|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sluh - kaj bi to pomenilo?
1.6.2009 7:55:11   
ksenjak
Pozdravljene!

Že kakšne pol leta opažamo pri sinu (4 leta), da ga blazno moti vsakršen malo večji hrup. Takoj, ko je kakšna stvar malo bolj glasna se prime za ušeska in se ne spusti, dokler hrupa ni konec. Gre pa večinoma za hrup kot je lajanje psa v neposredni bližini, žaganje, košenje trave,... Poleg tega je začel občutno glasneje govoriti (ampak ne cel stavek, ponavadi tiste prve besede, ko hoče nekaj povedati, pove zelo glasno) in šele ko ga na to opozorimo zniža ton. Sem v vrtcu, takrat ko se je to glasno govorjenje začelo pojavljati, vprašala vzgojiteljico in je rekla, da so po večini vsi v skupini začeli glasneje govorit (naj bi bilo tako obdobje, ko kričijo eden mimo drugega, kdo bo koga preglasil). In seveda potem nisem več polagala neke pozornosti na vse skupaj. Zdaj se mi pa zdi, da mogoče le ni vse v redu z njegovim sluhom, zato me zanima ali ima še kdo podoben primer.

Naj še povem, da se mi drugače ne zdi, da ne bi slišal oz. da bi slabše slišaj, prej obratno.

Sem se pa itak odločila, da pokličem P in se tudi z njo posvetujem, a vseeno bi bile vaše izkušnje in mnenja dobrodošla.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sluh - kaj bi to pomenilo?
1.6.2009 9:13:14   
Lunca1
Po moje ni nič narobe, predobro nihče ne sliši. Očitno ga moti hrup. Drugače pa ima tudi moja starejša ta "vrtičkarski sindrom dretja". Sploh zanimivo mi je, če se greš z njo kakšno igrico v stilu vprašanj in odgovorov, ko "skupinsko" naglas odgovarja. Se jim gre za to, da preglasijo ostale v skupini.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2009 9:30:13   
Splišni
Moja nečakinja je bila tudi taka, "na tenko narejena", jaz temu pravim. Ona se je celo vsega takega močnega hrupa bala. Po moje pač res eni bolje slišijo oziroma imajo tanjše živčne končiče ali kako bi se reklo, in jim gre močan zvok bolj do živega.
Mogoče se je pa tudi otrok ustrašil zadnje čase kakšnega takega močnega zvoka? Da je prišel nenadno, nepričakovano? In mu gre od takrat naprej na živce. Tudi to bi blo možno. Ker pri moji nečakinji je bilo tako nekako, čeprav ne vem, ona je tudi sicer precej občutljive narave in bi verjetno bolj močno občutila močan zvok tudi brez tega, da se je enkrat zelo ustrašila žage, ki jo je dedi iznenada v kleti prižgal.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2009 10:24:51   
ksenjak
Hvala obema za odgovor. Sem kar malo pomirjena. Ja, je pa tudi on bolj občutljive sorte, vsaj kar se takšnih stvari tiče. Za ostale niti ne. Boji se naprimer, da bi v njegovi bližini počil balon, potem zvečer, ko že na pol spi in gre potem še lulat, si na poti iz kopalnice najprej ušesa pokrije, da ne bi slišal, kako vodo potegnem in še veliko je takih stvari.

lp

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2009 11:06:45   
mulan
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Pozdravljene!

Že kakšne pol leta opažamo pri sinu (4 leta), da ga blazno moti vsakršen malo večji hrup. Takoj, ko je kakšna stvar malo bolj glasna se prime za ušeska in se ne spusti, dokler hrupa ni konec. Gre pa večinoma za hrup kot je lajanje psa v neposredni bližini, žaganje, košenje trave,...

To  me spominja name. No, mogoče malo bolj neopazno skrijem ušesa, ampak vseeno. Mene hrup boli. Ja, boli. Tudi na jok mi lahko gre od bolečine. Če kdo žaga v bližini, če me pes preveč navdušeno nalaja, če zunaj režejo kamen... So zvoki, zraven katerih trpim, a drugi tega ne razumejo. Očitno bolj dobro slišim. Mogoče je pri tvojemu sinu enako?

Za kričanje pa je nekako normalno. Tudi moja skoraj kriči, ko mi hoče kaj povedati. Še posebno, če je še kdo zraven, da jo JA slišim.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2009 11:16:52   
ksenjak
mulan_ja, on tudi pravi da ga boli in da si zato pokrije ušesa. A potem mislite, da ni potrebe, da obišče zdravnika?

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2009 14:06:47   
cindi
haj!

Precejšnji delež otrok slišli frekvenčne valove, ki jih odrasli več ne zaznamo in to je za nekatere otroke lahko zelo moteče. Mislim, da bolj ko bo velik manj ga bo to motilo. Možno je, da ima zelo izostren sluh, ali pa mu tovrstni toni res niso povščeči. No pri našem je bilo obratno. Ko je začel glasneje govoriti, je nekaj časa zatem prosil, da damo tv bolj na glas...v vrtcu pa niso nič opazili. No potem sem ga peljala k P, nato sva šla na ORL, kjer so ugotovili, da ima povečano žrelnico in izlivno vnetje v ušesih. No in pojutrišnjem greva na operacijo žrelnice, v ušeska pa mu bodo vstavili cevčice, da se mu bodo ušeska bolje zračila in bo tudi bolje slišl. je pa to rutinski poseg, ki traja dobre pol ure v splošni anasteziji. No tako.
Upam, da mali korenjak predvsem predobro slišiuser posted image

c.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2009 14:43:11   
Felicita
moj fant je mel podobne probleme zaradi vnetja ušes in kasneje obušesne kosti (so mu 'gnilo' kost 'postrgali') in so mu rekli da bo mel celo življenje probleme z 'neuravnoteženim' sluhom - kakšne stvari (hrup) bo slišal premočno, kakšnih (šepet) pa sploh ne. no, zdej ko je odrasel s tem nima problemov, mel pa jih je tja nekje do višje stopnje OŠ (predvsem ga je motil hrup npr v kakšni telovadnici itd).
sicer pa, če ni problemov s pogostimi vnetj ušesi, z ravnotežjem, glavoboli,... potem je to pomoje dokaj normalno in bo čez čas minilo. in kot so ti punce napisale, verjetno P ne bo povedal/ugotovil nič novega, če boš pa ti bolj mirna pa le.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu cindi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2009 7:56:09   
ksenjak
Jutro!

Pogostih vnetij nima, mislim, da je imel vneta ušesa samo enkrat, z ravnotežjem tudi mislim, da nima težav. Tako, da upam, da je res vse v redu in se bo samo po sebi uredilo.

lp

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?