|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žar
23.5.2009 19:32:10   
zvesta
Tako, skrajni čas je, da si nabavimo nek žar. Da bomo tudi mi kdaj lahko grilali namesto kuhanja kosila.

Bi pa rabili nekaj takega, da lahko to počnemo na balkonu. Druge možnosti nimamo. Pa ne bi plinskega, ampak na brikete.

Pa me zanimate kaj priporočate.

Kaj menite o tem čudu: http://www.speci.si/index.php?cPath=26_33

Ali raje kaj takega: http://www.speci.si/index.php?cPath=26_39

Hvala za vsak nasvet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žar
23.5.2009 19:39:12   
Splišni
To 1čudo
[/link]

imam jaz.

Pa kaj pa vem. Eno uro je treba prej zakurit, da se razgori, potem se pa da kaj spečt. Samo ne celega piščanca, kot je na enem videu. Moj vedno pizdi, ker tako dolgi traja, da se razgori. Je pa dfino, ker se ga da res lepo pomit. Menda tudi v stroju. Jaz ga v stroju še nisem, ker smo vedno pekli na vikendu, tam pa stroja ni.

Kar se tiče drugega - če boste kupovali tako obliko, potem definitivno raje kupite Webra - mislim da je smokie boy ta mali. Weber je res zakon, pa saj ima 8 let ali koliko garancije na rjavenje. Mislim,da ga imajo v Merkurju in tudi Obiju.
Ker nekaj podobnega Webru, kot je tisto na sliki, sta moja starša kupila svaku za RD, pa zdaj ne more z ogljem pečt, samo z briketi, ker oglje med režami dol leti, menda. Pa tudi pločevina vprašanje, kakšna je.

Evo, tale Weber je O.K. (smokie Joe)

[link=http://www.weber.com/grills/default.aspx?glid=7&mid=30]http://www.weber.com/grills/default.aspx?glid=7&mid=30


user posted image

< Sporočilo je popravil Splišni -- 23.5.2009 19:42:38 >

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Žar
23.5.2009 21:11:04   
tintin
kaj pa električni, ala tole:

http://www.lovecnacene.si/electrolux-etg-240-elektricni-zar/m/42376/

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Žar
23.5.2009 21:21:29   
zvesta
Splišni, hvala za odgovor. A pol, če bi kupovala še enkrat, bi še kupila to čudo?

k
Tintin, ne, električnega ne bi. Čar grilanja je v tem, da diši po dimu. Vsaj meni. Je čist drugačen okus, če se peče na električnem žaru, ali na plinskem, ali na odprtem ognju. In jaz bi slednje.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Žar
23.5.2009 21:28:00   
bumerang
Na električnem je razlika, med plinskim in ogljenim pa čisto nobene, če se seveda na ogljenem peče tako kot je treba. Meso pečeno na žaru z ogljem je namreč ob napačni uporabi - in prav pri tej uporabi ljudje pravijo, da je to tisti nepozabni okus, ki ga v bistvu dajo maščobe, ki kapljajo direkt na ogenj, se zažgejo in potem dim zadimi meso - hudo kancerogeno. Je skorajda ni bolj kancerogene stvari.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Žar
23.5.2009 21:47:11   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Na električnem je razlika, med plinskim in ogljenim pa čisto nobene, če se seveda na ogljenem peče tako kot je treba. Meso pečeno na žaru z ogljem je namreč ob napačni uporabi - in prav pri tej uporabi ljudje pravijo, da je to tisti nepozabni okus, ki ga v bistvu dajo maščobe, ki kapljajo direkt na ogenj, se zažgejo in potem dim zadimi meso - hudo kancerogeno. Je skorajda ni bolj kancerogene stvari.


No, pri tem žaru Cobb pa ravno tega ni, ker se sok, ki teče od mesa dol, zbira v eni posodici.

Če bi ga še enkrat kupila? Jaz bi ga, mož pa ne. Ker on pizdi maksimalno, ko mora malo počakat (no, ne ravno čisto malo, to je res ...), pa peče se počasi, potem pa spet pizdi. Tako da on ga ne bi še enkrat kupil, ampak meni se pa za na balkon res zdi čisto O.K. za 3 ljudi je čisto v redu.

Bomo jutri pekli na balkonu, pa ti povem.user posted image  Bom jaz pekla, da ne bo toliko ****kanja.

No, zdaj je rekel, da moram dopisat, da NE PEČE SPLOJ. Da ne moreš 3 ure delati kosila.

No, poročam jutri.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 23.5.2009 21:48:31 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Žar
23.5.2009 21:52:29   
bumerang
No, če sok ne kaplja na ogenj, potem je ok. Ampak potem na okusu in zunanjem efektu s plinskim ni nobene razlike. Razen te, da plinski prižgeš, čez dve minuti naložiš na ploščo in imaš v desetih minutah pečeno. Dimi pa ravno tako efektivno kot ogljen. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Žar
24.5.2009 14:44:31   
Splišni
No, zdajle ravno pečemo. Kadi se tako, da se jaz iz bloka ven ne bom upala več prikazat, ker si ne predstavljam, kako bo smrdelo perilo, ki visi po nekaterih balkonih.
Mogoče sem jaz naredila generalno napako, ker sem meso prebodla, ker jaz z vilico obračam, G pa s prijemalko. Ker tako kadilo se še nikoli ni.
Tako da na balkonu definitivno ne bomo več pekli.
Žar drugače danes v redu funkcionira, hitro peče, ker smo kupili ene kocke za pržigar, ki počasi gorijo 15 minut ins e ta čas briketi razgorijo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Žar
24.5.2009 14:49:08   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Na električnem je razlika, med plinskim in ogljenim pa čisto nobene, če se seveda na ogljenem peče tako kot je treba. Meso pečeno na žaru z ogljem je namreč ob napačni uporabi - in prav pri tej uporabi ljudje pravijo, da je to tisti nepozabni okus, ki ga v bistvu dajo maščobe, ki kapljajo direkt na ogenj, se zažgejo in potem dim zadimi meso - hudo kancerogeno. Je skorajda ni bolj kancerogene stvari.



kje pa to piše? Res me zanima, ker za to 1. slišim.

