|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Paparica, stolček za hranjenje, fizioterapija...
20.5.2005 11:22:02   
kepa*
Ojla!
Sem se dokončno odločila, da bom, sicer zelo počasi, začela uvajati gosto hrano pri našemu petmesečniku. Upam, da jo bo imel raje kot mleko, saj veste, upanje umre zadnje.;)

Pa imam nekaj vprašanj:
1.Nabavila sem si Veliko paparico za male papavčke, pa se mi zdi fajn knjiga. Me zanima, če se katera drži prehranjevalnega načrta, kot je opisan v knjigi in kako se obnese? Jaz bi se ga kar držala, ker imam že od nekdaj rada stvari jasne in začrtane. Seveda se zavedam, da so lahko odstopanja.

2. Kdaj se lahko da otroka v stolček za hranjenje? Če recimo še ne sedi samostojno, pač znižaš naklon hrbtnega dela, kot precimo pri primi pappi?

3. Koliko čaja naj bi popili dojenčki dnevno? Naš zavrača tudi čaj, ali prekuhano vodo in spije čez cel dan maximalno 10ml.

4. Naš malček zelo pogosto suče glavo nazaj. Pediatrinja je rekla, da bomo morali na fiziotrapijo, ker se je itak zdi bolj mehak. Kaj naj bi to pomenilo in kaj lahko pričakujemo?

Trenutno se ne spomnim nobenega vpr. več, čeprav mi ponavadi kar rojijo po glavi.Je možno, da bom še zatežila.:ups:

Lep sončen dan vsem.:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
20.5.2005 11:26:38   
dory
1. Pri nas nikol nismo kompliciral okol hrane...neki sem delala iz paparice neki iz drugih receptov.

2.Pri nas tamal pri enem se ne sedi v stolcku za hranjenje...je hipertonik in ma tezave sedet dvigat glavo..tko da je okol hranjenja improvizacija..

3. Moj tamal popije ful velik...od tretjega meseca naprej je popil od 500ml in več

4. GLede fizioterapije je samo plus ce boste hodil..res da tamali vpijejo ko nori ampak so rezultati kmal vidni...

lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2005 12:07:48   
BARBARA R.
2. Mi smo jo dali pri skoraj Štirih mesecih, seveda v popolnoma spuščeni položaj.Mišljen za spanje.
4. Suče glavo nazaj? Če prav razumem je to tako, kot je bilo pri Kristini, se je krivila nazaj, kot bi delala most.Premočan ali premlahav mišični tonus.

:muca:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.5.2005 14:09:47   
Skabi
Moj se tudi zeeelo zvija in hodiva že dva meseca na FT. Za take obstaja en poseben način hranjenja, kakšen pa še ne vem, ker mi ga bo fizioterapevtka šele naslednjič pokazala.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.5.2005 14:26:40   
Anonimen
1. Knjige ne poznam pa tudi sicer sem se odločila, da do 6. meseca ne bo dobil drugega kot mleka.

2. Pri hranjenju je v tej starosti otrok že lahko v sedečem položaju v stolčku, vendar čim manj časa, če pa lahko naklon znižaš v položaj kot je v lupinici, pa ga lahko nekajkrat na dan pustiš tako dobrih 10 minut. Najbolje je, da je čim več na tleh, posebej, če ima težave s tonusom.

3. Naš ne spije niti kapljice. Ne mara, spije pa od 750-950 ml mleka.

4. Čim prej na fizioterapijo in vztrajaj, da te obravnavajo najmanj enkrat tedensko, vaje, ki ti jih bodo pokazali, delaj redno doma in rezultati bodo vidni zelo hitro. Priporočam ti, da si vzameš seboj kamero in snemaš vaje, tako da si lahko doma večkrat ogledaš kam grejo roke in kaj moraš delati.
Če je mehak, gre verjetno za znižan tonus.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.5.2005 22:14:11   
Pupica
2.naša je šla pri 4.mesecih

3. naša ni do 5 meseca pila nič razen dojenja.

4.mehak, možno da je hipoton:zmeden:

lp

aja za 1.ne vem:)-

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?