simona1 -> Grozni sosedje (17.5.2005 8:17:08)
|
Jaz sem v dilemi, moj se je pa že odloču da se bomo tudi mi najkrajšem možnem času selili ker...imamo nad sabo ene kretene, južnjake ki tud slovensko ne govorijo. Problem je v tem da se obnašajo kot da bi bli ta glavni v bloku. V stanovanju živita mož in žena tam okol 50 let in njuni 2 hčerki od katerih ima ena fantka starega cca 2 leti. Skoraj vsak večer se po 21.00 uri ko Juta že spi začne norenje in dretje sem in tja po stanovanju, po tleh leti vse možno, največja zabava fantka je razbijanje po radijatorjih. To traja tja do 23.00 ure. Ničkolikokrat se je že zgodilo da se je Juta zbudila ker so tazgorni tako vpili in noreli. Mamica od tega fankta meče umazane porabljene otroške robčke kar skozi okno, tko da je breza v parku že kot novoletna jelka. Mama od teh dveh hčerk, baje dela kot snažilka, doma pa njeno pucanje zgleda takole, da okenske police na katere kakšen golob kaj svojega spusti pomiva tako da zliva vodo po njih in to kot ploha potem z vsemi čistili in ostanki golobjih drekov teče po mojih oknih. Sesalca pri njih ne poznajo, tepihi se strepajo kar skozi balkon, ne pretiravam punce ampak potem je na mojem perilu vse sivo, mačke prahu in lasje letijo po zraku. Za bruhat!! Zadnjič sem ji zavpila skozi balkon naj vendar neha s tem je začela pa groziti in ustrahovat čist se ji je utrgalo. Med njeno ploho besed ni blo ne duha ne sluha o slovenščini da ne napišem z čim vsem me je zmerjala. Midva z možem sva bila zaprepadena. Jaz osebno se počutim prav ogoržena da mi nekdo tko jasno grozi in še pove kaj se bo zgodilo. Policija mi v tem primeru ne bo dosti koristila, z tazgornjimi pogovarjat se ne da. V bloku so vsi tiho, noben jim nič ne reče, vsak se obrne raje stran, meni pa galamijo nad glavo. Rada bi šla takoj stran pa me je strah spet čez vso prodajo in čez vse bančne mahinacije, saj en kredit že imava, pa bi ga blo treba zdej poplačat in zapret, pa novga vzet... En kup enga "sranja" samo zato ker si nekdo dovoli vse ti moraš bit pa lepo tiho in vse požret. Tudi moja držina ki je žal v razsulu, je mnenja da naj bom tiho in ostanem tam, midva pa se z možem vsak dan z težkim srcem vračava domov in samo čakava kaj se bo še zgodilo, ne počutiva se dobro v tem stanovanju, da ne rečem da sva v enem letu od kar tam živiva morala kopati v kopalnici ker cevi neki puščajo, v kuhinji se odtoki v stenah mašijo, imamo mravlje, blok kot tak 30 let ni bil vzdrževan in upravnik napoveduje velike posege in še večje stroške... Povejte mi, bi ostale na mojem mestu, glede na to da se je v stanovanju vse preuredilo da je bilo ogromno denarja vloženo, ali bi šle stran čisto na novo spet vse od začetka. Mene je strah iti stran in strah ostati tukaj da se kaj od napovedanega res ne bo uresničilo.
|
|
|
|