|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grozni sosedje
17.5.2005 8:17:08   
simona1
Jaz sem v dilemi, moj se je pa že odloču da se bomo tudi mi najkrajšem možnem času selili ker...imamo nad sabo ene kretene, južnjake ki tud slovensko ne govorijo. Problem je v tem da se obnašajo kot da bi bli ta glavni v bloku. V stanovanju živita mož in žena tam okol 50 let in njuni 2 hčerki od katerih ima ena fantka starega cca 2 leti. Skoraj vsak večer se po 21.00 uri ko Juta že spi začne norenje in dretje sem in tja po stanovanju, po tleh leti vse možno, največja zabava fantka je razbijanje po radijatorjih. To traja tja do 23.00 ure. Ničkolikokrat se je že zgodilo da se je Juta zbudila ker so tazgorni tako vpili in noreli.
Mamica od tega fankta meče umazane porabljene otroške robčke kar skozi okno, tko da je breza v parku že kot novoletna jelka. Mama od teh dveh hčerk, baje dela kot snažilka, doma pa njeno pucanje zgleda takole, da okenske police na katere kakšen golob kaj svojega spusti pomiva tako da zliva vodo po njih in to kot ploha potem z vsemi čistili in ostanki golobjih drekov teče po mojih oknih. Sesalca pri njih ne poznajo, tepihi se strepajo kar skozi balkon, ne pretiravam punce ampak potem je na mojem perilu vse sivo, mačke prahu in lasje letijo po zraku. Za bruhat!!
Zadnjič sem ji zavpila skozi balkon naj vendar neha s tem je začela pa groziti in ustrahovat čist se ji je utrgalo. Med njeno ploho besed ni blo ne duha ne sluha o slovenščini da ne napišem z čim vsem me je zmerjala. Midva z možem sva bila zaprepadena. Jaz osebno se počutim prav ogoržena da mi nekdo tko jasno grozi in še pove kaj se bo zgodilo. Policija mi v tem primeru ne bo dosti koristila, z tazgornjimi pogovarjat se ne da. V bloku so vsi tiho, noben jim nič ne reče, vsak se obrne raje stran, meni pa galamijo nad glavo.
Rada bi šla takoj stran pa me je strah spet čez vso prodajo in čez vse bančne mahinacije, saj en kredit že imava, pa bi ga blo treba zdej poplačat in zapret, pa novga vzet... En kup enga "sranja" samo zato ker si nekdo dovoli vse ti moraš bit pa lepo tiho in vse požret.
Tudi moja držina ki je žal v razsulu, je mnenja da naj bom tiho in ostanem tam, midva pa se z možem vsak dan z težkim srcem vračava domov in samo čakava kaj se bo še zgodilo, ne počutiva se dobro v tem stanovanju, da ne rečem da sva v enem letu od kar tam živiva morala kopati v kopalnici ker cevi neki puščajo, v kuhinji se odtoki v stenah mašijo, imamo mravlje, blok kot tak 30 let ni bil vzdrževan in upravnik napoveduje velike posege in še večje stroške...
Povejte mi, bi ostale na mojem mestu, glede na to da se je v stanovanju vse preuredilo da je bilo ogromno denarja vloženo, ali bi šle stran čisto na novo spet vse od začetka. Mene je strah iti stran in strah ostati tukaj da se kaj od napovedanega res ne bo uresničilo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Grozni sosedje
17.5.2005 8:25:14   
lan
Simona ves,se mi kar smilite.Jaz bi na vasem mestu,ce je tako nevzdrzno kot si napisala,sla stran.Brez veze,res ne ves kaj so vsega zmozni "taspodnji".

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Grozni sosedje
17.5.2005 8:42:42   
CatJa
Kaj naj ti recem? Mi smo jih imeli v bloku v enem stanovanju 12. Sicer so bili podnajemniki - delavci.

Vendar ce bi se stanovalci uprli, namesto da se obracajo stran, bi lahko s skupnimi mocmi marsikaj dosegli. Osebno ti predlagam najprej to moznost. Navsezadnje pa, zakaj bi se morali zdaj vi seliti in imeti spet neznanske stroske?

Pa ne ustrasi se grozenj. Kaj ti bo pa naredila ena cistilka, razen, da ti na glavo zvrne eno vedro vode? :)-:)-:)- Mal za hec!

To je pac Balkan. In je zalostno, da zaradi takih potem posplosujemo.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:02:21   
Micy
Lej jest ne vem kako to zgleda ker sem doma v hiši že od rojstva si pa predstavljam, saj sem bila enkrat pri eni sošolki,ki pa je živela v podobnih razmerah ampak ne dolgo.

