|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema
20.5.2005 12:46:15   
janapan
Lep pozdrav, že nekaj dni berem sporočila na tem forumu in sem se odločla da se vpišem, da povprašam za mnenje o moji dilemi.
Stara sem 26 let, lani sem diplomirala in sem se zaposlila v podjetju kot pripravnica, sedaj mi pripravništvo preteče in me bodo zaposlili za določen čas. S fantom sva skupaj 4 leta in si pripravljava skupen domek in drugo leto se bova poročila. oba si zelo želiva otroke. Vprašanje ki se mi pojavlja je tisto, ki si ga po mojem postavijo vse mlade ko pridejo v službo....ali naj imam otroke sedaj ko začenjam in potem gradim kariero, kaj pa če me v tem primeru služba ne bo več čakala? Ali naj gradim kariero sedaj in se odpovem otrokom do 35 leta.
Pred seboj imam še magistrsko nalogo in strokovni izpit. Po eni strani svojega otroka ne bi rada obremenjevala s tem, po drugi pa bi bil takrat (npr čez 3 leta ) vseeno toliko star, da bi lahko tud očka mal povarval....
A ima katera to izkušnjo, da je zanosila kmalu potem ko je prišla v službo, kako so to sprejeli, kako je s porodniško,

kaj mi svetujete
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dilema
20.5.2005 12:54:30   
Mediteranka
Jaz sicer nimam dileme glede službe, ampak ti svetujem, da z :duda: ne odlašaš predolgo, ker se znajo stvari zakomplicirati in ne bo šlo tako, kot si si zamislila. Prepusti se filingu in če rata, pač rata. To je najlepše.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dilema
20.5.2005 12:55:35   
baguSka
Nikjer ne piše da boš takoj zanosila.. No da ne bo pomote jst ti prvoščm samo nikol ne veš. Glej kok je tuki takih punc k se ne prime.. Tud jst sm si vedno govorila da more bit vse po reglcih in glej me zdej?! Ne prime se. Zdej k hočm pa ne in ne...:(:(:(

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dilema
20.5.2005 12:56:00   
marty5
Popolnoma razumem tvojo dilemo. Tudi jaz sem bila pred njo.

Sicer sem tip človeka, ki želi imeti vse po reglcih - se pravi najprej služba, pol štalca in pol kravca, tako da že kar nekaj let delam na vsem tem. In zdaj je vse - le še kravca manjka :)

Osebno mislim, da je najbolje tako:
- pridobiti kakšno leto delovnih izkušenj
- potem pa so na vrsti otroci in prvih 3-5 let posvetiti njim (seveda vmes delaš, ampak ni delo na 1. mestu)
- potem pa, ko malo odrastejo, se spet malo več posvetiš karieri.

Stari sva enako - jaz sicer delam že 2 leti (ob delu sem doštudirala), tako da bom službo za nekaj let malo na stran potisnila, potem pa dalje.

Je pa to res osebna odločitev, ki se zelo razlikuje od osebe do osebe. Skratka ni pravih in ne napačnih odločitev - le različne.

Želim ti, da najdeš tisto pravo odločitev zate.:rozica:

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dilema
20.5.2005 13:17:58   
pupika
Mislim, da smo kar vse punce, ki smo že kar nekaj časa tukaj, vedno rekle, najprej šola, potem služba za nedoločen čas, no še kakšno leto, ker še nisi pripravljen. Potem se pa lotiš in delaš dolgo na tem pa nič ni.

Jaz sem vedno mislila, ko se bova odločila za :duda: bo pa itaq kar v prvo ratalo in glej ga zlomka jaz sem se motila. Moja prijateljica, pa je mislila, a se bosta matrala vsaj eno leto, pa jima je v prvo ratalo.

Pri taki stvari zelo dobro premisli.

