mamicaTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: sab.ina Pozdravljeni Evo, slučajno sem se najdla na tem forumu. Drugač imam eno punčko, ki bo avgusta, oh, že kar 4 leta stara Rada bi pa Taji opisala svojo izkusnjo, verjamem, da ti bo pomagala. Meni delodajalec tudi ni podaljšal pogodbe takrat ko sem povedala, da sem noseča. Jaz sem tudi igrala na poštenost, pa mi niti ni žal, čeprav sem takrat brez službe ostala in je bilo res hudo. No, ko sem postala brezposlena, takrat sem bila 2meseca noseča, sem imela pravico 3mesece prejemati nadomestilo od Zavoda za zaposlovanje. Osebna zdravnica mi je takrat svetovala, da naj mi ginekolog napiše predlog za bolniško, ker takrat ko si v bolniški, ti mirujejo pravice z Zavoda. V glavnem, jaz sem 6 mesecev bila v "bolniški" in takrat sem prejemala nadomestilo plače od Zavoda za zdravstveno zavarovanje, porodniško sem normalno nastopila v 8 mesecu nosečnosti in to od centra za socialno delo. Po zaključku porodniške sem vseeno imela še 3mesece pravico prejemati nadomestilo od zavoda za zaposlovanje, ker so mi, kot že rečano, te pravice mirovale, tako da sem lepo otroka v vrtec v miru uvajala, pa še 100x boljšo službo od prejšnje v tem času si najdla. res pa moraš pazit, da kakšen rok ne zamudiš, ker pol je pa konec-recimo v roku 8 dneh se moraš prijavit na zavod, ipd. Država itak pobere od nas, navadnih ljudi, vse kar lahko, potem pa tudi mi iskoristimo vsaj tisto kar so nam "dali", v bistvu naš lastni denar nam samo vrnejo. Kaj in koliko bi oni, politiki, imeli, če nebi bilo nas, davkoplačevalcev, saj oni sami nič ne "proizvedejo", nič ne naredijo, vsa ta država sloni na NAŠEM DENARJU, no imejo tudi mi vsaj delček tega. Tako upam da sem ti kaj pomagala..... Mogoče pa boš imela že na začetku več sreče in ti bodo vseeno podaljšali pogodbo, čeprav si noseča. Kaj veš, mogoče pri vas na nosečnice ne gledajo kot na kriminalce, ki se jih je treba znebit.lll Hvala za odgovor sabina. Mislim da si mi kar velik pomagala. Torej bi blo najboljše da bi šla malo pred potekom pogodbe na bolniško (če mi jo bo sploh dala G ker včasih mal komplicira glede teh bolniških) ali pa za par dni na zavod in potem na bolniško če sm te prav razumela. Glede na to da imam PDP 5.1. bi se mi verjetno izšlo do porodniške, ker v bistvu mi zmanjkajo 3 meseci do porodniške. Drugače pa za vse tiste ki me obtožujete da manipuliram... vsak bo gledal najprej nase in ne na druge. Sej se tud jst bol nagibam k temu da bi povedala ker nism tak tip da bi lagala in skrivala ker imam hitro slabo vest. Ampak vseeno pa pomisliš na to, da bi imel potem zagotovljen dohodek. V 1. mi je prejšnji delodajalec tudi podaljšal pogodbo da sm mela porodniško , ampak sm bla tm zaposlena 5 let. Pri zdejšnjem delodajalcu pa sm šele 2 mesca, zato me malo skrbi da mi ne bi hotel podaljšati pogodbe. Po končani porodniški pa mi tudi 1.delodajalec ni hotel več podaljšati pogodbe in sem morala med porodniško iskati novo službo. V glavnem v vsakem primeru sm se po premisleku odločila da povem potem pa bomo videli ali se poštenost res splača. Vam sporočim kako se je izteklo. Hvala vsem za odgovore in mnenja.
|