Lej jest ti svetujem, da se ne ustrašiš groženj, ampak jim lepo probaj objasnit, da tako ne morejo naprej.

To so pa čefurji, brezobrazni do konca, ampak še nekaj.
Vidim da si napisala da ti razgrajajo po 10.00 uri.

Po 10.00 uri zvečer to pomeni da kršijo javni red in mir in lahko tebi nič meni nič pokličeš policijo, in dobili bojo kazan zaradi kršenja javnega reda in miru.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:09:09   
Tommy
... pa kaj še ... policaji jim morajo povedati, kdo jih je prijavil, potem bodo šele imeli "štalo" ...

... včasih je pač treba stisniti zobe in narediti to, kar je prvi trenutek težko ... poiskati si drug prostor, kjer imaš več miru ... ampak ne sme ti to postati način reševanja tovrstnih težav, ker potem ne boš nikjer doma ...

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:17:25   
simona1
Ja vse imate prov, da ves čas nekam bežiš to ne gre. Enkrat sem že klicala policijo, pa so se usrali da še vrat niso upali odpret. Med njenimi očitki je blo tud to da sem ji policijo in kazen na vrat spravla, da bom že še vidla kaj se bo glede tega zgodilo.
Sem pa klicala na eno nepremičninsko agencijo kjer so mi lepo pojasnili, da če še nisem lastnik 3 leta tega stanovanja bom plačala full davka ker bi to šlo v rubriko dobičkov, tko da hočeš nočeš bom morala počakati še leto dni da bom sploh lahko prodajala stanovanje:((, res bom morala stisnit zobe.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:19:51   
Tommy
... misli drugače:

če je res nevzdržno, potem TAKOJ kupita novo stanovanje (kredit, posojolo, ...) in se tudi TAKOJ preselita ... to stanovanje pa dajta za preostali čas v najem (z najemnino plačuješ del obroka kredita), potem pa z denarjem od prodaje pokrijta kredit ...

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:24:00   
Vilma
Tommy nimaš prav. Že ti - kot prijavitelj, lahko na policijo pokličeš anonimno, če te je strah. Imajo prav posebno številko za to, vendar je zdaj iz glave ne vem :zmeden: Lahko pa se pozanimam :)

Na ostali del zgodbe bom napisala samo tole: toliko predsodkov že dolgo dolgo nisem prebrala ali videla...
Razgrajanje ni povezano z nacionalnostjo ali versko usmerjenostjo, s poklicem ali socialnim statusom.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:33:49   
Tommy
... anonimni telefon: 080 - 1200

... ampak na "intervencijo" boš pa čakala ... najprej te bodo vprašali, če je kdo poškodovan ... če rečeš da ne, potem ne bodo prišli kmalu in razgrajanje se lahko do njihovega prihoda konča ... če rečeš ja, potem boš morala podati svoje podatke, saj gre lahko v tem primeru za lažno prijavo, s tem pa nisi več anonimna ...

... nekaj pa imaš prav: razgrajanje ni povezano z temi zadevami, ki si jih omenila ...

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:40:33   
puncica
Jst bi sigurno začela iskat kako drugo možnost, kje drugje, pa če tud bi najemnino plačevala, to je pa tu mač, da ti še grozi mater. Jst bi se sigurno odselila v čim krajšem možnem času. Celo življenje to prenašat pa a so zmešani al kaj:grrr:

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:43:16   
Vilma
Možno je to, kar si napisal, te anonimne številke še nisem klicala.
Sem pa klicala 113-tko. Ko je v bloku sosed butal ženo. Ni mi bilo treba povedat svojih podatkov. Sem jim povedala, da me je strah in niso več silili vame.
Je pa res, da je trajalo 20 minut, da so prišli! :zmeden:

Sicer pa lahko človek ubere tudi drugo pot za prijavo. Da mene prijateljica pokliče in vpraša, če lahko jaz nekaj prijavim namesto nje, ker se ona boji pustit svoje podatke, bi to zanjo z veseljem naredila!
Recimo, da je to ena izmed poti. ;)

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:45:20   
CatJa
Vilma ne vem kje ti zivis, ce pa bi v mestu, kjer je teh juznjakov res OGROMNO, bi tudi ti imela kak predsodek.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Grozni sosedje
17.5.2005 9:54:21   
Vilma
Tudi če bi živela na Jesenicah ali v Trbovljah, ne bi imela tovrstnih predsodkov.
Drugače pa imam predsodke, seveda, vendar drugačne sorte!
Vsak človek jih ima in imeti predsodke je v bistvu normalno.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Grozni sosedje
17.5.2005 10:17:28   
zoya_
Ma sej ni važno a so "tajužni" al pa ne vem kakšni, to ni način, da dobesedno serješ drugim po glavi.

