Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ali je po spontanem splavu vedno potrebno čiš... 24.5.2009 13:09:20
|
|
|
|
Princess Mononoke
|
5/5 se je tudi meni porusil svet, ko so z ultrazvokom ugotovili da je nasi pikici nehal biti srček in da se razvija krvavitev, ki bo vodila do spontanega splava. Plod je umrl v 7t 6d, tri dni po tem ko sem imela en krvavi madež. Zdravnica mi je predlagala da počakam do spontanega splava in da ne grem na čiščenje. V Avstraliji je praksa taka da se odločajo da se počaka če je plod star manj kot 8 tednov. Pravijo da zapleti s čiščenjem so bolj pogosti kot pa če se prepusti da se vse skupaj očisti naravno. Kot sem po raziskavah ugotovila zgleda da v 80% ni potrebna intervencija in se vse očisti naravno. Tako sem šla domov čakat da se zgodi neizogibno. Bilo je izredno težko. Najprej sprejeti dejstvo in pa misel da nosim mrtvega otroka je bila kar neprijetna. Izredno me je bilo strah kako bo vse skupaj zgledalo in kje se mi bo to zgodilo. Vendar par dni ni bilo nobene krvavitve, nobenega resnega znaka da bo splav nastopil. Bolel me je hrbet in spodnji del trebuha je bil nekako bolj občutljiv in to je bilo tudi vse. Jezna sem bila na svoje telo da ni bilo sposobno donositi otroka in potem tudi ko je bilo potrebno splaviti tudi ne. Ko se nikakor ni nic spremenilo sem potihem upala do so se morda zmotili in bo vse uredu... Na četrti dan zvečer se je končno začelo. Najprej se mi je zlila temno rjava gosta tekočina in potem lahka krvavitev vendar se je čez noč popolnoma ustavila. Kar je bilo najbolj zanimivo je to, da s tem sem doživela čustveno ogromno olajšanje. Naslednji dan (materinski dan v Avstraliji) se je popolnoma ustavilo. Zvečer sem imela kako uro krče vendar nobene krvavitve. Naslednji dan sem se zjutraj zbudila polna energije in nekako drugačna kot prej (mislim da so nosečniški hormoni upadli). Popoldne sem začela rahko krvavet in zvečer se je krvavitev povečala in ven se je izločil en košček tkiva. Spet se je krvavitev ustavila čez noč. Spet je sledil dan brez nobenih posebnih znakov. Zvečer ob sedmih pa se je začelo. Najprej krči (tako močni kot popadki v začetni fazi poroda, le da je zgledalo kot en popadek brez prestnka) in potem krvavitve s strdki, koščki tkiva. Vse skupaj je trajalo 6 ur. Potem se je krvavitev bistveno zmanjšala in naslednji dan je bila kot menstruacija. Krči so bili še vedno prisotni. Zvečer sem končno izločila vrečko, ki je bila raztrgana. Mislim da sem tudi videla koščke ploda. Bila sem zelo žalostna vendar začuda mirna. Krvavitev se je po tem bistveno zmanjšala, vendar se je čez en dan spet povečala in spet sem opazila majhne strdke. Po tem je krvavitev skoraj popolnoma prenehala in sledilo je par dni ko je krvavitev skoraj zginila ter se je izcedek spremenil v rjavo barvo. Mislim da je to konec. Zdravnica mi je rekla naj bom pozorna če slučajno razvijem vročino ali pa če se spet pojavi sveža kri (to bi pomenilo da je še vedno nekaj ostalo notri in bo čiščenje potrebno). Po vsem tem samo upam, da je konec in mi ne bo potrebno še na čiščenje. Čeprav je bil ta proces grozen, poln negotovosti, je bil nekako odrešujoč in mi je resno pomagal čustveno. Doma imam 3 leta staro punčko ki mi je bila sonček v tej žalostni preizkušnji. Ne znam si predstavljati kako bi zmogla brez nje in kako hudo šele je to če je to prva nosečnost. V tej zmedenosti sem non stop iskala informacije in izkušnje po internetu. Takrat sem tudi opazila da v Sloveniji ta možnost da bi splav potekel po naravni poti ni možna, ali pa se motim? Zanima me zakaj? Hvala da ste poslušale moji zgodbi in vsem želim da bi nas kmalu obiskala sreča in bi donosile zdrave dojenčke in jih že naslednje leto zibale.
