|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
13.6.2009 7:47:48   
Anonimen
Sedaj so mi tretjič podaljašali in to  za tri mes., kako bo naprej, sam bog ne ve. In tudi če bom morala it, bom izvedela zadnji dan. In kaj naj...sem grem tožit, da si zaprem vrata drugod?

Ostani doma na tri mesece in en dan.
Vcasih smo obicni ljudje cisto nerazumljivo pogresljivi user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
13.6.2009 10:28:58   
mamicaTaja
IZVIRNO SPOROČILO: sab.ina

Pozdravljeni
Evo,  slučajno sem se najdla na tem forumu. Drugač imam eno punčko, ki bo avgusta, oh, že kar 4 leta stara user posted image  Rada bi pa Taji opisala svojo izkusnjo, verjamem, da ti bo pomagala. Meni delodajalec tudi ni podaljšal pogodbe takrat ko sem povedala, da sem noseča. Jaz sem tudi igrala na poštenost, pa mi niti ni žal, čeprav sem takrat brez službe ostala in je bilo res hudo. No, ko sem postala brezposlena, takrat sem bila 2meseca noseča, sem imela pravico 3mesece prejemati nadomestilo od Zavoda za zaposlovanje. Osebna zdravnica mi je takrat svetovala, da naj mi ginekolog napiše predlog za bolniško, ker takrat ko si v bolniški, ti mirujejo pravice z Zavoda. V glavnem, jaz sem 6 mesecev bila v "bolniški" in takrat sem prejemala nadomestilo plače od Zavoda za zdravstveno zavarovanje, porodniško sem normalno nastopila v 8 mesecu nosečnosti in to od centra za socialno delo. Po zaključku porodniške sem vseeno imela še 3mesece pravico prejemati nadomestilo od zavoda za zaposlovanje, ker so mi, kot že rečano, te pravice mirovale, tako da sem lepo otroka v vrtec v miru uvajala, pa še 100x boljšo službo od prejšnje v tem času si najdla. res pa moraš pazit, da kakšen rok ne zamudiš, ker pol je pa konec-recimo v roku 8 dneh se moraš prijavit na zavod, ipd. Država itak pobere od nas, navadnih ljudi, vse kar lahko, potem pa tudi mi iskoristimo vsaj tisto kar so nam "dali", v bistvu naš lastni denar nam samo vrnejo. Kaj in koliko bi oni, politiki, imeli, če nebi bilo nas, davkoplačevalcev, saj oni sami nič ne "proizvedejo", nič ne naredijo, vsa ta država sloni na NAŠEM DENARJU, no imejo tudi mi vsaj delček tega.
Tako upam  da sem ti kaj pomagala.....user posted image   Mogoče pa boš imela že na začetku več sreče in ti bodo vseeno podaljšali pogodbo, čeprav si noseča. Kaj veš, mogoče pri vas na nosečnice ne gledajo kot na kriminalce, ki se jih je treba znebit.llluser posted image  

Hvala za odgovor sabina. Mislim da si mi kar velik pomagala. user posted image Torej bi blo najboljše da bi šla malo pred potekom pogodbe na bolniško (če mi jo bo sploh dala G ker včasih mal komplicira glede teh bolniških) ali pa za par dni na zavod in potem na bolniško če sm te prav razumela. Glede na to da imam PDP 5.1. bi se mi verjetno izšlo do porodniške, ker v bistvu mi zmanjkajo 3 meseci do porodniške.

Drugače pa za vse tiste ki me obtožujete da manipuliram... vsak bo gledal najprej nase in ne na druge. Sej se tud jst bol nagibam k temu da bi povedala ker nism tak tip da bi lagala in skrivala ker imam hitro slabo vest. Ampak vseeno pa pomisliš na to, da bi imel potem zagotovljen dohodek. V 1. user posted image mi je prejšnji delodajalec tudi podaljšal pogodbo  da sm mela porodniško user posted image , ampak sm bla tm zaposlena 5 let. Pri zdejšnjem delodajalcu pa sm šele 2 mesca, zato me malo skrbi da mi ne bi hotel podaljšati pogodbe. Po končani porodniški pa mi tudi 1.delodajalec ni hotel več podaljšati pogodbe in sem morala med porodniško iskati novo službo. user posted image

V glavnem v vsakem primeru sm se po premisleku odločila da povem potem pa bomo videli ali se poštenost res splača. user posted image   Vam sporočim kako se je izteklo. Hvala vsem za odgovore in mnenja. user posted image

(odgovor članu sab.ina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.6.2009 16:50:46   
mamicaTaja
No da vam sporočim.... v službi mi ne bodo podaljšali po poteku pogodbe. Očitno se resnica res splača!?! user posted image Moja čista vest mi ne bo napolnila denarnice in prinesla porodniške. user posted image  
Upam da se bo vseeno nekako izšlo da dobim vsaj porodniško.... user posted image

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.6.2009 17:11:36   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Moyca RR

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

[ če pa delavcu en dan prej ne poveš in pride v službo v dobri veri, potem se ta pogodba spremeni v pog. za nedoločen čas

V dobri veri mu tudi lahko poveš, da najbrž še ve, kje so vrata, a ne? Ali pač misliš, da je prišel opravljat prostovoljno delo user posted image

ne razumem kaj misliš s tem.
Želim povedati da če mu en dan prej ne poveš, seveda drugi dan misli da si mu podaljšal, a ne?

Ja, saj misli lahko, ti daš delavcu pač knjigo in podatke za na Zavod in to je to.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.6.2009 20:39:01   
Moyca_

[ če pa delavcu en dan prej ne poveš in pride v službo v dobri veri, potem se ta pogodba spremeni v pog. za nedoločen čas

V dobri veri mu tudi lahko poveš, da najbrž še ve, kje so vrata, a ne? Ali pač misliš, da je prišel opravljat prostovoljno delo user posted image

ne razumem kaj misliš s tem.
Želim povedati da če mu en dan prej ne poveš, seveda drugi dan misli da si mu podaljšal, a ne?

Ja, saj misli lahko, ti daš delavcu pač knjigo in podatke za na Zavod in to je to.

tako piše v zakonu, tega se tudi držimo sami

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.6.2009 21:49:52   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Sedaj so mi tretjič podaljašali in to  za tri mes., kako bo naprej, sam bog ne ve. In tudi če bom morala it, bom izvedela zadnji dan. In kaj naj...sem grem tožit, da si zaprem vrata drugod?

Ostani doma na tri mesece in en dan.
Vcasih smo obicni ljudje cisto nerazumljivo pogresljivi user posted image

Moja sodelavka je bila prej zaposlena pri enem podjetniku in je pri njem delala še 14 dni (nisem ziher če toliko)po preteku pogodbe. Potem ji je dal knjigo in je šla na zavod. na zavodu so ji rekli, da je mora it nazaj v podjetje, ker ji niso podaljšali pogodbe, je pa še naprej delala. Seveda je v podjetju niso zaposlili, na borzo pa niso hotli sprejet. Potem ni dobila niti socialne pomoči in je tožila zavod. Tožbo je dobila in so ji plačali vse za nazaj.

kar pomeni, da četudi ostanem en dan po treh mescih doma, pridem nasled naslednji dan in dobim knjigo.
Zakoni so eno, realnost pa drugo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?