Jaz bi se na tvojem mestu preselila. Ker najhuje je, da se ti misel na vračanje v stanovanje upira. Jaz sem bila enkrat na tem, res je, bila sva samo v najemu in je nekako malo lažje, samo še vseeno so bile razmere nevzdržne... ni se mi dalo več klicati policije.
NE vem, zakaj bi morala potrpeti, vsak človek ima pravico do lastnega miru in tudi razbijanje in razgrajanje pozno zvečer ni kulturno niti ni primirno za večstanovanjske stavbe. Ne vem, zakaj so vsi ostali tiho. Pa skličte sestanek stanovalcev in se pomente o tem oz. če imaste upravitelja stavbe se poskušaj obrniti na njih.

Mi smo imeli sestanek zaradi nenehnih del v enem stanovanju in razbijanju v drugem, smo določili hišni red in se nekako sedaj tega držijo. Se obvesti, kdaj se bo delalo, tako da ostali lahko pobegnemo ven :)- Za vikende je pa mir v bajti... kdo bo pa takrat poslušal... se lahko človk vsaj spočije in naspi....:zaspan:

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Grozni sosedje
17.5.2005 11:37:23   
Micy
Tole o predsodkih leti verjetno tud mal name.
Ampak naj povem da sem celo življenj odraščala z njimi z južnaki ali čefurji kot sem jih imanovala.
Z njimi nimam slabih izkušen do mene so bili vedno vredu vedno smo uživali saj so naši sosedje.

Odkar pa živim s fantom pa imamo za soseda slovenca pa se kar naprej kregamo za ne vem kake bedarije.
Je tok brezobrazen, nesramen , skregan je s celo vasjo.

Jest nisem govorila o vseh čefurjih , govorila sem o tistih ki so brezobrazni, nevljudni in mislijo da so ne vem kaj.

To sem hotla povedat.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Grozni sosedje
17.5.2005 13:05:30   
Vilma
Ne ni letelo nate Mici, ampak izključno na pisteljico tega posta.
Razjezilo me je to, da oseba, ki ne zna niti pravilno postavljati S-ja in Z-ja pred besedami, tako pljuva po južnjakih in tem, da ne znajo slovensko?! Halo?!
Tole kliče po reku: Najprej počiti pred svojim pragom...

Sicer pa zastopim, da je to, o čemer piše, res velik problem.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Grozni sosedje
17.5.2005 13:58:36   
Tommy
citiram: "Tole kliče po reku: Najprej počiti pred svojim pragom..."

... počiti koga? :)-

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Grozni sosedje
17.5.2005 14:44:52   
BigWhale
Se sreca, da s(m)o vsi slovenci pridni in vedno tiho kot miske! ;)

Poklici policijo, pa jih naj pridejo umirit. Vsak dan klici, klici jih vsakih deset minut na tisto brezplacno anonimno stevilko.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Grozni sosedje
17.5.2005 17:18:56   
snorlax
Mi imamo podoben primer v našem bloku. Čisto zgornji sosedje (hvalabogu, da nismo tik pod njimi) se derejo po celem bloku, ni važno koliko je ura, skozi okna mečejo vse od cot, kozarcev, zvezkov, smeti in to direktno na naš avto. Policijo smo že klicali, na stanovanjski smo bili že stokrat, rekli smo jim že milijonkrat. Imeli so mačka, ki so ga zaprli ven in je pokakal cel hodnik, brisali smo pa mi. Tudi na socialno službo smo že javili.

Smo pa vsi ostali razen njih lastniki stanovanj, oni pa so podnajemniki. Tako, da mi za svoje stroške urejamo okolico, hodnik in plačujemo popravila, oni pa vse to uničujejo.

Stanovanjska se dela dobesedno norca iz nas in jih ščiti, policija je opravila razgovor z njimi, druga nimajo kaj narest.

V glavnem, mi več ne zdržimo, zidamo hiško in upamo, da se odselimo čimprej. Tako, da jaz v blok ne bi šla nikoli več, pa če mi kdo zastonj da 5 sobno stanovanje.

P.S.: Aja, pa še to, so delno Slovenci in delno cigani, tako da ne vem, kaj bi rekla o narodnosti. Mislim, da na vedenje bolj vpliva, kakšen človek si, kot pa kaj si po narodni pripadnosti.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?