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 24.5.2009 14:13:57
|
|
|
|
čaki
|
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 24.5.2009 17:11:51
|
|
|
|
silvya
|
IZVIRNO SPOROČILO: Princess Mononoke Takrat sem tudi opazila da v Sloveniji ta možnost da bi splav potekel po naravni poti ni možna, ali pa se motim? Zanima me zakaj? Hvala da ste poslušale moji zgodbi in vsem želim da bi nas kmalu obiskala sreča in bi donosile zdrave dojenčke in jih že naslednje leto zibale. Žal mi je, da se ti je tole zgodilo. In je možno tako tudi v Sloveniji. Jaz sem se tako odločila 2x. Prvič sem dobila kapljice v podporo. Pa sem vzela samo enkrat, ker se je že začelo samo dogajat, drugič pa jih tudi nisem rabla.
< Sporočilo je popravil silvya -- 24.5.2009 17:12:03 >
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 6.6.2009 17:53:00
|
|
|
|
Nezy85
|
Tudi jaz sem se odločila za naravni splav,bolje je tako ker ti ne praskajo po maternici in ostane nedotaknjena. Res pa je da vse skupaj zavestno spremljaš in te to kar psihično potre! Če bi se mi še kdajkoli to zgodilo bi se enako odločla!
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 6.6.2009 18:03:36
|
|
|
|
ronja
|
Jaz sem prvič spontano splavila in tudi naravno. Meni je g. dala na izbiro: čiščenje, tabletka za krče ali pa čisto brez vsega, naj narava naredi svoje. Sem izbrala slednje in se je baje samo lepše očistilo kot pa očistijo oni... Sem imela pa res kar konkretne krče in je res kar bolelo. To je bila moja 1. nosečnost in nisem še videla na UZ., zato mi ni bilo tako hudo. Mislim, da bi mi bilo težje potem, ko sem imela že doma, ker takrat bolj veš, kaj nosiš... Bi se pa vedno odločila za naravno metodo - če ne drugega, veš, da je plod res umrl sam od sebe, da ga niso slučajno spraskali še živega...
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 9.6.2009 6:51:08
|
|
|
|
polkadus
|
Meni ne prvič ne drugič niso dali izbire. Prvič me je g poslala direkt na abrazijo, drugič sem pa doma splavila in je bilo vseeno potrebno čiščenje, tako da ni sicer najbrž nujno, da čistijo po ss, je pa dosti verjetnosti.
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 9.6.2009 6:57:41
|
|
|
|
sayuri
|
Ojej, meni je bilo kar tesno pri srcu, ko sem brala tvojo izkušnjo Princess . JAz sem imela prvič splav spontan - naravno - pri 6t nosečnosti. Bilo je grozno, krči so bili tako močni, kot popadki, trajalao je 4 ure, potem se je nehalo. Šla sem sicer na pregled, če bo potrebno čiščenje, vendar se je vse samo sčistilo. Drugič sem imela abrazijo pri 9t nosečnosti zaradi nepravilnega razvijanja plodu. Tudi ta izkušnja je bila boleča in nikomur ne privoščim ne prve ne druge.
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 25.8.2009 12:55:59
|
|
|
|
marjetka1975
|
Ja tudi meni niso dali izbire. Sem sicer prosila, da če je možnost, da bi se sčistila naravno, pa mi je rekla, da sem predolgo noseča. Noseča sem bila 10 tednov. Povedala je še, da vse kar je do 7 tedne, pustijo po naravni poti, vse ostalo se gre na abrazijo v naše dobro. lp
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 25.8.2009 13:09:42
|
|
|
|
water lily
|
Ni nujno potrebna. Mene so čistili samo enkrat. 12 teden. Vse kar je bilo 6,7 teden pa ne...
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 25.8.2009 13:26:42
|
|
|
|
blaža
|
jaz sem mela ss v 9 tednu in bi se skoraj vse samo sčistlo. So me naročili za čiščenje, ma ko sem celo jutro čakala na vrsto, mi je padlo vse v nožnico in bi se vse samo ščistlo. no pol sem vseeno šla na čiščenje, ki sem bla že pred operacijsko. Sem pa mela ful krče, dokler sem čakala.
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 26.8.2009 7:45:18
|
|
|
|
loremi
|
Jaz sem šla na abrazijo v 5. tednu nosečnosti. Nosila sem dvojčka, začela sta odmirat in so mi svetovali abrazijo, ker bi lahko močno krvavela, ker sta bila sva. Je pa to bila prva nosečnost po 10. letih truda.
