Rožica I
|
Rija, kaj pa če bi bila v nasprotni vlogi?! Tudi sama sem na razgovoru za službo, ki sem jo imela že v žepu preko vez (vendar niso vedeli, da sem vmes zanosila), takoj na razgovoru povedala, da sem noseča. Skratka, služba je, seveda, splavala po vodi, sama pa sem potegnila ta kratko. Vprašanje, kako bi drugič reagirala, če bi bila v enaki situaciji!? Nasplošno se držim načela, da delam po svoji vesti in zato ne prikrivam dejstev oz ne izkrivljam resnice. Ampak, ko ti nesojeni delodajalec sam reče, da bi te recimo zaposlil, če ne bi imela še 7. stopnje, temveč samo 5. In da naj drugič to pač ven spustim, ko pišem prošnjo za delo. Ker bi imela tako več možnosti?! In to ni samo en primer! Očitno je tisti, ki sam zase ne poskrbi dovolj dobro, na koncu res največji bebec! Ker zakoni so že zato, da jih spoštujemo in upoštevamo, ampak dostikrat jih upošteva samo ena stran- to so delavci. Ker vsak ve, da je protizakonito odpustit nosečo delavko, pa se to dnevno dogaja. Ker pogodbe za določen čas lahko samo 3x podaljšajo, pa ti sedaj naštejem 3 firme, samo v centru MB, ki to počno tudi po 5x in več. Skratka, mnogi delodajalci so tudi pretkani in zviti in človek, ki ga postavijo na cesto nima niti volje, niti denarja, niti vedenja, da bi (lahko)obračunaval z njimi. Tako da ne govorit kaka banda so ljudje, ki nategnejo delodajalca, saj ko te parkrat peljejo žejnega preko vode (brez kakršnekoli kazni in sankcije), te dobesedno mine do vsega. Nisem opisovala samo lastne izkušnje, ampak tudi od treh ljudi, za katere vem, da se jim je zgodila krivica in da niso nikoli na račun laži delali ali dobili službo. Koliko pa še je takih?! In za večino delodajalcev, ki imajo nonstop razpisan oglas, se že na daleč ve, da niso ravno najbolj pošteni do delavcev oz je tam nekaj precej narobe. In ne mi govorit, da ljudje ne bi delali; bi, verjemi, magari na črno, ampak da ga plačajo pod minimalcem, od njega pa zahtevajo malodane še 7. stopnjo?! Sicer me je mal odneslo, ampak sem prav jezna, ker sem ravno pred kratkim izvedela za eno podobno zadevščino.
< Sporočilo je popravil Rožica I -- 31.5.2009 12:26:20 >