Če bi bila jaz v tvojih letah in v tvoji koži, bi se verjetno isto odločila kot sem se zase.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dilema
20.5.2005 13:46:28   
girly
jst sicer še nimam te dileme, samo menim, da če sta oba pripravljena na :duda: , potem z njim ne odlašajta.kariero lahko imaš kljub otrokom! sicer je to vajina odločitev,ampak jaz na tvojem mestu bi imela :duda:! saj nikoli ne veš kako in kaj. veliko žensk odlaša, potem pa ugotovi, da so neplodne, stare so 35 let in možnost zanositve se iz leta v leto manjša :( . tako, da jaz bi imela :duda:,zraven bi pa potem še magisterij delala in izpit. sej se vse da, če je volja in nam naši :love: pomagajo :bravo:

srečno :rozica:

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dilema
20.5.2005 13:55:22   
aljča
Moje mnenje je,da ne čakaš preveč dolgo.
L.p.Alja:metulj::sloncek:

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dilema
20.5.2005 14:12:48   
Zmajevka
Na tem forumu ti bomo vse odgovorile, da čimprej.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dilema
20.5.2005 17:43:20   
ZOOJA
Draga moja,

svetujem ti, da ne postavljaš službe na prvo mesto in da se odločiš za tisto najlepše v življenju:duda:.
To ti svetujem iz lastnih izkušenj. Tudi sama sem zaradi službe odlašala z :duda:, ko pa sem si jo zaže-
lela je ni bilo tri leta od nikoder. Pošteno sva se z možem namatrala, da sva ta mesec uspela.
Ja, mati narava nas lahko malce okara na tak način.
Zato službo na stran in veselo na delo. Življene bo že
še prineslo službo.
P.s. če je služba res O.K. bodo razumeli tvoje dejanje, če pa ne razumejo, pa itak niso vredni tvojega premišljevanja.

LP
Zooja

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   dilema
20.5.2005 17:58:02   
SOONka
GO FOR IT! :duda:

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   dilema
20.5.2005 21:34:38   
svetlana1
Če redno prebiraš ta forum, mislim, da ti je že jasno, da tukaj gor nismo punce, ki nam je dolgčas ampak smo zato da druga drugo na neki način tolažimo, druga drugo spodbujamo, da upanje zadnje umre in kot vidiš ni nas malo takih, ki žal ne moremo zanositi, da se nekatere mučijo tudi do 10 let pa nič, zato punca stara si že dost, nihče pa ni rekel da ti bo ratalo iz prve ali pa ja.
NIČ ČAKAT, V AKCIJO PA VELIKO SREČE :angel::angel:

Svetlana

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dilema
21.5.2005 12:51:39   
Majdi
svetujem ti da se čim prej lotita delat:duda:, ker priložnost zamujena ne vrne se nobena. nikoli ne veš če ti bo kasneje uspelo in boš žalostna če ne boš imela mikene pikice. kajti otroci so naše bogastvo, ostalo pa pride.

pa hitro v akcijo in sporoči kako si se odločila

:zajcek::zajcek::zajcek:

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   dilema
21.5.2005 14:24:41   
PiaM
Jaz sem tudi odlašala zaradi službe dobri 2 leti, zdaj pa sem brez službe, pa še rata ne že 5.mesec.
V prvo je ratalo že prvič, tako da nikoli ne moreš predvideti kdaj ti bo uspelo zanositi.Pusti skrbi glede službe, če si želita otročka, kar veselo :sloncek::sloncek:.

:rozica:

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   dilema
21.5.2005 16:09:32   
rija
Milsim, da je najbolje, da imaš najprej otroke. Sama sem vedno čakala, da naredim še nekaj, zgradiva hišo skratka hotela sva vse prej kot pa otroke. Potem pa se je zgodilo, da otrok ni in ni bilo. Sledila so zdravljenja, leta so tekla in preden sem zanosila imam 35 let!
Če si otok želiš, bo za kariero še itak dovolj časa. Kot delodajalec, pa bi te tudi raje zaposlila, če bi otroka že imela. Z ženskami, ki še nimajo otrok, lahko vedno računaš da bodo zanosile, im jih ne bo 2 leti!
Odločitev pa je vsekakor tvoja.
Jaz bi se v naslednjem življenju odločila drugače.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   dilema
23.5.2005 10:48:03   
janapan
Ma hvala vsem za odgovore.....jezna sem sama nase ker vse zadeve tehtam in tehtam...in vse mora bit po reglcih...Spomnim se pred enim letom, mi je moja ta rdeča zamujala prbl en teden, nisem šla sicer delat testov, ampak ob misli, da sem morda noseča, sem bila prav srečna...
Vse v mojem življenju je samo dodajanje na listo želja, ki se, po moje, mora uresničevat postopoma, šola, štalca itd....po mojem bi bil res že čas da ta moj koledarček mal obrnem....bo sigurno bolj pestro in zabavno

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?