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 26.8.2009 10:56:49
|
|
|
|
kai1
|
pozdravljene V nedeljo sem imela ss. V kc so se odločili, da mi ne naredijo abrazije, saj sem bila v 6. t. Dobila sem injekcijo za hitrejše krčenje maternice in posledično čiščenje. Danes 3 dni po tem, sem nehala krvaveti. Rekli so mi, da bom krvavela cca 7 dni. Kakšne izkušnje, pa imate ve? lp
< Sporočilo je popravil kai1 -- 26.8.2009 10:57:18 >
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 26.8.2009 16:50:01
|
|
|
|
marjetka1975
|
kai žal mi je, da je tebe doletelo enako jaz sem imela abrazijo, in sem krvavela po posegu cca 5-6 dni. Rekli so mi pa, da lahko krvavim cca 7-10 dni. je pa sigurno bolje, če se sama sčistiš, ker če si psihično ok lahko takoj ponovno začneš delati na otročičku:), po abraziji moraš namreč počakati vsaj 1 cikel srečno
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 30.8.2009 22:35:47
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Jaz sem imela dva SS, obakrat sem začela doma pač izdatno krvavet, krvavitev je trajala nekaj dni, klicala sem G in so me takoj sprejeli, ko me je pregledal, je obakrat ugotovil, da se je vse samo sčistilo, in nobenkrat mi ni bilo treba na čiščenje. SS pa sta bila obakrat na začetku, okoli 8. tedna.
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 1.12.2009 10:25:23
|
|
|
|
MEGi20
|
No da še jaz povem svojo grozno izkušnjo. Vse je bilo še vredu včeraj cel dan sem se počutila ok...a zvečer pred spanjem nenaden dvig temperature in hudi krči Ob dveh zjutraj se zbudim in bilo je kar veliko krvi takoj sem seveda odhitela k zdravniku (ta je bil jezen ker sem prišla in ga zbudila-obnašal seje kot da sem številka;rekel je:"pa saj imate samo povišano tel. temperaturo in krvavite niste mogla počakat na jutri?"bil je hladen),sestra me je prijazno potolažila, da bo vse še vredu naj grem domov in se popoldan oglasim pri svoji G . Zakaj če mi je zdravnik rekel da ni videti nič? Kaj je bil vzrok za SS? Pa tako sem si želela . Bojim se ponovnega pregleda pri svojem G.
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 1.12.2009 10:29:58
|
|
|
|
nadka30
|
megi, jaz ti kaj preveč ne bom mogla pomagat, pri meni je bilo tako da sem bila noseča 11 t in meni so naredili abrazijo. Ponavadi je tako da se pri nižji noečnosti bolj kot ne samo ščisti. Glede zdravnikovega obnašanja pa nimam besed
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 13.12.2009 10:20:00
|
|
|
|
Anonimen
|
lepo pozdravljene, jaz pa bi rada nekaj vprasala - ali to ciscenje poteka v popolni narkozi - ce poteka, koliko casa si v bolnici - da navezem se drugo vprasanje...tiste ki ste iz lj ali okolice, kje to ciscenje poteka...pri svojem g ali v porodnisnici, slisala sem da tudi na urgenci...je to res? se zahvaljujem za pomoc
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 13.12.2009 11:45:28
|
|
|
|
aischa1
|
ja čiščenje poteka v narkozi in greš še isti dan domov če je vse v redu.Meni se je podobna zgodba zgodila 1 mesec nazaj bila sem na 2 pregledu ko ni bilo več videt ploda meni je ginekolog v bolnici rekel. da je boljše da me ščistijo oni ker da se boljše ščisti vsak drugače reče. Jaz nisem niti krvavela tako da sploh ne vem kdaj je plod odmrl. To je bil moj prvi splav saj imam doma že 3 princeska pa me je ful prizadelo saj sem rabila kar veliko časa, pa tako smo se veselili saj bi imela rok točno na 10 obletnico poroke. A upamo da drugo leto bo lepše pa da bomo spet v veselem pričakovanju a priznam da me je kar precej strah.
