta starejši, ima že 6 let in ima slab ugriz. Sicer ima lih obratno,no ma vseeno.

Bo pač dobil zobni aparat, ko mu zrstejo stalni zobje. Nisem lih vesela, ma tako je. je imal pa kot majhen otrok normalen ugriz in ni bilo problemov, se je nekje pri petih to pojavlo.

uraplan -> RE: zaskrbljena (2.6.2009 12:18:28)

Punce hvala za odgovore in koristne informacije!

Stran: [1]