Je pa okus na žaru pečenega mesa (les ne oglje) fenomenalen.



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Žar
24.5.2009 15:16:35   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

No, zdajle ravno pečemo. Kadi se tako, da se jaz iz bloka ven ne bom upala več prikazat, ker si ne predstavljam, kako bo smrdelo perilo, ki visi po nekaterih balkonih.
Mogoče sem jaz naredila generalno napako, ker sem meso prebodla, ker jaz z vilico obračam, G pa s prijemalko. Ker tako kadilo se še nikoli ni.
Tako da na balkonu definitivno ne bomo več pekli.
Žar drugače danes v redu funkcionira, hitro peče, ker smo kupili ene kocke za pržigar, ki počasi gorijo 15 minut ins e ta čas briketi razgorijo.


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Žar
24.5.2009 15:20:44   
Splišni
user posted image
Taka je sestava žara Cobb. Brikete se naloži v drugo posodo od spodaj in sicer v un srednji del. Na črno ploščo se naloži meso. Plošča ima utore, ki vodijo v en večji utor ob zunajem robu plošče, od tam pa sok mesa, ki priteče tja, steče v zunanji del posode, kjer je oglje. Tako da ne priteče direktno na oglje.

No, razen če ne delaš tako kot sem jaz danes, da meso (piščanca) prebadaš in potem ven steče toliko soka, da ne more po utorih odtečt, ampak gre direktno skozi luknjice na sredi plošče.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Žar
24.5.2009 16:05:24   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Na električnem je razlika, med plinskim in ogljenim pa čisto nobene, če se seveda na ogljenem peče tako kot je treba. Meso pečeno na žaru z ogljem je namreč ob napačni uporabi - in prav pri tej uporabi ljudje pravijo, da je to tisti nepozabni okus, ki ga v bistvu dajo maščobe, ki kapljajo direkt na ogenj, se zažgejo in potem dim zadimi meso - hudo kancerogeno. Je skorajda ni bolj kancerogene stvari.



kje pa to piše? Res me zanima, ker za to 1. slišim.



Uf, to pa jaz že dolgo vem. Grem iskat, če kje najdem.

Evo, tukaj že nekaj o tem:

Policiklični aromatski ogljikovodiki v hrani
PAH-i nastajajo in onesnažujejo živila med postopki prekajevanja ter segrevanja in sušenja, pri katerih produkti segrevanja pridejo v neposreden stik z živilom. Lahko pa je onesnaženost živil s PAH-i tudi posledica onesnaženega okolja, npr. v morski hrani zaradi razlitja nafte v morju, zaradi ladijskega prometa, v olivnem olju zaradi požarov ipd.
Živila, v katerih se lahko nahajajo PAH-i (odvisno od postopka obdelave) so: suho sadje, manj kakovostna jedilna olja (olje iz oljčnih tropin), prekajene ribe in mesni izdelki, sveža morska hrana, suhe dišavnice in začimbe, pražena kava ter vsa živila (še posebej živila živalskega izvora), pripravljena na žaru (rdeče meso, perutnina, ribe ipd.). Po mnenju American Institute for Cancer Research (AICR) redno uživanje na žaru pripravljene hrane poveča tveganje za pojav raka na želodcu, debelem črevesu in dojkah. To tveganje se lahko zmanjša, če upoštevamo nekatera priporočila (v nadaljevanju).
Toplotna obdelava živil na visokih temperaturah, npr. pečenje na žaru, praženje mesa kot je rdeče meso, perutnina, ribe, lahko povzroči nastajanje policikličnih aromatskih ogljikovodikov, ki se tvorijo ob direktni izpostavljenosti ognju ali ko maščoba iz mesa odteka na vroče oglje ali kamen.. Potencialna nevarnost se skriva v  dimu, ki vsebuje PAH-e iz oglja, gorečega lesa ali zažgane maščobe, ki se absorbirajo v meso ali naberejo na njegovi površini.

link:
http://www.cenim.se/317-a.html

Drugače pa v nejdi.si odtipkaj "kancerogeno meso z žara" in boš dobila veliko zadetkov. Te bo res minilo na žaru pečt.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 24.5.2009 16:12:42 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Žar
24.5.2009 19:41:02   
Paštetka
hvala, splišniuser posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Žar
24.5.2009 20:45:02   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

No, zdajle ravno pečemo. Kadi se tako, da se jaz iz bloka ven ne bom upala več prikazat, ker si ne predstavljam, kako bo smrdelo perilo, ki visi po nekaterih balkonih.
Mogoče sem jaz naredila generalno napako, ker sem meso prebodla, ker jaz z vilico obračam, G pa s prijemalko. Ker tako kadilo se še nikoli ni.
Tako da na balkonu definitivno ne bomo več pekli.
Žar drugače danes v redu funkcionira, hitro peče, ker smo kupili ene kocke za pržigar, ki počasi gorijo 15 minut ins e ta čas briketi razgorijo.


user posted image user posted image user posted image user posted image



Joooj, ne smej se. A veš kako sem bila vesela, ko sem prej na stopnicah srečala eno težakinjo, ki nad menoj stanuje. Tibor ji pravi ministrica za okolje. Je šla po štengah gor s hladilno torbo, tako da je očitno ves dan ni bilo doma. UF! Hvala bogu.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?