|
|
|
|
RE: Ali je po spontanem splavu vedno potrebno... 8.4.2010 11:18:38
|
|
|
|
Princess Mononoke
|
Kako rada bi se spet vrnila na ta forum in napisala veselo zgodbo, ki bi vlila upanje vsem ki so izgubile svoje nedonošene otroke. Pa vendar mi ni bilo usojeno. Vračam se z še eno žalostno zgodbo. Po dolgem premoru sva se odločila da poskusiva spet in nama je v 3 mesecih uspelo. Bila sem zelo srečna pa čeprav zelo zadržana ker tokrat sem točno vedela da se lahko slabo konča. Tokrat je bilo vse drugače. Znaki so bili kar močni in v meni je bilo tiho upanje da sedaj pa bo vse uredu. Pa se je še pred 6 tednom moje upanje zrušilo, ko sem šla na WC in sem obrisala oranžen madež. Poleg tega sem tudi čutila bolečino na levi strani. Na ultrazvoku so našli hematom in pa gestacijsko vrečko v maternici in ker sem ovulirala z obeh jajčnikov je bilo verjetno da je bil vzrok moji krvavitvi splavljen dvojček. Gestacijska vrečka pa je teden dni zaostajala v rasti, kar zame ne kaže nič dobrega glede na to da so moji cikli kratki. Točno čez teden dni sem spet krvavela na isti način. Spet ultrazvok. Pričakovala sem najslabše. Plod pa je bil živ. Komaj 2 mm in z srčnim utripom 83. Sedaj je že zaostajal 10 dni v rasti. Dali so mi vedati da to pa ne kaže dobro, da naj pričakujem splav. Spet sem šla domov za teden dni čakat na ponovni ultrazvok. Na naslednjem ultrazvoku sem pričakovala da mi povejo da je plod odmrl, vendar se je moje malo bitjice še kar borilo. Sedaj je merilo 4.5 mm in utrip je padel na 78. Tokrat je zaostajalo v rasti za 12 dni. Naročili so me na ponovni ultrazvovk čez 2 tedna. Sedaj mi je bilo jasno da s to nosečnostjo tudi ne bo nič. Na nek način sem molila da bi narava sama poskrbela da se samo konča in da ne bo življenje tega bitja bilo v mojih rokah. Prosila sem tudi da se vsaj ne bi zgodilo na rojstni dan moje princeske ali pa ko bo zabava za njen rojstni dan. Krvavitev se je pojavila en dan po njenem rojstnem dnevu (materinski dan v Sloveniji - kako ironično prejšnji splav pa se je odvijal okoli materinskega dneva v Avstraliji) in splav na noč pred zabavo. Splav je trajal celo noč 7 ur in tokrat sem zgubila veliko več krvi kot pri prvem splavu. Vložke sem menjavala vsakih 5 do 10 minut in prav tako pogosto so se izločali strdki. Tokrat ni bolelo le bilo je veliko krvi. Krvavitev se je proti jutru ustavila in sem se lahko udeležila zabave moje hčerke. Spala sem pa le 1.5 ure. Bila sem kot senca. Na zabavi pa je bila 2 tedna stara novorojena punčka ki mi je bila dana v pestovanje. Pa moja prijateljica, ki ima sinčka ki je 5 dni starejši od moje hčerke in je sedaj spet noseča toliko kot sem bila jaz in bi spet imeli otroka skupaj. Verjetno si predstavljate kako lahko mi jo bo njo videti... Tla so se mi majala pod nogami in komaj sem se zadrževala cel dan. Pa je ena prijateljica izjavila, da kdaj pa bomo mi imeli še enega? Jaz pa sem ji morala kar lepo zabrusiti, da sem ravno to noč zgubila še enega, da bi morala pod srcem nositi dvojčka in da je to že drugi splav v enem letu. Tako, ostala sem prazna, razočarana in samo zelo žalostna. Solze so se skorajda posušile in samo še jočem v sebi. Nič več nisem jezna na nosečnice, na majhne dojenčke... Ljubosumnost je izginila. Ostala je le žalost. Vem da za to niso krive prav nič one, tudi ne tiste ki se odločijo za splav same, ne tiste ki kadijo in pijejo v nosečnosti in jih ne briga za otroka... Prav noben ni kriv. Tokrat ne mine dan da se ne zahvalim za mojo malo princesko in sem za vsako sekundo hvaležna da jo imam. Ne morem se je navohati in naužiti njenega dotika in glasa. Srečna sem da sem se odločila da ostanem z njo doma in pozabim na kariero, pa čeprav sem vložila leta v svoj doktorat. Kot da bi vedela, da to je zgleda vse kar mi bo Bog dal in boljše da uživam vsako sekundo... Po dveh tednih sem spet imela ultrazvok, ki je pokazal popolni splav. Telo je opravilo svoje delo v čiščenju. Po prvi menstruaciji naj bi spet poskusili... Le če bom sama še imela kaj moči ter korajže.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?